A magyar kormány folyamatos támadás alatt áll Brüsszelből, bármilyen döntést hoz, az európai intézmények megtalálják a módját, hogy nyomást gyakoroljanak – mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter a BBC HardTalk című műsorában csütörtökön.

Szijjártó a BBC-nek: folyamatos támadás alatt állunk, Brüsszel támadja a magyar kormányt

Fotó: JOHN THYS / POOL / AFP

Szijjártó Péter arról is beszélt az adásban, hogy a magyar kormány készen áll a vitára, a párbeszédre, de csupán előítéletek alapján teljesen értelmetlen vitatkozni, és kitért arra, hogy a gyermekvédelmi népszavazás eredményét mindenkinek tiszteletben kell majd tartania.

Az Egyesült Királyságban sugárzott adásban a külgazdasági és külügyminiszter arra a kérdésre, hogy Magyarország és az Európai Unió közötti kapcsolat minden korábbinál működésképtelenebbnek tűnik, azt mondta: viták vannak a brüsszeli intézményekkel.

"Tulajdonképpen folyamatos támadás alatt állunk, hisz bármilyen döntést hozunk, az európai intézmények megtalálják a módját annak, hogy nyomást gyakoroljanak ránk, és megpróbálnak megzsarolni bennünket annak érdekében, hogy megváltoztassuk a döntéseinket és ne használjuk ki a nemzeti kompetenciák adta lehetőségeket" – fogalmazott.

Az EU jövője áll a vita középpontjában, az, hogy miként tehetnék erősebbé az uniót, de erre két megközelítés létezik – mondta. Az egyik a föderalista: az uniós intézmények valamiféle Európai Egyesült Államokat akarnak létrehozni, amit "mi mindenképpen ellenzünk" – mondta a miniszter. 

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Szerencsétlen kakadu.. érezd magad jól folyamatosan leégetve...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Szerencsétlen kakadu.. érezd magad jól folyamatosan leégetve...
simmering73
Érdekes, hogy csak azóta halljuk, hogy Brüsszel vegzálja ezt a briganti kormányt, mióta hatalmon vannak. Most akkor vagy pikkel Brüsszel erre a heterokeresztényfasiszta-formációra, vagy a kormány nem mond igazat.
Klubtag
Nem Te szerencsétlen egybites külügyér! Brüsszel az EU szervezetei által közvetített - testi-lelki egészséget, toleranciát, békességet, egyenlőséget, kultúrát próbálja megértetni és elfogadtatni az arra még nem fogékonyakkal, érettekkel: pl. az Orbán-féle politikát követőkkel...ez jó mulatság, férfimunka lesz...
istván irén
jól mondta a kulcs szó a kormány nem Magyar ország ez a tetvedék most el szólta magát
Qqberci
BBC a Szíjrágónak: "Konzultáljon kezelőorvosával, gyógyszerészével!"...
Nessy
Drága külügyérünk! Mi lenne, ha tisztességes, a jogállami normáknak megfelelő törvényeket hozna a kormány, a 133 bátor gombnyomogatója meg csak olyant fogadna el? Érdemes lenne kipróbálni!
134.bátor
Èletünk legszebb napja lesz,ha ezek egyszer eltűnnek Magyarország èlèről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.