Mivel Orbán Viktor szerint az EU késlelteti a helyreállítási pénzek kifizetését, így a Fidesz-kormány saját helyreállítási alapot hoz létre, abból fogják fizetni a költségeket, amíg meg nem érkezik a miniszterelnök álláspontja szerint a gyermekvédelmi törvény miatt blokkolt uniós pénz. A lehallgatási botrány is felmerült, de a kormányfő szerint arról Pintér Sándor belügyminiszter már mindent elmondott.

Orbán Viktor miniszterelnök szokásáshoz híven péntek reggel a Kossuth Rádióban kezdte a napját, hogy ott mondhassa el gondolatait a világról. 

Népszavazás, helyreállítási alap

A 24.hu cikke szerint a kormányfő először a szerdán bejelentett "gyermekvédelmi" népszavazásról beszélt a rádióban. Mint elmondta, azért van erre szükség, mert "Brüsszel megtámadta Magyarországot", és mivel a "gyermekek jövője a tét", ezért nem szabad engedni ennek a támadásnak. Emiatt minden magyar ember támogatására szükség van, mert nehéz hónapok jönnek. 

Orbán sokat brüsszelezett, de a lehallgatási botrányt elintézte egy mondatban

Fotó: Illusztráció/Facebook/Orbán Viktor/videórészlet

A miniszterelnök úgy látja, a magyarok úgy gondolkodnak, hogy a felnőttek atz csinálnak, amit akarnak, de a gyerekek más ügynek számítanak: a gyerekekkel a felnőttek nem tehetnek meg akármit, illetve a gyerekeket a szüleiknek kell megvédenie, az állam pedig azért van, hogy segítse ezeket a szülőket.

A hvg.hu cikke szerint az interjúban Orbán egy 54 oldalas dokumentumra hivatkozva beszélt arról, hogy az EU a gyermekvédelmi törvény módosítását követeli. A miniszterelnök zsarolásról, késleltetett pénzekről, fenyegetőzésről beszélt a rádióban (holott igazságügyi reformot kért az unió), és arra tért ki, hogy emiatt van szükség a nép támogatására, vagyis a népszavazásra. Példaként és sikerként a 2016-os, az alacsony részvétel miatt érvénytelen népszavazást említette, amit a menekültkvóta ügyében indított a Fidesz-kormány.

A kormányfő ismét elismételte a kormányzati körökbl sokszor hangoztatott érvet, miszerint "Brüsszel be akarja engedni az LMBTQ-aktivistákat" az iskolákba, és szerinte mostanra odáig jutott az európai szabadságeszmény, hogy az ember a nemétől is megszabadulhat. Majd elsorolta a mostanában sokszor hallott kormányzati érveléseket, miszerint Brüsszel azt akarja, hogy a gyerekek már kiskorukban ismerjék meg a nemváltoztatás lehetőségét, és hogy korlátozás nélkül lehessen homoszexuális tartalmakat reklámozni. 

Megmondom őszintén, engem nem érdekel, hogy a németek hogyan nevelik a gyerekeiket. Ismerem a tananyagot, a mesekönyveket, amiket egészen kiskorukban adnak az óvodások kezébe, a herceg nem a királykisasszonyt menti meg, hanem a királyfit, és boldogan összeházasodnak. Én ezt nem akarom

- magyarázott a miniszterelnök a rádióban az állítólagos német oktatási rendszerről.

Szóba került a hvg.hu cikke szerint a késleltetett helyreállítási alap, amely Orbán szerint "jár nekünk", "ez a pénz a miénk"

Tudják késleltetni, de nem tudják nem ideadni. Nekünk ez jár, ez nem ajándék, befizetünk az Unió költségvetésébe. A kormány úgy döntött, a gazdaságvédelmi alapon belül létrehozzuk a magyar helyreállítási alapot, és ugyanazokat a programokat, amiket Brüsszellel részben jóvá hagyattunk, elindítjuk a magyar költségvetésből. Aztán megérkezik a pénz, amikor megérkezik

- magyarázta a kormányfő, aki szerint a helyreállítási pénzek visszatartása a gyermekvédelmi törvény nyár eleji megváltoztatása, és nem a korrupció miatt van.

Lehallgatási botrány: nincs itt semmi látnivaló

A 24.hu cikke szerint szóba került a lehallgatási botrány is, de ezt Orbán annyival zárta rövidre, hogy Pintér Sándor belügyminiszter már mindent elmondott a témáról. 

Meggyőzik az időseket, a tanév elején lesz oltási kampány a 12-15 éves gyerekeknél

Orbán a népszavazásról még elmondta, hogy reményei szerint januárban, vagy februárban le lehet bonyolítani, és ő nem látja értelmét a bojkottálásának. 

