A magyar kormány folyamatos támadás alatt áll Brüsszelből, bármilyen döntést hoz, az európai intézmények megtalálják a módját, hogy nyomást gyakoroljanak – mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter a BBC HardTalk című műsorában csütörtökön.

Szijjártó a BBC-nek: folyamatos támadás alatt állunk, Brüsszel támadja a magyar kormányt

Fotó: JOHN THYS / POOL / AFP

Szijjártó Péter arról is beszélt az adásban, hogy a magyar kormány készen áll a vitára, a párbeszédre, de csupán előítéletek alapján teljesen értelmetlen vitatkozni, és kitért arra, hogy a gyermekvédelmi népszavazás eredményét mindenkinek tiszteletben kell majd tartania.

Az Egyesült Királyságban sugárzott adásban a külgazdasági és külügyminiszter arra a kérdésre, hogy Magyarország és az Európai Unió közötti kapcsolat minden korábbinál működésképtelenebbnek tűnik, azt mondta: viták vannak a brüsszeli intézményekkel.

"Tulajdonképpen folyamatos támadás alatt állunk, hisz bármilyen döntést hozunk, az európai intézmények megtalálják a módját annak, hogy nyomást gyakoroljanak ránk, és megpróbálnak megzsarolni bennünket annak érdekében, hogy megváltoztassuk a döntéseinket és ne használjuk ki a nemzeti kompetenciák adta lehetőségeket" – fogalmazott.

Az EU jövője áll a vita középpontjában, az, hogy miként tehetnék erősebbé az uniót, de erre két megközelítés létezik – mondta. Az egyik a föderalista: az uniós intézmények valamiféle Európai Egyesült Államokat akarnak létrehozni, amit "mi mindenképpen ellenzünk" – mondta a miniszter. 

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Szerencsétlen kakadu.. érezd magad jól folyamatosan leégetve...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klubtag
Nem Te szerencsétlen egybites külügyér! Brüsszel az EU szervezetei által közvetített - testi-lelki egészséget, toleranciát, békességet, egyenlőséget, kultúrát próbálja megértetni és elfogadtatni az arra még nem fogékonyakkal, érettekkel: pl. az Orbán-féle politikát követőkkel...ez jó mulatság, férfimunka lesz...
istván irén
jól mondta a kulcs szó a kormány nem Magyar ország ez a tetvedék most el szólta magát
Qqberci
BBC a Szíjrágónak: "Konzultáljon kezelőorvosával, gyógyszerészével!"...
Nessy
Drága külügyérünk! Mi lenne, ha tisztességes, a jogállami normáknak megfelelő törvényeket hozna a kormány, a 133 bátor gombnyomogatója meg csak olyant fogadna el? Érdemes lenne kipróbálni!
134.bátor
Èletünk legszebb napja lesz,ha ezek egyszer eltűnnek Magyarország èlèről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.