A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az Abouthungary.hu-n publikált egy írást arról, miért is gondolja azt, hogy az egész Pegasus-ügy nem más, mint "egy csapatnyi baloldali újság" Orbán Viktor ellen intézett támadása.

A Guardian újságírója hat pontban tette helyre Kovács Zoltán Pegasus-ügyben tett állításait

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kovács szerint a Forbidden Stories által nyilvánosságra hozott, az izraeli NSO kémprogramjával végzett megfigyelési ügy, melyben magyar újságírók is érintettek, alaptalan vádakra épül. Ezután leírja, hogy Pintér Sándor belügyminiszter szerint Orbán 2010-es hatalomra kerülése óta nincs illegális megfigyelés vagy lehallgatás Magyarországon, ami demokratikus állam, ahol érvényesül a jogállamiság és a kormány tettei összhangban állnak az érvényben lévő törvényekkel.

A Magyar Narancs vette észre, hogy Shaun Walker, a Guardian újságírója szintén a Twitteren reagált Kovács felvetéseire, pontokba szedve mondanivalóját.

Walker a legutóbbi "kvázi-tagadásra" a magyar Pegasus-ügyben a következőket tudja írni:

1. Nehéz belátni, hogy a nemzetközi Pegasus-ügy egy Orbán-ellenes támadás forgatókönyve, mikor oly sok más ország is érintett a sztoriban és egyre újabb adatok kerülnek nyilvánosságra

2. A Guardian keményen dolgozott azon, hogy végigvigye ezt a tényfeltáró riportot, de ők nem szivárogtattak ki semmit, hiszen a közlés joga a Forbidden Stories-é volt

3. Nem egy "csapatnyi baloldali újság" hanem egy széleskörű összefogás részeként írták meg az ügyet, melynek feltárásában Európa legjobb tényfeltáró újságírói vettek részt

4. Azt, hogy a megfigyelés megtörtént, eddig senki sem tagadta az érintett államok közül (csak azt tagadják, hogy illegális lett volna). Ahogy azt cikkükben egyértelműen le is írták, a megfigyelést szabályozó magyar jogi környezet nagyon laza (melyet korábban több nemzetközi szervezet is kritizált).

5. Ha a célozgatással arra gondol, hogy a kémprogrammal megfigyelt Panyi Szabolcs és a többi újságíró valódi nemzetbiztonsági kockázatot jelentettek, akkor alapvető lenne, hogy ennek alátámasztására bizonyítékokkal is előálljanak – ha már ilyen egetverő állításokkal illetnek egy ismert és köztiszteletben álló újságírót.

6. Abban az esetben, ha a kérdéses bizonyíték túl szenzitív és a nyilvánosság előtt nem közölhető, akkor az illetékes parlamenti bizottságban kéne bemutatni. Ám ennek a bizottságnak az ülését épp a fideszes tagok blokkolják.

Forrás: Euronews.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
A Fidesznek minden hír jó, csak beszéljenek róluk.
Mert akkor a válaszába beleszőhet egy pár, a baloldali kormányokat gyalázó hazugságot, és ez mindig maradéktalanul meg is teszi 0rbán is, és összes nyalonca.

"amióta Orbán miniszterelnök kormánya 2010-ben átvette a hatalmat a szocialistáktól, Magyarországon nem történt illegális megfigyelés."