Azt is bejelentette, hogy péntekre 23 új, a koronavírus delta-variánsával és 2, a vírus gamma-változatával fertőzött ember van Magyarországon. Azt a 15 százaléknyi időst, aki még nem oltatott, azt fel fogják keresni, és megpróbálják őket meggyőzni az oltás fontosságáról. 

A szeptemberi iskolakezdéssel oltási akció indul az iskolákban a 12-15 éves között, a miniszterelnök szerint 

a tanév úgy fog kezdődni, hogy az első egy-két napban a 12 év feletti gyermekeket beoltjuk.

Az oltások egészségügyisek körében kötelezővé tételén a miniszterelnök állítása szerint húzta a száját, de Kásler Miklós szakminiszter meggyőzte. 

Forrás: 24.hu, hvg.hu

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Édes istenem ez az ember tényleg beteg. Miniszterelnökként hogy lehet ennyi baromságot összehordani. Ha elhiszi amit mond tragédia ha hazudik még nagyobb. Hazudik éjjel és nappal. Csak ő soha nem fogja bevallani. Gyerekvédelmi törvény?? Már a szó sem jó. Ha rájönnek mire harap a nép agyatlan része akkor nyomatják. Már nem jön be a Soros, Gyurcsány, migráns, unják az emberek nem pörögnek rá. Akkor jöjjenek a gyerekek nemátváltása a buzik meg Brüsszel. Őrület. Jó lenne ha ilyen nagy vehemenciával védenék meg a családon belüli erőszak gyerekáldozatait. Egy szemét, velejééig aljas, hazug, gerinctelen, korrupt, embereket manipuláló, haza,- és népáruló kormánya van hazánknak orbánnal az élen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sgl
"Ungváry Rudolf adta az egyik jó definíciót: a NER a fasizmus egy mutációja, a másikat pedig Magyar Bálint: posztkommunista maffiaállam.
Mi azt mondjuk: a kettő együtt. Az egyik oldala a politikai arca, a másik pedig a szervezett bűnöző oldala.
S ez a kettő egy, mert egyesült egy személyben a fasiszta politikus és a maffiavezér.
Fasisztaként az alkotmányos rend megdöntése miatt kellene Orbánt elítélni, maffiavezérként az állami vagyon elrablásáért és a korrupcióért. Orbán nem olyan rafinált, mint a Gazsi lova: vak, de nem vakmerő.
Megérzi, ha egy erősebbel találkozik, olyankor meghunyászkodik.
Nem a CEU politológia tanszékén és a könyvtárban lehet megtalálni a rendszer megfejtéséhez a kulcsot, hanem Felcsúton a focipályán és a kocsmában."
sgl
Ha holnap a fideszpápa meghirdeti: a melegeket szeretni kell, - hej de sokszor mondta már az ellenkezőjét mint amit előtte állított,- a csürhülők hogyan reagálnak?
..Az, hogy a saját fiát is megszégyeníti, megbélyegzi az mindent elárul erkölcsi és etikai felfogásáról.
Habár már Soros esetében is bebizonyította: képes hátba szúrni a jótevőjét is akinek pénzén élt évekig, akinek a pártja köszönheti létét, pláne hatalomra jutását.
Gauntlet
Mert korrupció nincs, igaz???
Háborodott !!
csak úgy....
"Megmondom őszintén, engem nem érdekel, hogy a németek hogyan nevelik a gyerekeiket. Ismerem a tananyagot, a mesekönyveket, amiket egészen kiskorukban adnak az óvodások kezébe, a herceg nem a királykisasszonyt menti meg, hanem a királyfit, és boldogan összeházasodnak. Én ezt nem akarom" :)

