A paksi bővítésért felelős korábbi államtitkár, Aszódi Attila telefonszáma is rajta volt azon a listán, melyen az NSO Group ügyfelei által becélzott személyek szerepelnek – írja a 444.hu a Direkt36 nyomán.

Pegasus-botrány: Az Orbán-kormány korábbi államtitkárának száma is rajta volt a listán

A listán Aszódi munkatelefonja szerepel, 2018 végén vált célponttá, amikor már több nézeteltérése volt a miniszterrel, Süli Jánossal.

2019 januárjában aztán menesztették, a telefont akkor leadta. Aszódi helyzete azután vált ingataggá, hogy műszaki okok miatt nem akarta engedni a Paks II. projekt menetrendjének fellazítását.

Aszódi a Direkt36 megkeresésére azt mondta,

nem akar nyilatkozni az ügyben. Mivel a készüléket le kellett adni, nem lehetett elkérni tőle, hogy megvizsgáltassák biztonsági szakemberekkel úgy, ahogy a listán szereplő magyar újságírók telefonjaival tették.

A Direkt36 emlékeztet, hogy a kiszivárgott adatok nem feltétlenül jelentik azt, hogy be is vetették a kémprogramot a célszemélyek ellen, de számos esetben, köztük több magyarországi célpontnál is, bebizonyította a telefonok utólagos vizsgálata, hogy valóban behatoltak a Pegasusszal a készülékekbe.

Forrás: 444.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A Pegasus-botrány már világméretűre dagadt, és minden magára valamit is adó lap beszámolt róla. De biztosan kamu ez is, persze, az egész világ összeesküdött Orbán Viktor ellen, aki utolsók között védi a keresztény Európát, a kultúra bölcsőjét.Úgy néz ki, Orbán uralmának is vége lehet hamarosan, amelyet túlzott kapzsisága és hatalomhoz való ragaszkodása fog okozni. Képtelen volt beérni azzal, amivel rendelkezett, mindig többet és többet akar, akár a törvények megszegésével is. Lehet persze, hogy a törvénysértéseihez igazította az Alkotmányt, de semmi garancia nincs arra, hogy ezért később még nem lesz felelősségre vonható. Ha beigazolódnak a vádak, és a magyar kormány – illetve annak bármely alárendelt nyúlványa – valóban kémkedett újságírók, politikusok és civilek után, akkor annak komoly következményei kell, hogy legyenek.
csak úgy....
"hálószoba titkokkal" nagyot lehet zsarolni,vagy valakiket elhallgatatni...
tudode
Remélhetőleg Aszódi Attila, korábbi paksi kormánybiztos nem váltott senkivel Szigorűan titkos, különösen fontos adatokról.
.
Az azért nyugtalanytó lehet azok számára akik felügyelik a rétestésztaként húzódó Paks2-öt!
.
Huha! Ez nem gyermekjáték!
ómió
A Viktoré nem volt rajta? Pedig Juncker efftárs biztos szívesen hallgatta volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.