A magyar kormány köti az ebet a karóhoz, hogy az Európai Bizottság a homofób (szerintük: gyerekvédelmi) törvény miatt késlelteti a magyar helyreállítási terv elfogadását. Most kormányhatározatban rögzítették a szempontokat.

A helyreállítási terv szerint hazánknak járó, európai uniós forrásokkal kapcsolatos kérdésekről szóló kormányhatározat jelent meg a Magyar Közlöny pénteki számában.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat szerint

Az Európai Bizottság – az Európai Parlament politikai nyomásgyakorlásának engedve – a gyermekek védelme érdekében megvalósított hazai jogalkotással összefüggő politikai ellenvéleménye okán hazánk helyreállítási tervének elfogadását késlelteti.

Ezt ugyan az Európai Bizottság tagadja, ám ez nem befolyásolja a magyar kormányt abban, hogy a pénzek visszatartását a homofób elemeket tartalmazó pedofiltörvény elleni brüsszeli tiltakozásokkal kösse össze – emlékeztet a 24.hu.

A határozat ezzel összefüggésben kimondja, hogy a helyreállítási terv keretében Magyarországnak járó összegek csak akkor fogadhatók el, ha

- az Európai Bizottság nem támaszt Magyarországgal szemben olyan feltételt, amelyet más tagállamokkal szemben nem alkalmaznak (kettős mérce tilalma).

- Ha tiszteletben tartják az Európai Unió Alapjogi Chartájának 14. cikkében rögzítetteket, miszerint „a szülők azon jogát, hogy gyermekeik számára vallási, világnézeti vagy pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak, tiszteletben kell tartani az e jogok és szabadságok gyakorlását szabályozó nemzeti törvényekkel összhangban”.

- Valamint az Európai Unió Alapjogi Chartájának 21. cikke szerinti, nemek közötti megkülönböztetés fogalmát a szöveg eredeti, hagyományos (biológiai) jelentése szerint alkalmazzák.

- A kormány ezenfelül azt is rögzítette, hogy a gazdaság újraindítása szempontjából hazánk helyreállítási tervének végrehajtása kiemelt kormányzati célnak minősül

A kormányhatározat egyúttal felszólítja az érintett minisztereket, hogy „hazánk helyreállítási tervének végrehajtása” érdekében, haladéktalanul kezdjék meg „a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervéhez kapcsolódó intézkedési lista szerinti intézkedések végrehajtását.” Ennek egyik pontja Varga Mihálynak ad konkrét feladatot: a pénzügyminiszternek el kell kezdenie előkészíteni a Nemzeti Helyreállítási Alap terhére a forrásigények felmerülésének ütemében a végrehajtáshoz szükséges források előfinanszírozását.

A helyreállítási tervről, amelyet Magyarország benyújtott az Európai Bizottságnak, már hetek óta folyik a vita. A Miniszterelnökség korábban elhárította, hogy a bizottságnak bármilyen szakmai jellegű gondja lenne a benyújtott tervekkel, szerintük

csak a magyar pedofiltörvény elfogadása után állt elő „abszurd”, jogi jellegű követelésekkel Brüsszel.

A késedelmek miatt nemrég arról is döntöttek, hogy a magyar helyreállítási tervet egyelőre az uniós pénz nélkül indítják el.

A kormány elfogadja a helyreállítási pénzeket az EU-tól, de feltételeket szab

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A helyreállítási pénz nem ajándék, jár nekünk

A helyreállítási program gazdaságpolitikai tartalmában teljes az egyetértés Orbán szerint, de az unió most ezt késlelteti, „de nem tudják nem ideadni. Ez nem ajándék, hanem jár nekünk.” A jogállamiság rendszerszintű problémái miatt az Európai Bizottság ugyanis nem fogadja el azt a helyreállítási tervet, amiben Magyarország 2500 milliárd forintnyi vissza nem térítendő forrásra tart igényt.

Ezért a kormány létrehozza a magyar helyreállítási alapot, és „ezt a csatát meg fogjuk nyerni”

- mondta még pénteken Orbán.

Forrás: Index.hu, 24.hu, 444.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Mi kapjuk a pénzt és mi támasztunk feltételeket! Ez már nem is Orbániádia, ez maga Elmekórtania! És az államvezetésben és híveikben csupa elmebeteggel találkozhatunk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Orbánék cserébe azt kérik, hogy tovább is lehessen lopni és a demokráciát sárba tiporni.
Gazella
Az EU már nem fog hajbókolni ennek a szarkupacnak.
verőce21
Össze is szarták magukat, eu-sok!
Hova rakják a milliárdokat, ha Viki masnit is akar az ajándékra?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.