Na ez az orbitális hazugság, Kovács elvtárs, arra célozni, hogy előtte meg volt. Ami volt 2010 előtt, az a Fidesz aljas hazugságai a megfigyelésükről, de hát ugye mindről kiderült, hogy nulla valóságalapja volt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Nem csodálatos, hogy a világ a mi kormányunkat támadja szüntelen?
Ha igaz azért, ha nem igaz azért.
kissé felnőttem
na ez vallomás" Nincs illegális lehallgatás "? akkor van legális? ja Pintyőke elszólta akkor magát mert harmadik variáns az nincs értjük.
csak úgy....
a volt kisdobos,kovács zolika 6 kemény pontja ! :)
csak úgy....
@Aki Én: jah kérem,orbán imád támadni és védekezni..
csak úgy....
@Shikari: kovács is akkora paraszt lenne mint te?
Klubtag
Olyan szánalmas és persze hatástalan (Kovács személye miatt), amikor egy Guardian színvonalú újságírónak egy kováccsal kell foglalkoznia...ez olyan "köhög a bolha" attitűd...ez a szerencsétlen kovács csak parancsot teljesít,
istván irén
A fő bohóc addig bohóckodott míg ki röhögték.
tudode
Ez az egész olyan szánalmat nyavalygás, hogy a vicc kategóriájága tartozik, amit már hasz-eltem
.
Illusztris vendéget várnak a repülőtéren.
Megérkezve dísznlővés hangzik el,
mire egy homályosan látó megkérdezi a mellette állótól
Mi van fiam csapkodják az ajtót?
Nem néni kérem lőnek!!!
.
Ahányszor lőnek megismétli a néni a kérdését,
és az utolsónál megjegyzi: még mindig nem találták el!
------------------
.
Régen rossz annak az országnak ahol ennyi mosómedve mentegeti a menthetetlen, akkor amikor mág a világ demokratikus ország vezetőinek is már tele van a hócipője azokkal a ficsurokkal, akik mentálisan, közjogilag sahát hazájukat a béka alfele alá degralálták!
.
Ami után elhordják magukat, évtizedek kellenek ahhoz, hogy kiheverje az ország ezeket a sunyi, kaparjkúrta félművelt, félrebeszélő, szerecsent mosdató figurákat, a párttitKÁRUKKAL együtt!
-----------------
.
Szerenád ezeknek a széltolóknak:
.
----- Zorán Mi fáj,gyere mesélj
www.youtube.com/watch?v=vruyn8OPriI
-------------------------
.Röhej ahogy ezek hadoválnak!
Nessy
Kovácsnak ez újdonság, hogy egy véleményre a tények felsorolásával is lehet válaszolni, és cáfolni a leírtakat!
Kovács a gorombáskodáshoz, a "mindenki hazudik", "támadják Orbánt, a magyarokat, a kormányt" panel válaszokhoz van szokva.Fidesz körökben az értelmes, valós vita ismeretlen fogalom.
namihami
Gondolom, hogy ez a Guardian reakció első hír lesz a mai esti MTv1, Tv2 valamint a többi (természetesen) nemfideszközeli médiumban. Hosszan tárgyalják és pontról pontra elemzik majd.
nemkati
A Fidesznek minden hír jó, csak beszéljenek róluk.
Mert akkor a válaszába beleszőhet egy pár, a baloldali kormányokat gyalázó hazugságot, és ez mindig maradéktalanul meg is teszi 0rbán is, és összes nyalonca.

"amióta Orbán miniszterelnök kormánya 2010-ben átvette a hatalmat a szocialistáktól, Magyarországon nem történt illegális megfigyelés."

Na ez az orbitális hazugság, Kovács elvtárs, arra célozni, hogy előtte meg volt. Ami volt 2010 előtt, az a Fidesz aljas hazugságai a megfigyelésükről, de hát ugye mindről kiderült, hogy nulla valóságalapja volt.
Lepényleső
...tehát hat ponton hazudtak eddig erről az egy ügyről,- a nagyérdemű viszont csak a hazugságról tudhat,
a francia újság cáfolatait letiltják egyből?
ómió
És legalább átütőek a "helyretételi" hazugságai?
balos
@sgl: Érdekes,hogy nem Magyarországot,hanem a tettest védi a kopasz köcsög!
human
Az 5-ös pont egyszerűen védhetetlen lesz Orbán számára.

Orbán egy hazaáruló és hazaáruló minden cinkosa.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.