Dörög és villámlik vasárnap hajnalban a Kisalföldön és az Alpokalján – látható az Időkép radarfelvételén.

Zivatarok söpörnek végig a Dunántúlon, Budapestre is riasztást adtak ki

A zivatarok rövid idő alatt 5-10 milliméter esővel öntözték meg Győr és Sopron környéként. Az előrejelzés szerint a felhőzet kelet felé mozog, több megye járásaira  – köztük Budapestre is – riasztást adtak ki a zivatarveszély miatt:

Zivatarok söpörnek végig a Dunántúlon, Budapestre is riasztást adtak ki

A folytatásban

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a zivatarok reggelre a Duna vonaláig juthatnak, délelőtt pedig kelet, északkelet felé haladva legyengülnek, illetve a Felvidék felé távoznak.

Ezt követően vasárnap napközben elenyésző az esélye zivatar kialakulásának (délután legfeljebb egy-egy gyenge góc alakulhat ki a Dunántúlon), majd késő délutántól, estétől a középső és keleti tájakon ismét nagyobb számban számíthatunk zivatarokra. Ezen belül a legintenzívebb zivatartevékenység az Északi-középhegység környezetében várható az éjszakai órákban, amely hétfő hajnalban is kitarthat.

Erős, esetleg viharos (50-80 km/h) széllökések, intenzív csapadék (10-20 mm) és jégeső (1 cm körül) társulhatnak a zivatarokhoz, de vasárnap este az északi tájakon akár felhőszakadás is előfordulhat.

Forrás: idokep.hu, met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.