Német lap: Magyarország 32 milliárdos állami támogatást ad az Iváncsán épülő dél-koreai akkumulátorgyárnak Ez a legnagyobb összegű egyszeri beruházási támogatás az ország történetében. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter januárban jelentette be, hogy az ország történetének legnagyobb zöldmezős beruházása keretében még egy akkumulátorgyárat létesít a dél-koreai SK Innovation, Komárom után a Fejér megyei Iváncsán. A beruházás értékét 2,3 milliárd dollárra tették, ez durván 680 milliárd forint. A miniszter arra is kiért, hogy a beruházásokért folytatott versenyben fontos az állami támogatás. Szijjártó ekkora mindössze annyit közölt, hogy a magyar kormány ehhez a beruházáshoz is biztosít pénzügyi támogatást és minden bizonnyal ez lesz a magyar beruházás-ösztönzés történetének legnagyobb egyszeri beruházási támogatása. Szijjártó Péter azt ígérte, hogy a pénzügyi támogatás mértékét a véglegesítés után nyilvánosságra hozzák, ez mostanáig nem történt meg. A német...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fergeteg
Faszomat foglalkozik ezzel a kurva német lap.
lusta
˝A miniszter arra is kitért, hogy a beruházásokért folytatott versenyben fontos az állami támogatás.˝
Na, de ennyire?
A lengyeleknél évi 100 GWh kapacitásra bővít az LG és kapott 95 millió eurós támogatást és 10 ezer embernek ad majd munkát.
Nálunk az évi 30 GWh kapacitásra 90 millió eurós támogatás jut.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.