Mivel Orbán Viktor szerint az EU késlelteti a helyreállítási pénzek kifizetését, így a Fidesz-kormány saját helyreállítási alapot hoz létre, abból fogják fizetni a költségeket, amíg meg nem érkezik a miniszterelnök álláspontja szerint a gyermekvédelmi törvény miatt blokkolt uniós pénz. A lehallgatási botrány is felmerült, de a kormányfő szerint arról Pintér Sándor belügyminiszter már mindent elmondott.

Orbán Viktor miniszterelnök szokásáshoz híven péntek reggel a Kossuth Rádióban kezdte a napját, hogy ott mondhassa el gondolatait a világról. 

Népszavazás, helyreállítási alap

A 24.hu cikke szerint a kormányfő először a szerdán bejelentett "gyermekvédelmi" népszavazásról beszélt a rádióban. Mint elmondta, azért van erre szükség, mert "Brüsszel megtámadta Magyarországot", és mivel a "gyermekek jövője a tét", ezért nem szabad engedni ennek a támadásnak. Emiatt minden magyar ember támogatására szükség van, mert nehéz hónapok jönnek. 

Orbán sokat brüsszelezett, de a lehallgatási botrányt elintézte egy mondatban

Fotó: Illusztráció/Facebook/Orbán Viktor/videórészlet

A miniszterelnök úgy látja, a magyarok úgy gondolkodnak, hogy a felnőttek atz csinálnak, amit akarnak, de a gyerekek más ügynek számítanak: a gyerekekkel a felnőttek nem tehetnek meg akármit, illetve a gyerekeket a szüleiknek kell megvédenie, az állam pedig azért van, hogy segítse ezeket a szülőket.

A hvg.hu cikke szerint az interjúban Orbán egy 54 oldalas dokumentumra hivatkozva beszélt arról, hogy az EU a gyermekvédelmi törvény módosítását követeli. A miniszterelnök zsarolásról, késleltetett pénzekről, fenyegetőzésről beszélt a rádióban (holott igazságügyi reformot kért az unió), és arra tért ki, hogy emiatt van szükség a nép támogatására, vagyis a népszavazásra. Példaként és sikerként a 2016-os, az alacsony részvétel miatt érvénytelen népszavazást említette, amit a menekültkvóta ügyében indított a Fidesz-kormány.

A kormányfő ismét elismételte a kormányzati körökbl sokszor hangoztatott érvet, miszerint "Brüsszel be akarja engedni az LMBTQ-aktivistákat" az iskolákba, és szerinte mostanra odáig jutott az európai szabadságeszmény, hogy az ember a nemétől is megszabadulhat. Majd elsorolta a mostanában sokszor hallott kormányzati érveléseket, miszerint Brüsszel azt akarja, hogy a gyerekek már kiskorukban ismerjék meg a nemváltoztatás lehetőségét, és hogy korlátozás nélkül lehessen homoszexuális tartalmakat reklámozni. 

Megmondom őszintén, engem nem érdekel, hogy a németek hogyan nevelik a gyerekeiket. Ismerem a tananyagot, a mesekönyveket, amiket egészen kiskorukban adnak az óvodások kezébe, a herceg nem a királykisasszonyt menti meg, hanem a királyfit, és boldogan összeházasodnak. Én ezt nem akarom

- magyarázott a miniszterelnök a rádióban az állítólagos német oktatási rendszerről.

Szóba került a hvg.hu cikke szerint a késleltetett helyreállítási alap, amely Orbán szerint "jár nekünk", "ez a pénz a miénk"

Tudják késleltetni, de nem tudják nem ideadni. Nekünk ez jár, ez nem ajándék, befizetünk az Unió költségvetésébe. A kormány úgy döntött, a gazdaságvédelmi alapon belül létrehozzuk a magyar helyreállítási alapot, és ugyanazokat a programokat, amiket Brüsszellel részben jóvá hagyattunk, elindítjuk a magyar költségvetésből. Aztán megérkezik a pénz, amikor megérkezik

- magyarázta a kormányfő, aki szerint a helyreállítási pénzek visszatartása a gyermekvédelmi törvény nyár eleji megváltoztatása, és nem a korrupció miatt van.

Lehallgatási botrány: nincs itt semmi látnivaló

A 24.hu cikke szerint szóba került a lehallgatási botrány is, de ezt Orbán annyival zárta rövidre, hogy Pintér Sándor belügyminiszter már mindent elmondott a témáról. 

Meggyőzik az időseket, a tanév elején lesz oltási kampány a 12-15 éves gyerekeknél

Orbán a népszavazásról még elmondta, hogy reményei szerint januárban, vagy februárban le lehet bonyolítani, és ő nem látja értelmét a bojkottálásának. 

Azt is bejelentette, hogy péntekre 23 új, a koronavírus delta-variánsával és 2, a vírus gamma-változatával fertőzött ember van Magyarországon. Azt a 15 százaléknyi időst, aki még nem oltatott, azt fel fogják keresni, és megpróbálják őket meggyőzni az oltás fontosságáról. 

A szeptemberi iskolakezdéssel oltási akció indul az iskolákban a 12-15 éves között, a miniszterelnök szerint 

a tanév úgy fog kezdődni, hogy az első egy-két napban a 12 év feletti gyermekeket beoltjuk.

Az oltások egészségügyisek körében kötelezővé tételén a miniszterelnök állítása szerint húzta a száját, de Kásler Miklós szakminiszter meggyőzte. 

Forrás: 24.hu, hvg.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Mert korrupció nincs, igaz???
Háborodott !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
madlaci66
A köünyvégeteés idézőjelben volt. De ugye a fidess tiltott már be könyveket nemrégen. A nemzet erősítése? Ekkora széthúzás még Kádár idejében se volt. És nem kötelező elfogadni orbánt, ugyanis nem a többség választotta meg, annak ellenére, amit állítotok. Tudod a demokrácia egyébként is arról szól, hogy lehet más véleménye is az embereknek.
vacsi
@Horizont: tk. mindenre, amit az országunkkal kapcsolatban felvetnek, mint negatívumot.
csak úgy....
@Shikari: te ökör,németországban kapható a "mein kampf" -persze a 45. ös rábaxás óta nem igazán kelendö! már csak hasonló ökrök mint te,többnyire a volt ddr. böl még veszik..
ómió
@Aki Én: Na! Már tükörbe nézve is kettős látásod van, bolsiék fajgörénye!? A másrahazudásod is kettőssé vált? Nálad ilyen az agy nélküli tudathasadás?
134.bátor
Ómió,Shikari! Eljött az utolsó lehetőség ,hogy ehessetek a gazdátok szarából! Rajta,mert nem sokáig tehetitek meg:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.