Állóháború alakult ki a budaörsi repülőtéren működő vállalkozás és a környék lakói között – írta meg a 24.hu.

A budaörsi reptér mellett lakók nem bírják tovább, elviselhetetlen a zaj az oktatógépek miatt

Fotó: Pixabay

A lap szerint a Kamaraerdő térségében élők közössége azt kifogásolja, hogy a folyamatosan le- és felszálló, szerintük sokszor szabálytalan nyomvonalon haladó gépek miatt nehezen viselhető szintre emelkedett a zajterhelés.

A súlyos zajszennyezést nem a repülőtér normál forgalma okozza, hanem az, hogy Budaörsön pilótaképzést indított a Fly-Coop Kft., az oktatógépek pedig naphosszat repkednek, köröznek kis magasságban a lakott területek fölött.

Rosszabb napokon nyolcvanszor, sőt néha százszor is eldübörögnek a gépek a környék lakóövezetei felett.

A területen a Rogán Antal helikoptereztetését is szervező Fly-Coop Kft. végez jól jövedelmező pilótaképzést magyar és külföldi jelentkezők számára.

A lakók az idegeiket kikezdő zajterhelés miatt az elmúlt években az összes szóba jöhető hatóságot megkeresték, de eddig sehonnan sem kaptak segítséget.

Az önkormányzat most alaposabb zajszintméréseket ígér.

Forrás: 24.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
volt is több tiltakozás..az egyik kerületi képviselő megígérte, hogy majd ő az asztalra csap...
...aztán mi lett? Lófasz és esti fény... Ma is már jónéhány repülő szállt el a környék felett.
Dr. Proktor
Aki repülőtér mellett vesz lakást vagy házat féláron -az ne csodálkozzon ha a repülők repülnek...
Ismerősöm (nem barátom) épített egy házat a hegyoldalba, mellyel elvette mások kilátását, aztán amikor más épített elé és vette el a kilátást - fel volt háborodva és ment hatóságtól hatóságig!
Aki Én
Az ott már tényleg erős túlzás.
Gyakorlatilag percenként repülnek, még hétvégén is, sőt.
Qqberci
Én a reptérrel szemben, a Vasváriban voltam katona a '60-as évek végé. Akkor a műrepülők gyakoroltak, naponta több órát...
namihami
@Dr. Proktor: 10.29: Előre bocsájtom, nem lakom ott.
De azért van némi különbség azon esetek között, amikor egy MÁR üzemelő repülőtér mellett vesz valaki lakást (lehet, hogy olcsóbban) és aközött, hogy évek, évtizedek óta ott lakik, az addigi forgalmat elviseli (mert ezzel vette az ingatlant), de most egy újonnan feltalált üzleti lehetőség hatására sokszorozódik meg az addigi forgalom.
Nem az eddigi zajjal volt gondjuk, hanem azzal, hogy egy potentát barát hirtelen ráérzett egy újabb vaskos üzleti lehetőségre és azzal egyik napról a másikra milliókat kezdett kaszálni. Az ottlakók magasról (milyen stílszerű) történő lesz@rása mellett és árán.
rokker33
"Az önkormányzat most alaposabb zajszintméréseket ígér." És végül minden szabályos lesz az önkormányzat szerint és az ügy lezárva!Kb ezt tudom elképzelni.Miért nem lehet az ilyen reptereket lakóövezeten kívül helyezni ?Terület az van bőven,csak így egyszerűbb!!!
namihami
@rokker33: Nem biztos, hogy ez a zajmérés a budaörsi önkormányzaton csak úgy át fog szaladni. Budaörsön (Wittinghof) ellenzéki a vezetés, ráadásul az Orbánék keményen szivatják is őket. Tehát a budaörsi vezetés, a lehetősége szerint, be fog akasztani a fideszes havernak. Persze, hogy meddig megy/fog menni ez a buli ""felfelé"", az a jövő zenéje. Ha megakadályozni talán nem tudja, de megnehezíteni biztos sikerül.
Vagy a vállalkozó lehetséges ""önkéntes felajánlása"" mértéke.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.