A találkozót reggel háromnegyed 9-kor tartják. A miniszterelnök és a köztársasági elnök fél órát kapott a katolikus egyházfőtől. A Szentatya szeptember 12-én érkezik, majd azonnal megy tovább Pozsonyba.

Kínos: Orbán fél órát kapott a pápától, aki még aznap három napra Szlovákiába látogat – Kiderült az is, hol találkoznak majd

Fotó: pixabay.com

A hivatalos kommüniké alapján Ferenc pápa szeptember 12-én, vasárnap reggel 6 órakor indul el Rómából, majd háromnegyed 8-kor landol a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Itt egy hivatalos köszöntőt tartanak – írja a hvg.hu

A pápa ezután a Szépművészeti Múzeumba megy, ahol háromnegyed 9-kor találkozik Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel. A program szerint fél órás találkozó ténye azért is hangsúlyos, mert korábban arról jelentek meg hírek, hogy a pápa a közelgő választások miatt nem erőltetné azt, illetve állítólag az is hátráltatta a szervezkedést, hogy a pápának nem tetszik a kormány, illetve Orbán menekültpolitikája.

A találkozó rövidsége azért is felettébb kínos a kormány számára, mert Orbánék szívesen tetszelegnek a keresztényi értékek képviseletének szerepében.

Korábban a vaticannews arról számolt be, hogy Budapest után a pápa szeptember 12-15-e között apostoli látogatást tesz Szlovákiában.

Forrás: hvg.hu/vaticannews.va/

Címlapkép: pixabay.com

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Fél órába nem fér bele annyi meggyónivaló. Ahhoz a Pápának 3 nap itt kéne lennie. Akkor meg egy hetet ha Tömjénzsóti is gyónni szeretne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Mi ez az elégedetlenség? Amikor a Merkel anyó idelátogatott, egy negyedórát volt a Viktorral de akkora sallert adott szegénynek, hogy másnaptól ő mentette meg Európát a migráncsoktól, addig meg ezerszám, kérdezés nélkül utazhattak át az országon. Azóta sem tudja miért változott meg annyira.
terlasz
Úgy tűnik, hogy még a pápa sem bújhat ki a kötelező diplomáciai protokoll alól.
nezelodo
@terlasz: Biztos vitt neki a Semjén egy kis rénszarvas húst kostolónak, és ezzel megvesztegették.
ómió
Kiközösítést még nem lehet ráhazudni, efftársak!?
kakambuki
@kakambuki: @Clavigo: Tényleg? Akkor mit keresel még itt egy sz.rputtonyban he???
csak úgy....
fél óra alatt bárkit ki lehet átkozni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.