Pedig ilyen a vidéki élet. Plusz egy kis fűnyíró, flex és traktor zaj.

Kiakadt az agrárminiszter: Zavarta a nyaralókat a harangszó, ezért beszüntették azt a balatoni településen – a kakaskukorékolást is kifogásolják

Fotó: Pixabay cco

A nyaralók kérésére a nyár végéig megszüntették a hajnali harangozást Balatonberényben. Nagy István agrárminiszter nem érti az egészet, ezért törvényjavaslat alkotását kezdeményezi a vidéki élet hagyományainak védelme érdekében.

Társadalmi párbeszédet kezdeményez Nagy István – jelentette be közösségi oldalán a tárcavezető. A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a természethez való közelség, a kis közösségek és a mindennapokat átszövő hagyományok mind-mind a vidéki élet csodálatos sajátosságai, írta közleményében az Agrárminisztérium Sajtóirodája.

Nagy Istvánt megdöbbentette, hogy

a nyaralók panaszai miatt megszüntették Balatonberényben a reggeli harangozást, mert többeket zavart a korai ébresztés.

Emellett pedig a település vezetésének a kakaskukorékolással kapcsolatban is van egy ügye. Mivel a jelenség nem egyedi, a tárcavezető társadalmi párbeszédet majd pedig törvényjavaslat alkotását kezdeményezi a vidéki élet hagyományainak védelme érdekében.

A vidéki életforma szerves részei a jelen lévő hangok és illatok. Ezek nem lehetnek zavaróak egy oda érkezőnek vagy újonnan beköltözőnek. A földművelésnek és az állattenyésztésnek megvannak a több évszázados sajátosságai. A vidéki élet hagyományai pedig fontos örökségeink

– hangsúlyozta a tárcavezető.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Pixabay cco

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Akit zavar a kakaskukorékolás,vagy a harangzúgás,az miért nem megy egy lakatlan szigetre,vagy Szibériába,esetleg maradjon otthon a valagán,és hallgassa a villamoskerék csikorgását,vagy az utcazajt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Csizmás Kond: Világvége! :-)) Egyetértek veled! :-)))
Emmersson71
@vacsi: Talán azért utazik a pesti falura pihenni, mert ott - állítólag - csend és nyugalom van :P
És nem a harangszóval van bajom - de ezt te is értetted, csak kötekszel -, hanem a KORAI, HAJNALI harangozással! Van vekker, mobiltelefon vagy akár telefonos ébresztőszolgálat - a haranggal ébresztés OKAFOGYOTT!
magyar1
Teljes mértékben egyetértek a polgival aki letiltatta a harangszót hajnal 5-kor, mert a turistákra meg szükségük van, abból élnek nem a harangszóból. A turista meg éjjel bulizni és még délelőtt aludni akar. Ez így rendjén is van.
verőce21
Örüljenek, hogy nem a müezzin énekel a toronyból, naponta ötször!

Szerencsétlen lipshitt népség!
csipetke
@Nessy: Ez az én gyerekkoromban is így volt,itt nálunk, én is tartottam kacsát-libát tyúkot, amég el nem vitte a róka az utolsót is, 10-11 évvel ezelőtt. Ma már csak a kertészkedés van, ez mindig is a hobbim volt
Emmersson71
@verőce21: Na, ezért káros MINDEN vallás :P

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.