Szigorítaná a lehallgatási szabályokat a párt, ennek egyik eleme lenne, hogy a megfigyeltekkel közölnék megfigyelésük után a megfigyelés tényét, az eljárás érdekeit nem veszélyeztetve.

Szigorítana a lehallgatási szabályokon a Momentum, mivel a magyar szabályozás a leginkább megengedő az Európai Unióban, emiatt pedig ma a kormány gyakorlatilag bárkit lehallgathat legálisan – számolt be a 444 a párt közleménye és jogállamisági szakpolitikusuk, Szigeti Flóra Facebook-bejegyzése alapján.

Szigorítaná a Momentum a titkos adatgyűjtés szabályozását

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A Momentum a szigorítással azt akarja elérni, hogy a magyar jogszabály összhangba kerüljön (2016-ban a Strasbourgban kimondta a bíróság, hogy a titkos információszerzésre vonatkozó jogszabály sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményébe foglaltakat).

A cikk szerint a párt többek között elvenné az igazságügyi minisztertől a lehallgatások, megfigyelések engedélyezési lehetőségét, és ezt bírói hatáskörbe utalná. Erről a szakpolitikusk a bejegyzésében ezt írta:

"Megengedhetetlen, hogy a fideszes miniszterek által felügyelt titkosszolgálatoknak egy másik fideszes miniszter adjon engedélyt a magyarok megfigyelésére."

A Momentum azt is javasolja, hogy utólag, a megfigyelés után az eljárást nem veszélyeztetve tudomására kellene hozni a megfigyelteknek a megfigyelés tényét (jelenleg csak abban az esetben értesülnek a titkos adatgyűjtésről az érintettek, ha valamilyen eljárás indul ellenük, más esetben nem). A jogorvoslati eljárást is jelentősen lerövidítenék, mert csak így lehet hatékony a jogorvoslat a véleményük szerint.

A Momentum a héten a teljes kormányt lemondásra szólította fel, miután kiderült, hogy az izraeli Pegasus kémszoftvert magyar emberek, zömmel ellenzékiek és újságírók ellen is bevetették itthon – olvasható a cikkben.

Forrás: 444.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...hát persze hogy mivel most kapott egy új programtervet ingyen, azt igyekszik kihangsulyozni...de miért csak most jutott az eszébe ?
namihami
És azzal mit érnénk el? Hiszen ez se itthon derült ki. Ezt a bulit is kintről borították az Orbánék fejére. Most, hogy a sz@r csurog le, csak tagadni tudnak.
Azt hiszi ez a szerencsétlen Momentum, hogy egy törvény I. Orbán Viktor Mihályt, felkent Istenünket, bármiben is visszatartaná. Talán az eddigiekben akadt egy is? Ha mégis necces lett volna, hát ""véletlenül"" arra járt valaki, úgy éjfél környékén és bevillant neki egy egyéni módosító---oszt hónapot.
namihami
Bocs:. Hónapot helyett Jónapot.
(ez a vacak még másodszorra is hónapokra akarta javítani)
Nessy
@namihami: Nálunk a törvények mindenkire vonatkoznak, KIVÉVE: és itt következik a kormány és híveinek a névsora!
NKF
Mi a f@szt akar ez a Momentum?Már 2%-ról leküzdötte magát 1%-ra!A Fegyőr még miniszterelnök akar lenni?Röhej!
ómió
Tudjuk! "Elefftársiasítana" mindent, mert ez a "fideszes" számukra maga lehet a "kínkeserv"! De hagyja ezt a választókra a bolsi bandája!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.