Az InfoRádiónak adott interjújában Kásler Miklós nagyon aggasztónak nevezte a koronavírus delta mutánsának terjedését – írja a Portfolio.hu.

Kásler: " Egyetlen vakcina sem biztosít százszázalékos védelmet, és mivel folyamatosan csökken az ellenanyagszint" -  aggasztó delta mutánsának terjedése 
Fotó:MTI/Illyés Tibor

Az emberi erőforrások minisztere szerint a járvány hazai alakulása attól függ, hogy hány embert ér még el a tömeges oltás. 

Az egészségügyben dolgozókra a saját maguk és a betegek védelme érdekében kicsit más szabályok vonatkoznak, mint a társadalom többi tagjára. A harmadik oltás kötelezővé tétele ennek a szempontnak felel meg.

Ha Magyarországon is lenne negyedik hullám, akkor a megelőzés érdekében mindent meg kell tenni, minimalizálni kell a veszteségeket.

A miniszter emlékeztetett arra a három dologra, amelyről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt:

egyrészt alapvetően fontos, hogy az indiai mutáns ellen az átoltottság szintjét növeljük, és elsősorban a 60 év fölötti korosztályban.

A másik megjegyzése arra vonatkozott, hogy mivel a fertőzés egyre inkább érinti a fiatal korosztályt,

a 12 és 18 év közöttiek önkéntes oltása napirenden van.

Az utolsó pedig a harmadik oltás kérdése volt.

Egyetlen vakcina sem biztosít százszázalékos védelmet, és mivel folyamatosan csökken az ellenanyagszint.

Hozzátette:

Illetve az immunitás többi tényezőjének a hatékonysága az idő elteltével, a harmadik oltást mindenkinek nagyon határozottan lehet javasolni

Egyebek mellett a vakcinakoktélokról is kérdezték az Emmi vezetőjét, aki szerint Karikó Katalin nyilatkozata rendkívül korrekt volt: a Pfizerrel ismételni lehet a vakcinációt. Azt azonban Karikó Katalin nem mondta, hogy a többivel ne lehetne ismételni.

A tudományos álláspont az, és ebben nincs vita Magyarországon, hogy az mRNS-vakcinák után a másik kettőből, tehát vagy az elölt vírusvakcinákból vagy vektorvakcinából kell a harmadik oltást adni és fordítva. Meg fogjuk jelentetni a vakcináció irányelveit, szabadon hagyva az orvos mérlegelését speciális esetekre

- tette hozzá a miniszter.

Forrás: Portfolio.hu
Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Hol van itt a probléma akkor amikor a militarizált operatív törzs bezárta a bazárt
.
---- Befejezte munkáját az Operatív Törzs, a napi adatközlés is megváltozik
ripost.hu/politik/insider/operativ-torzs-valtozas-koronavirus-2905515/
-------------------------
.
Helyette működésbe lépett valami gazdaságirányitási-, és valami közöségi élet újrainditásáért feleLŐSEK sertepertélnek, miközben ki tudja hány mutáns a Covidhoz hasonlóan váratlan vendégként a kipattant megfigyelési botrány köpött bele a kedvesx vezető kedvenc tányérKÁJÁBA!
.
Hiába az élethez hasonlóan bemásznak váratlan vendégként a nyilászárókon!
----------------------------
.
Mahát ezeknek az operatív izéken túl volt már a kedves vezető óHAJÁRA:, ha igaz 2014-ben '56 vossuae,éáleuásáre ,egaéalúé első operatív, ki tudja mennyibe kerülő
.
--- Befejezte munkáját az operatív törzs
www.blikk.hu/aktualis/befejezte-munkajat-az-operativ-torzs/20s869z
.
„”””Véget értek az '56-os forradalom emléknapjának központi programjai, a rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs befejezte a munkát a Honvédelmi Minisztérium épületében
--------------------------
.
Marad a gyerek ha játszik, az akinek gyermekkorában talán még ólomkatonája sem volt, szegénység okán!
balos
Engem speciel a fideSSes vírus jobban megvisel!Persze értem én,hogy a családjuk mindenek előtt,de azért vagyunk még 1 páran akik igényeljük a törődést a tömegek gyilkosaival!Az a harminc valahány ezer aki nem érhette meg a maffiuk futkosóba történő beutalását biztosan egyetért az h-ítélettel!
kereső
Na a magyar mengele. Nem volt elég a 30 ezer halott! Kevés a nyugdijkassza megtakaritása- 42,8 milliárd- és el kell sütni azt a 3 millió kinai löttyöt. Nem hiába mondta vissza a további Pfizer szállitmányokat orbán-mmajd jön még a kiváló sinopharmból, mert éhes a csürhe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.