orbán a buta magyarok hazúg királya,honnan ismerné a német tananyagot ez a hazúg?!
persze a shikarik minden szavát hiszik,mert gondolkodásra képtelen ökrök!
Horizont
Édes istenem ez az ember tényleg beteg. Miniszterelnökként hogy lehet ennyi baromságot összehordani. Ha elhiszi amit mond tragédia ha hazudik még nagyobb. Hazudik éjjel és nappal. Csak ő soha nem fogja bevallani. Gyerekvédelmi törvény?? Már a szó sem jó. Ha rájönnek mire harap a nép agyatlan része akkor nyomatják. Már nem jön be a Soros, Gyurcsány, migráns, unják az emberek nem pörögnek rá. Akkor jöjjenek a gyerekek nemátváltása a buzik meg Brüsszel. Őrület. Jó lenne ha ilyen nagy vehemenciával védenék meg a családon belüli erőszak gyerekáldozatait. Egy szemét, velejééig aljas, hazug, gerinctelen, korrupt, embereket manipuláló, haza,- és népáruló kormánya van hazánknak orbánnal az élen.
134.bátor
Eltűnhetne már a picsába a sleppjèvel együtt! Normális országban már règen lemondott volna az egèsz kormány!! Mondjuk,ott nem ragaszkodnak tîz körömmel a hatalomhoz,ès nèmi demokrácia is van..ès nem egy hazug,tolvaj,velejèig romlott miniszterelnök
Gazella
Magyarra forditva:: a fidesz helyreállitási alap az pont a magyar adófizetők pénze ...
Gazella
Másik addig amig a korrupció nincs megszüntetve nem fog jönni az EU pénz.
Shikari
Miről beszéljen Orbán a lehallgatással kapcsolatban? Arról, hogy hazudozva rágalmazzák a magyarok kormányát a liberálfasiszta pedofil és bűnöző támogatók?
ómió
Két szóban is elintézhette volna! Úgy, mint: aljabolsi hazugság!
sgl
@Horizont: " Miniszterelnökként hogy lehet ennyi baromságot összehordani. "

Nos ezt kell villámgyorsan és hatásosan visszagyűrni, visszájára fordítani, nevetségessé tenni.
Ehhez kell tudni kommunikálni!%
Én felkérnék pár schowder klubost ripostra, .
silber13
@Shikari: Liberálfasiszta, Pedofil?Bűnöző? Teljes az önarcképed!!
madlaci66
Nem tudom, de nekem erről a hülyéről hitler jut eszembe. Mindenki az országot(azaz őket) támadja,ezért ráteszik a kezüket mindenre. Legyen az sajtó, nagy vállalatok,iskolák, stb. Állami megrendelésekkel próbálják felfutatni és irányítani a gazdaságot. Még csak a híveik által már-már követelt lágerek hiányoznak, ahova az ellenzéket be lehetne zárni és/vagy kivégezni.
Aki Én
@Shikari: @ómió: Ma is fejtörést okoztok.
Nem tudom eldönteni, hogy sírjak két ekkora suttyó balfaszon, vagy nevessek.
134.bátor
Bezzeg "Brüsszel" pènze jó volt 11 èvig!! Hogy királykènt èljèl,ès egy nîmandot Európa egyik leggazdagabb emberèvè tegyèl,magaddal együtt!!
Jelzőket már nem lehet találni rá...
Eladott Ország
A helyreállítási pénzek kifizetésének semmi köze a gyermekvédelmi törvényhez, az EU nem emiatt blokkolta az uniós pénzt. Valahol ez egy finom és zseniális húzás a bizottságtól. Nem dobják vissza, így a magyar kormány nem tud proaktívan nekimenni a dolognak, hanem csak ülnek rajta. Pár hónap csúszás és egyből szarban lesz a dagadt meg a slepp. Azokat a pénzeket már előre elköltötték. Nyilván hizlalják az államadósságot tovább, mintsem kevesebbet lopjanak, de legalább 436 millió EU állampolgár pénze nem az Orbánék zsebében landol, még ha csak átmenetileg. A maradék 10 milliónyi EU állampolgárnak pedig ott lesz a lehetőség jövő tavasszal, hogy változtasson ezen...
uploads.disquscdn.com/images/5a79dbed8d29248e4b17d16052f32af5a71341c5a390ce65108422e0506baeb9.png?w=800&h=488
madlaci66
@Shikari: már ítéletet hoztál? Bizonyítékk vannak? Vagy csak annyi a bizonyítékod, hogy a fidess kijelenti, hogy minden törvényes? Talán ezért kellene a nép által megválasztott képviselőkkel (nem csak fidesses van) megtárgyalni a bizottsági ülésen. Ott kéne bemutatni az adatokat és bizonyítékokat.
Horizont
Orosz György humorista átírta a népszavazást. Jót röhögtem:)

"1. Támogatja-e Ön, hogy Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea esküvőjén bárki részt vehessen, és táncoljon a menyasszonnyal?

2. Támogatja-e Ön, hogy az Európai Unió kilépjen Magyarországból?

3. Támogatja-e Ön, hogy a kiskorú gyermekek ne nézhessenek többet M1-et és DunaTV-t?

4. Támogatja-e Ön, hogy a lehallgatott telefonok havidíjába felesben beszálljon a magyar állam?

5.Támogatja-e, hogy az északi határra is épüljön kerítés, hogy ne menjenek el innen a magyarok?

