A magyar tanyavilágban tett látogatást Jakab Péter. A Jobbik elnöke egy 63 éves asszony portáján járt, vele beszélgetett a vidéki élet nehézségeiről – írta meg a 24.hu.

Az idős asszony elmesélte neki, hogy itt nőtt fel, de a helyzet még sosem volt annyira siralmas, mint most. Ennek egyik legfőbb oka a vízhiány, amit még Áder János államfő sem tudott megoldani, hiába beszél olyan sokat a környezetvédelem problémáiról, tette hozzá. Jakab szerint ez nem csoda, hiszen

Áder leginkább csak pecázni lép ki a Sándor-palotából.

A tanyatulajdonos néni konkrét megfejtéssel is szolgál: túlságosan becsatornázták a vidéket, megszűntek a tocsogók, így a víz nem tud megmaradni a földeken.

Ahogy a víz elpárolog, úgy párolognak el az emberek a tanyavilágból – köt át mondanivalója lényegére Jakab, majd kifejti, az Orbán-kormány a nagyüzemeket támogatja, ezzel szemben a Jobbik – kormányra kerülése esetén – a földet valóban megművelő kis és közepes családi vállalkozásokat segítené, ami döntő szerepet játszhatna az élelmiszer-infláció megfékezésében – fogalmaz a Jobbik-elnök a videóban.

A Facebookon megosztott videó mellé Jakab azt írta:

Ha a magyar föld a magyarnak teremne, és nem néhány ficsúrnak, ez az ország Kelet-Közép-Európa Svájca lehetne. A föld azé legyen, aki megműveli! Szabadságot és jólétet minden magyarnak!

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Csizmás Kond:Ha továbbra is ivóvíz árát kell érte fizetni, nem éri meg! Azért hagyták abba sokan a zöldség termesztést, mert az víz igényes! Ma már az emberi munka is megfizethetetlen a mezőgazdaságban.
Csizmás Kond
@Nessy: Ha ivóvíz akkor az ára is az. Az is igaz, hogy a kutak amelyek ma szárazak csak felszíni vizek voltak de lehet ásni mélyebbet. A csatornázás meg szerintem hasznos dolog, ugyanis lasija a talajszennyezést.
...és munka...szerinted a mai fiatal miért nem akar itthon dolgozni ?...és ha a répaegyelésért egy tanyai annyit kéne adjon mint a német akkor mennyi lenne a bioizének nevezett répa a piacon ?...
Ez a Jakabhobort csak arra jó, hogy az embereket összezavarja, mert az ilyen logikátlan balfaszság amit csinál, hogy nincs talajvíz mert csatornáztak...hát enyhén szolva is agybaj.
Nessy
@Csizmás Kond: Ha elfogy a talajvíz, akkor fúrhatsz kutat, ha kapsz rá engedélyt a bányakapitányságtól, legfeljebb nem találsz! Vagy nyáron abban sem lesz víz.
Csizmás Kond
@Nessy: ...ha elfogy a víz...és abban Áder a hibás, akinek egyik állandó foglakozása a környezetvédelem ?
Amúgy nem fogy el a víz...és kutat is lehet ásni bizonyos mélységig bányakapítányság nélkül...
Nessy
@Csizmás Kond: Ásni lehet, legfeljebb nem lesz benne locsoláshoz elég víz. Balatonon ki lett próbálva még pár év tizede. Nekünk is fúrt kutunk volt, majd 40 méter..Igaz, a legnagyobb kánikulában is csak 13- 15 méterre kellett leereszteni a szivattyút.
Csizmás Kond
@Nessy: Ott ahol a csatornázás előtt tocsogók voltak közel van a talajvízszint...na de ez csak Jakabnak téma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.