Hetente átadják a háziorvosoknak a listát a be nem oltott 60 év felettiekről. Meglátogatják az érintetteket, és megpróbálják meggyőzni őket arról, hogy oltassák be magukat. Az oltást írásban kell elutasítani, aki viszont elfogadja, azt akár azonnal, saját otthonában be is oltják.

Kormányrendelet született arról, hogy mostantól hetente jelenteni kell azokról a koronavírus ellen még be nem oltott magyarokról, akik elmúltak 60 évesek.

A Magyar Közlönyben megjelent rendeletben az áll, a járvány elleni intézkedésről szóló egyes intézkedések című részben:

Azon 60. életévüket betöltött magyar állampolgárokról, akik magyarországi lakcímmel és Társadalombiztosítási Azonosító Jellel rendelkeznek, azonban a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltásban nem részesültek, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő heti rendszerességgel tájékoztatást nyújt a fővárosi és megyei kormányhivatalokat irányító miniszter, valamint az érintett személy háziorvosa részére

A szöveg szerint ez a jelentés a védőoltás beadásának elősegítését célozza és tartalmazza az érintett személy egészségbiztosítási nyilvántartásban rögzített nevét, lakcímadatait, valamint Társadalombiztosítási Azonosító Jelét.

A rendelet szól arról is, hogy felsőfokú oktatási intézményben tanuló orvostanhallgatók – az oktatási intézménnyel való egyeztetés után – kirendelhetők ezentúl háziorvosokhoz. A kirendelt hallgatók dolga az lesz, hogy tájékoztassák az oltakozás lehetőségeiről és hasznáról a 60 év feletti, oltatlan pácienseket, akiknek listája ugyebár az új jelentési kötelezettség alapján ott lesz a háziorvosoknál is.

A rendelet célja tehát, hogy olyan jelentés készüljön hetente, amely tartalmazza a még be nem oltott idősek nevét, hogy aztán e lista alapján fel lehessen őket keresni és rávenni őket az oltakozásra. A háziorvosokat pedig kirendelt orvostanhallgatókkal fogják segíteni ennek a feladatnak végrehajtásában.

Ha az érintett személy az oltást elutasítja, úgy erről írásban kell nyilatkoznia. Ezt a nyilatkozatot később megváltoztathatja, ha meggondolja magát. Ha viszont elfogadja az oltást, az a háziorvosi rendelő mellett, akár az érintett személy lakóhelyén vagy tartózkodási helyén is beadható.

Forrás: Blikk.hu, Privátbankár.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
így kezdték a nácik is...,először csak lista..a folytatását tudjuk mind...mellesleg parasztvakítás...a tb számok miatt így is tökéletesen tudják ki oltakozott,ki nem...ilyenkor hol vannak a jogvédők?...egy nem kötelező dologról miért is kéne írásban lemondani?...elérkezett az a pont, amikor élesedik a helyzet...lásd Franciaország, Szlovákia...aki ezt a listázást kitalálta,nyugodtan felfordulhat, meg az is,aki egyetért vele!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
@szegfue: Ősszel jön a gyűlöletkeltés azok ellen akik oltatlanok. Miattuk lesz zárlat, kijárási tilalom. Tudjuk, hogy más oka van, de ebben az országban valakiket mindig gyűlölni kell.
Bebizonyították az elmúlt másfél évben, hogy az emberélet nem számít.
60 év felettiek kínai oltóanyaggal lettek beoltva, nincs védettségük, és nincs tilalom sem, pedig veszélyben van több 100e ember.
Sajnos elmaradt súlyos műtétek, elmaradt vizsgálatok, utcára dobott betegek, akikre igencsak veszélyes a covid.
A korházaknak kellene a legvédettebb helynek lennie. Más országban is kihajították a korházakból a súlyos betegeket? Nem hallottam róla, de lehet, hogy elkerülte a figyelmemet.
Bezzeg azt nem listázzák, hogy hány ember kap fertőzést a korházakban, mert összezsúfolják a betegeket, mert nincs elég fertőtlenítő, takarító, vagy munkáját becsülettel elvégző eü. dolgozó. Arról sincs lista, hogy hány súlyos beteget dobtak az utcára.
esperanza
@division: Anyosom 95 eves, napi 2 dobozzal sziv, oltas nelkuli, el es virul (Hollandiaban)
magyar1
@esperanza: Lehet, hogy ő még gyerekkorában sem kapott védőoltást.
magyar1
De miért a 60 felettieket, miért nem a 65 év felettieket hiszen addig még dolgozni kell?
division
@esperanza: A szokásos: egymillió emberből van egy akinek jók a génjei. A statisztikát nem így kell nézni. Az én anyósom 82 éves, és szintén cigizik, kivételek mindig vannak. A gének sok mindent meghatároznak, de sokkal nagyobb az esély a tüdőrákra, halálra az esetek 99% - ában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.