Budapesttől alig 10 kilométerre, Isaszeg határában bukkant fel egy medve július közepén – közölte a Duna-Ipoly Nemzeti Park.

A szántóföld és az erdő határán magányosan kóborló barnamedvéről a Pilisi Parkerdőhöz érkezett fotóval kiegészített lakossági bejelentés. 

Medvét láttak Budapest közelében
Fotó: Duna-Ipoly Nemzeti Park

A medve mozgásának nyomon követése érdekében a Pilisi Parkerdő Zrt. – egyeztetve a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal – vadkamerákat helyezett ki. A vadászok és a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai naponta, rendszeresen ellenőrzik az érintett körzetet, azonban a medve jelenlétét nem észlelték, így feltételezhető, hogy már el is hagyta a térséget – olvasható a Facebook-bejegyzésben.

Ha viccelődnék, azt mondanám, remélem, nem a közeli veresegyházi medveotthonból szökött el az egyik példány. Mindenesetre most óva intenék mindenkit attól, hogy a mi erdeinkben túrázzon. Ha pedig medvével találkozna valaki, mindenképpen kerülje el messziről

– mondta a Blikknek Hatvani Miklós, Isaszeg polgármestere.

Az isaszegiek véleménye megoszlik a témában. Sokan aggódnak, mások nem igazán foglalkoznak vele, és vannak akik humorral fogják meg a témát.

Forrás: blikk.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Jaj Maci ! Nehogy Budapest felé vedd az irányt, az már a sötétség birodalma.
jesz
szegény maci..mi lesz, ha nagyon megéhezik? vagy inni vágy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.