Pénteken még 30 fok lehet, vasárnap már a 34 fok sem kizárt. Mindezek mellett azért még lehetnek záporok és zivatarok az elkövetkezendő napokban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken gomolyfelhős, napos idő várható, helyenként azonban összeállhatnak a gomolyfelhők, de maximum néhol lehet futó zápor, esetleg délután a nyugati határszélre egy-egy zivatar besodródhat. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű. Késő estére 18 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Zivatarveszély miatt a meteorológiai szolgálat elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Vas, Zala, Somogy és Baranya megyékre. 

Felhős, de napos idővel indul be a hőség a következő napokban

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Péntek éjjel túlnyomórészt derült vagy kissé felhős lesz az ég, csapadék estétől már nem várható. A szél gyenge lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul.

Szombaton gomolyfelhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délire, délkeletire forduló szél a Dunántúl északi részén időnként megélénkül, az Alpokalján erős közeli széllökések is lehetnek. A délután 26 és 31 fok között alakul.

Vasárnap a többórás napsütés mellett erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, és reggel, délelőtt a Dunántúlon, majd keletebbre is elszórtan valószínű zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél megélénkül, az északnyugati megyékben és zivatarok környezetében meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.

Forrás: met.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
aszongya: ...felhős,de napos idővel indul be a hőség...

ez nagyon jó...bravó!...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.