Zivatarok és hőhullám, ezt kínálja július utolsó hetének első munkanapja. Kedden is hasonló várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn reggel északkeleten még lehetnek zivatarok, a déli megyékben pedig nem kizárt kisebb zápor.

Délelőtt a keleti és déli tájakról is elvonulnak a vastagabb felhők, a nap nagy részében gomolyfelhős, napos időnk lesz, záporoknak minimális az esélye. Késő délutántól azonban a Dunántúlon ismét felhősödés várható, és az északi, északnyugati határ közelében már néhol kipattanhatnak zivatarok.

Akár 37 fok is lehet hétfőn, de viharok is jöhetnek

Fotó: met.hu

Napközben élénk, helyenként erős lesz a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 37 fok között várható, délkeleten lesz a legmelegebb. Késő estére általában 23 és 28 fok közé hűl le a levegő.

Akár 37 fok is lehet hétfőn, de viharok is jöhetnek

Fotó: met.hu

Hőség miatt Fejér, Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés megyékre másodfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat. Elsőfokú figyelmeztető előrejelzés Vas, Veszprém, Zala, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben van érvényben. 

Zivatarveszély miatt elsőfokú figelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat Baranya, Somogy és Tolna kivételével az ország összes megyéjére. Jelenleg elsőfokú riasztás is érvényben van a keleti országrész több járásában is a bajai járástól a záhonyi járásig.

Az esti átmeneti felhősödés hajnalra a keleti tájakra korlátozódik, és bár nyugaton lehetnek fátyolfelhők az égen, jellemzően tiszta időnk lesz. Az északi megyékben előfordulhat zápor, zivatar, de csak kis számban és kis eséllyel. Mérsékelt délnyugati szél várható. A hőmérséklet késő este 23 és 28, hajnalban 15 és 23 fok között alakul.

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre lehet számítani. Helyenként előfordul záporeső, zivatar. A déli, délnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 37 fok között várható.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.