Micsoda meglepetés! 

Mészáros Lőrinc cége nyert majdnem egymilliárd forintot felcsúti fejlesztésekre
Fotó: MTI/Bodnár Beáta

A 24.hu derítette fel a kormányzati irányítás alatt álló Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) eltitkolt közpénzcsapját, amelyből százmilliók folytak tisztázatlan körülmények között kormányközeli szereplőkhöz. Így derült ki az is, hogy tavaly Felcsút „egyedi döntés” alapján csaknem másfél milliárd forinthoz jutott.

A cikk szerint a miniszterelnök faluja az árvízcsúcs-csökkentő tározó környezetének turisztikai célú fejlesztésére kapott támogatást. Ez azt jelenti, hogy a felcsúti önkormányzat közpénzből éttermet, látványteraszt és sportpályát építtet a híres-hírhedt kisvasút felcsúti állomásánál ugyancsak közpénzből kialakított csónakázótó mellé.

A lap szerint a kivitelezésre kiírt, nemzeti eljárásrendben lefolytatott nyílt közbeszerzés nyertese az EKR-be feltöltött dokumentumok szerint Mészáros Lőrincék családi cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. lett. A felcsúti cég nettó 915,9 (bruttó 1163,3) milliós ajánlatával csípte meg a felcsúti önkormányzat által meghirdetett munkát, tehát remekül céloztak, hiszen a megbízás előzetesen kalkulált értéke nettó 916,2 millió forint volt.

Mészárosék a tározóhoz megépítik az 594 négyzetméteres Tó éttermet, teraszokat, lépcsőket, valamint egy többfunkciós, lelátóval is ellátott sportpályát és egy feszítőrudas rendszerrel megtámasztott acél felszerkezetű gyalogos hidat is kialakítanak. 

Forrás: 24.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Ezt a fejet vazze! Lerî róla a butaság,a sötètsèg! Beszèlni tudjuk, hogy nem tud. Vajon îrni,olvasni tud? Mintha azt sem tudná,mi folyik körülötte. Igazi sötét bunkó
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Az "efftársi vállalkozók" az "elprivatizálásban erősek"!
balos
@namihami: Ki volt írva,pénzt vissza nem adunk!
namihami
@balos: A visszaadást a gyerekkori barátnak gondolom. Hiszen tőle kapja, neki adja.
Persze, ami megmarad, ad se semmi---nekem az se jönne rosszul. Hiszen: Jut is, marad is!
balos
A lopott pénz nem boldogít!Engem!Nem véletlen,hogy 64 évesen jutottam az elhunyt Édesanyám jóvoltából ÚJ HÁZHOZ!Becsületes munkával erre szinte semmi esélye a munkás embereknek!
solidedge
Ter4vben van egy tengerbiológiai kutatóközpont építése. Most van folyamatban az ehhez nélkülözhetetlen tenger kijelölése felcsút határában.
Clavigo
Asszem,,nem kell Andikát irigyelni.,,mikor ez a csávó rámászik..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.