A lap értesülései szerint a kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi osztályán történtek az előzetes letartóztatások.

A Népszava értesülései szerint a Pest Megyei Kormányhivatal építésügyi és örökségvédelmi osztályának több munkatársát is előzetes letartóztatásba helyezték.

Népszava: több embert is előzetes letartóztatásba helyeztek a Pest Megyei Kormányhivatal munkatársai közül

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az ügyben a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség rendelt el nyomozást a kormányhivatal egy vezető beosztású tisztviselője ellen, aki a gyanú szerint "előnyért megszegte hivatali kötelességét". A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Kovács Katalin a lapot arról tájékoztatta, hogy az ügyészség "üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt" indította a nyomozást.

Eddig négy személyt hallgattak ki gyanúsítottként, és valamennyiük előzetes letartóztatását elrendelte a bíróság a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványa alapján. Az ügyészség ennél több adatot nem adott ki a lapnak a nyomozás érdekeire hivatkozva.

A Népszava emlékeztetett rá, hogy a Tarnai Richárd vezette Pest Megyei Kormányhivatal több nagy állami beruházás engedélyezési eljárásában is részt vesz, mivel az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség megszűnésével ez a szervezet lett a másodfokú környezetvédelmi feladatok elvégzője. Emellett a kormányhivatal Érdi Járási Hivatalát jelölték ki Budapest természetvédelmi hatóságának.

"Bár egyes fakivágási ügyek a a kormány kéréseit szinte feltétel nélkül teljesítő fővárosi kormányhivatalhoz, azon belül is a Kosztyu Anikó vezette építésügyi főosztályhoz kerülnek. Ő adta ki a fakivágási engedélyt a többi közt a Kossuth térre, a Dagály uszodára, a Városligetre és az Orczy-parkra. Ugyancsak az V. kerületi kormányhivatal engedélyének a birtokában vitték el hajnalban Károlyi Mihály, utóbb pedig Nagy Imre szobrát is. Kosztyu Anikó és Tarnai Richárd párosára bízták a múzeumi negyed engedélyezését is.

Tarnai Richárd 2017-ben a természetvédelmi feladatok főfelügyelőségtől való átvételekor külön kiemelte a Liget-projektet és a Paks II. építését, amelyek esetében nekik kell lebonyolítani egyes hatósági eljárásokat. A Liget-projekttel szerinte „jól jár a város, és az emberek is”. A határozatok ellen keresetet jegyző ügyvéd viszont úgy látja, hogy a hatóság „ kitöltetlen csekket adott a beruházónak arra, hogy érdemi, lényegi környezeti hatások vizsgálata nélkül valósíthasson meg komoly beruházásokat”. De Tarnai által felügyelt hivatal dönt az Orbán kormány által kiemelt beruházássá tett kiskunlacházi kavicsbánya nyitásokról is"

- írja a lap, amely megemlékezett arról is, hogy Tarnai a Facebookon nem annyira szokott rajongani Karácsony Gergelyért.

Forrás: nepszava.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Az első és legfontosabb tragédia az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség megszüntetése. Nincs természetvédelem, nincs környezetvédelem, nincs műemlékvédelem. Nincs szakmai építésügyi hatóság. orbánék mindent megszüntettek és ilyen csinovnyikoknak a kezébe adott mindent akik lám, lám mivel szervilis barmok hűen követik gazdáik lopási korrupciós szokásait is. Mennyi ilyen van még. Le lehetne miattuk tarolni mind a 93 ezer négyzetkilométert. Kiírták hazánkat már rég a normális élhető országok közül. Pardon nekik élhető. Már nem sokáig. Reméljük.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
Az első és legfontosabb tragédia az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség megszüntetése. Nincs természetvédelem, nincs környezetvédelem, nincs műemlékvédelem. Nincs szakmai építésügyi hatóság. orbánék mindent megszüntettek és ilyen csinovnyikoknak a kezébe adott mindent akik lám, lám mivel szervilis barmok hűen követik gazdáik lopási korrupciós szokásait is. Mennyi ilyen van még. Le lehetne miattuk tarolni mind a 93 ezer négyzetkilométert. Kiírták hazánkat már rég a normális élhető országok közül. Pardon nekik élhető. Már nem sokáig. Reméljük.
tudode
A vezérkarral lenne tisztességes kezdeni, köztük is azzal, aki kupoldát varázsolt az állam, ha másképp nem érzékeli a klimaválságot, a gatyájában, ahol nem kivétel őkelme sem, vizipóloznak a vérszívók üggetlenűl attól, hogy a politikail szélhámosok közjogilag érvénytelenül, törvényesítetten követhetnek el minden olyant, ami legyűrűzik jelen esetben a kutyakenelhez hasonló körülmények között, végrehajtva az EGYEDURALKODÓ végrehajthatatlan, tájékozaltlan parlamenti képviselők által a parlament asztalára úgy odarókázva, mindenféle egyeztetés nélkül, kutyának tessék, nesze neked környezetvédelem!
.
Tragédiosz, de pénzéből él a nemzet azon része, aki hasonlóan nem tud ellenállni a kísértésnek, mint a kedves vezető nagyban --- folytatva a mondást, de nyelvével még senki nem nemzet, csak tönkrette a nemzet jogalkotásán keresztül az egész államot, amelyet saját olyan képére alakított, akibe még a fatornyos faluja sem helyezte a bizalmát, utcai harcosként!
.
Reménykedve abban, hogy megélem, hogy lesz még MAGYAR KÖZTÁRSASÁG, amelyet már az alapítók egyike úgy fogalmazott meg, hogy
.
----- „Szeretném megélni ennek a bűnös, embertelen, hazug rendszernek a végleges bukását!”
magyarnarancs.hu/publicisztika/szeretnem-megelni-ennek-a-bunos-embertelen-hazug-rendszernek-a-vegleges-bukasat-237155
--------------------------
.
Remény hal meg utoljára, miközben a politikai szélhámos majd elfoglalja méltó helyét!
nezelodo
@Horizont: Megszűnt, vagy a saját hivatalaik alá rendelték azokat a szakmai szervezeteket melyeknek még a Kádár rendszerben is meg tudták őrizni a szakmai tekintélyüket, és "nem lobogtak mindenféle szélnek". Mi megtarthatjuk sokak mellett a Bányakapitányság, az ANTSZ stb emlékét. Az előbbi egyértelműen az Orbán bányák áldozata lett, de aztán megerősítették a Vakondi ex határőrtiszt ez irányú szakmai felkészültségével.
Horizont
@nezelodo: Ez az egész oltári nagy tragédia. Egy öngyilkosság az országnak.
justhpeter
@ómió: OK ! De akkor kiürül az egész NER és a fideSS-kdnp.
Dr. Proktor
Nem továbbították az alkotmányos költséget az illetékes helyre?
A mohók...
ómió
@justhpeter: Már a bolsi tetübandádra se ismersz rá? Mindig összetéveszted őket másokkal?
justhpeter
@ómió: Persze, hiszen a fideSS-kdnp-ben mára már több régi bolsi van mint a tövvi összes pártban.
terlasz
Na, ezek is kifelejtették a nagyfőnök zsebét, ami főbenjáró bűn.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.