Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje és Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője lemondásra szólították fel a kormányt a megfigyelési ügy miatt.

Fekete-Győr: "Kommunista eszközökkel, állampárti múltat idézve megfigyelik az állampolgárokat" – Lemondásra szólította fel Orbánt a Momentum

Fotó: kepeslajoska.tumblr

Vasárnap este óta tudjuk, hogy magyar célpontjai is voltak a Pegasus nevű izraeli digitális megfigyelőszoftvernek, köztük az Orbán-kormány kritikusai és újságírók – írja a 444.hu

„A magyar állami szervek újságírókat, ellenzéki politikusokat, sőt még diákokat is lehallgattak. A magyar kormány nem tagadja a megfigyelés tényét, csupán arra hivatkozik, hogy minden jogszerűen történt”

- mondta Donáth Anna egy videóban.

Bár közvetlen bizonyíték nincs arra, hogy a magyar állam van a háttérben, de több körülmény erősen utal rá. Ilyen például, hogy a szoftvert az NSO cég állítása szerint csak kormányoknak és állami szerveknek adják el az izraeli védelmi minisztérium engedélyével, vagy hogy a Pegasust éppen az után vetették be először Magyarországon, hogy Orbán Viktor biztonsági és külpolitikai főtanácsadója személyesen tárgyalt az izraeli miniszterelnökkel.

Fekete-Győr András szerint kommunista eszközökkel, állampárti múltat idézve megfigyelik az állampolgárokat. „A kormány tagjai a tegnapi nap folyamán beismerő vallomásokat tettek Pintér Sándortól kezdve, Szijjártó Péteren át egészen Varga Juditig, miszerint lehallgatják az állampolgárokat. Szerintünk ez nem fér bele sem az európai uniós, sem a magyar politikai normába. Ezért azt követeljük a kormánytól, hogy minden egyes tagjával együtt, Orbán Viktor mondjon le a hivataláról!”

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI/llyés Tibor

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
@fergeteg: Akár Jakab vagy Hadházy is lehetett volna!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
@Shikari: ...igen, lemondásuk után azonnal. De nem mond le a gecid, mert egy gyáva, becstelen, beteg ember.
fergeteg
Anyádat te rohadt liberálnáci. Piszkos tahó senkiházi Jakab.
ómió
Ennyire ismerik az eleiket az efftársak? Akkor, ezért hazudják őket - sokszor még magukat is - másra!
csak úgy....
@fergeteg: legalább a nevet találnád el,te bimbó! itt most a fekete-györt köll szidnod!
Aki Én
@fergeteg: Te totál elmebeteg? Ennyire nem értesz meg semmit?
Húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú, de eszméletlen buták vagytok mind!

@ómió: Imádod a bolsi módszert, de azért efftársazol, te kukabúvár?
ómió
@Aki Én: Már az imádatot se vagy képes megkülönböztetni a gyűlölettől, bolsiék fajbarma!? Ha már a szedálás se segít rajtad, talán merülj alá a bolsi latrinába! Odavaló vagy!
Bástya Béla Elvtárs
@fergeteg: Akár Jakab vagy Hadházy is lehetett volna!
Nessy
Egyben téved Fekete Győr. Ma már sokkal kényelmesebben és hatékonyabban lehet bárkit megfigyelni, mint anno a telefon hiányos rendszerben. Bár besúgók mai is akadnak szép számmal.
Aki Én
@Shikari: A fidesz reakciója azt sugallja, hogy más a felelős. Azért is hallgatnak, mert nem akarják az ellenzéket kellemetlen helyzetbe hozni.
Húúúúúúúú, de nagy balfasz vagy :(
kissé felnőttem
ekkora bakit nem kéne hagyni, nem hiszem el A LE vagy a Meg közt sem tud miniszterelnök létére különbséget tenní? hát le kéne ám mondani!!! minél előbb.aztán Grázba kezeltethetné saját pénzén. ha tudná fizetni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.