Végre eljött a várva várt nap, amikor kiderül, hány ponttal lehet bekerülni az egyes felsőoktatási intézményekbe.

Megvannak az idei felvételi ponthatárok!

Fotó: 123 RF.com

Csütörtök este 8-kor megjelentek a felvételi ponthatárok az egyetemek szeptemberben induló szakjaira. A pontszámok a Felvi.hu oldalon váltak nyilvánossá, de a diákok sms-t is kapnak az eredményükről – írja a Telex.hu

A legmagasabb ponthatárt idén az Eötvös Loránd Tudományegyetem matematika-olasztanár szakon húzták meg, ahova 492 ponttal lehetett csak bejutni. Mint az Eduline írja, ez mindössze egy jelentkezőnek sikerült. Az egyetem képzéseire egyébként több mint 11 ezer felvételiző jutott be idén.

Idén rekordmagas ponthatárok voltak a Corvinus Egyetemen. Kiugróan magas, 472 pont kellett idén például a tavaly óta csak angol nyelven induló nemzetközi gazdálkodás alapszak ösztöndíjas helyére való bejutáshoz. Erre a szakra összesen 198 diákot vett fel az egyetem. A szeptemberben induló tanévre összesen 2304 hallgatót vett fel a Corvinus. Alapképzésen 1592, mesterképzésen 641, osztatlan képzésen pedig 71 hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől. Az idén nappali alapszakra felvett hallgatók 74 százaléka, a nappali mesterképzésre felvett hallgatóknak pedig a 85 százaléka tanulhat állami ösztöndíjjal.

Idén szeptemberben 4727 elsőéves hallgató kezdhet majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az állami ösztöndíjas képzési formában az átlagpontszám 425 pont feletti, és az önköltséges formában felvettekkel együtt is közel 420 pont volt az idei felvételin.

Részletes táblázatot a Telex.hu oldalán olvashatnak!

Forrás: Telex.hu 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.