6. Támogatja-e, hogy innentől Soros György helyett a Rézfa..ú bagoly legyen mindenért a felelős?"
:DDD
tudode
Semmi új információt nem közölt a kedves vezető, amiről kellett volna tájékoztatni a hallgatóságot, üzengetett Brüsszelnek, hogy ne bántsd a kacsámat, arról mélységes csend, azon túl, hogy kikéri magának, hogy az EU beleszóljon a szülői dolgába, és a magyarok csak egy felé tudnak figyelni, nem úgy mint őfélesége, mert rengeteg munkKÁJA van/lehet a háttérben, de azért szakít időt a bírkákra is::
.
---Salvini kimondta: Orbánnal és Kaczynskival új európai frakciót akar
444.hu/2021/06/03/salvini-kimondta-orbannal-es-kaczynskival-uj-europai-frakciot-akar
.-------------------------------------------/
.
----- Új erő formálódik Európában, és Orbán Viktor lehet az egyik legfőbb vezetője
www.portfolio.hu/global/20210606/uj-ero-formalodik-europaban-es-orban-viktor-lehet-az-egyik-legfobb-vezetoje-486572
--------------------/
.
Az alakuló európai frakció, ha még nem tudja, majd saját bőrén érzékelheti, hogy lakva ismerszik meg azembőr, mint a Liberális Internatcionálé alelnökét, és a Néppárt tagjaként is kimutatta a rágófogát, amelyet még mindig csócsál!
.
Kapjátok össze magatokat gyerekek (mint az ellenzéki kerekasztalnál 1989-ben) mert jön a hypó!
.
----- Ha nem lennél, ki kéne találni
www.youtube.com/watch?v=PGRaccIXSLk
-------------------------
.
Twist!
.
Ja nem: PÁVATÁNC
Shikari
@madlaci66: Ha nektek szabad ítélkezni, akkor nekem is! Tapasztalatok alapján a rohadt bolsi liberálfasiszta csürhére jellemző ez a fajta a fasiszta diktatúra!
csak úgy....
@Shikari: tibim,te hülyén fogsz meghalni!
vacsi
Mindig is lehallgattak embereket, ez soha nem lesz másként. Viszont a brüsszeli mocsokból én pl. nem kérek!
madlaci66
@Shikari: én mikor ítélkeztem? Szerintem pont a főnököd tettei hajaznak a fasiszták tetteire.Lásd belső ellenség keresése, "könyvégetés", irányított állami megrendelések, "államosítása"(fideszesítése) az állami vagyonnak, cégeknek, iskoláknak, közben hatalmas államadósság létrehozása. A híveik erőszakkal lépnek fel az ellenzéki megnyilvánulásokkal szemben. És még lehetrne sorolni.
Horizont
@vacsi: Milyen mocsokra gondolsz írd már le.
Shikari
@madlaci66: Majd a könyvégetést akkor emlegesd, ha a Mein Kampfot kiadják Németországban!
A nemzet erősítését teszi Orbán és nem szükséges ezt mindenkinek tapssal fogadni, de elfogadnia kötelező. Ha nem, hát kívül tágasabb! És a bevándorlásról,m buzikról mikor volt a "demokráciálkban" népszavazás?
madlaci66
A köünyvégeteés idézőjelben volt. De ugye a fidess tiltott már be könyveket nemrégen. A nemzet erősítése? Ekkora széthúzás még Kádár idejében se volt. És nem kötelező elfogadni orbánt, ugyanis nem a többség választotta meg, annak ellenére, amit állítotok. Tudod a demokrácia egyébként is arról szól, hogy lehet más véleménye is az embereknek.
vacsi
@Horizont: tk. mindenre, amit az országunkkal kapcsolatban felvetnek, mint negatívumot.
Horizont
@vacsi: Tényleg erre a hiperszuper tökéletes mindenben első csodálatos országra a tökéletes vezetőikkel együtt mernek bármit is mondani? Mond te régen is ennyire csacska hülye voltál vagy csak öreg korodra?
csak úgy....
@Shikari: te ökör,németországban kapható a "mein kampf" -persze a 45. ös rábaxás óta nem igazán kelendö! már csak hasonló ökrök mint te,többnyire a volt ddr. böl még veszik..
ómió
@Aki Én: Na! Már tükörbe nézve is kettős látásod van, bolsiék fajgörénye!? A másrahazudásod is kettőssé vált? Nálad ilyen az agy nélküli tudathasadás?
134.bátor
Ómió,Shikari! Eljött az utolsó lehetőség ,hogy ehessetek a gazdátok szarából! Rajta,mert nem sokáig tehetitek meg:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.