Nem várt gátlástalansággal is kellett szembesülniük a húzós szolgálat közben a miskolci mentősöknek – írja Facebook-oldalán az OMSZ.

Undorító tréfát űztek a mentősökkel, Győrfi Pál is kiakadt
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A mentőszolgálat posztja szerint szinte folyamatosan érkeztek a segélykérések, és amikor délután elcsendesülni látszott a mentésirányítás, egy újabb súlyos autóbalesetet jelentett egy férfi, ahol

négy eszméletlen sérült szorul gyors ellátásra.

A bejelentő készségesen válaszolgatott a mentésirányító kérdéseire és a betegvizsgálati teendők során is együttműködőnek tűnt, azonban perceken belül megszakította a hívást, és elérhetetlenné vált.

A rutinos mentésirányító ezúttal két mentőhelikoptert és több esetkocsit is indított segítségül, azonban hamar kiderült, hogy

a baleset a megadott helyszín környékén meg sem történt.

A mentők az ordenáré gesztus fölött mégsem tudtak szemet hunyni, és minden szükséges lépést megtettek a férfi felelősségre vonása érdekében. 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Blikknek arról beszélt, ha valaki jó szándékkal hívja ki a mentőket, azt nem büntetik. De ha azért telefonál, mert gyönyörködni akar a kék lámpás autókban, vagy a szomszédját akarja felébresztetni, a mentőszolgálat rendőrségi eljárást kezdeményezhet.

A rosszindulatú riasztások mintegy ötvenezer forintos fölösleges költséget okoznak kivonulásonként, de néha – például légimentés esetén – a költségek sok százezer forintra is rúghatnak. Az anyagi kár mellett emberéletek is veszélyben foroghatnak, ha a vaklárma miatt lefoglalt egység nem ér időben a helyszínre.

Forrás: blikk.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Ha elkapják, a mellett, hogy évekre lecsukják, ki is kell fizettetni vele valamennyi felmerülő költséget!
Nessy
@Pegero: Itt a világvége! Egyetértünk! :-))))))))))
Nessy
@Pegero: Valamikor azt mondták, hogy a jó társaság a pokolba találkozik! :-))))))
namihami
@Nessy: @Pegero: És legyetek biztosak benne, hogy a jobb és érdekesebb társaság ott jön össze.
Én pl. nem is szeretnék felmenni, a sok unalmas papnyaló közé.
Nessy
@namihami: Találkozási pont a felirat alatt! "Ember, ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!" Vagy ez a felirat felkerült a Földre?Egyik, másik országhatárra?
istván irén
ordenáré gesztus hát ez meg milyen szöveg ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.