A Terror Házától a Lendvay utcai Fidesz-székházig vonulnak az ellenzéki pártok képviselői.

A Hírklikk cikke szerint hétpárti lesz a hétfői ellenzéki tüntetés, amelyet az egy hete kirobbant lehallgatási botrány miatt hirdetett meg a Momentum eredetileg. 

Hétpárti ellenzéki tüntetés lesz ma a fővárosban – a lehallgatási botrány miatt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Tompos Márton, a párt szóvivője a lapnak megerősítette, nem nyugodnak bele a nemzetbiztonsági bizottsági ülés Fidesz általi bojkottjába, a tüntetésen többek között az ellen is tiltakozni fognak, hogy a Fidesz egyre inkább az államszocialista korszak berendezkedését hozza vissza, ami anakronisztikus 2021-ben. Az újságírók, ellenzékiek lhallgatása a pártállami időket idézi szerinte.

A demonstráció 18 órától indul a Terror Hza Múzeum elől, a cél a Lendvay utcai Fidesz-székház, ahol az ellenzéki pártok (Momentum, Demokratikus Koalíció, MSZP, Jobbik, Párbeszéd, LMP, Új Világ Néppárt) képviselői fognak felszólalni.

Tompos Márton a lap azon kérdésére, hogy miként vélekedik a pénteken megjelent kormányhatározatról – amely "Brüsszelt" vádolja a gyermekvédelmi törvény elleni támadásokkal, így a helyreállítási alap visszatartásával –, válaszul elmondta, ez is meg fog jelenni a beszédekben. A Momentum álláspontja szerint az elmúlt időszak álbotrányai – mint a Cseh Katalin EP-képviselő ellen indult lejáratási kísérlet, a népszavazási kezdeményezés – mind az utóbbi évtized legsúlyosabb hazai politikai botrányának elterelésére szolgál csak.

Tompos arra is kitért, a hétfői tüntetés célja fenntartani a közvélemény érdeklődését a lehallgatási botrány kapcsán. Az ellenzék ismételten össze fogja hívni a nemzetbiztonsági bizottság ülését a napokban, bár a fideszes képviselők előre bejelentették, hogy bojkottálják az ülést, pedig Pintér Sándor bel-, és Szijjártó Péter külügyminiszter is bejelentette már, hogy zárt ajtók mögött hajlandóak válaszolni a kérdésekre. Ha a kormánypárti képviselők tényleg nem mennek el a bizottsági ülésre, az Tompos Márton momentumos pártszóvivő szerint a lehallgatások nyílt elismerése lesz. A szóvivő abban is biztos, hogy újabb információk fognak még napvilágra kerülni az ügyről.

Azon kérdésre, hogy a lehallgatások érinthették-e a Momentumot, a szóvivő azt felelte, hogy legjobb tudomása szerint nem, de lehet, hogy a demonstráció idejére változni fog az ismeretük az ügyről.

A hétfő esti tüntetésen a Momentumot Donáth Anna, a DK-t Arató Gergely, az MSZP-t Bárándy Gergely, az LMP-t Tetlák Örs, a Jobbikot Stummer János, a Párbeszédet Dorosz Dávid képviseli. Az Új Világ Néppárt felszólalójának neve még nem volt ismert a cikk készültekor.

Forrás: hirklikk.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Elvihetnék magukkal a Macedóniából Orbán által idemenekített elvbarátját, aki lehallgatta országa polgárainak jelentős hányadát, hogy lássa a köz hogy itt már nem mint bukott és elítélt politikus, hanem lehallgatási tanácsadó is lehet.
namihami
@rokker33: Nem, mert nem Békamenet lesz!
ómió
Újabb "innováció" történt az efftársi ráhazudósdiban?
Nessy
Mennyivel egyszerübb dolga van manapság pártunknak és kormányunknak, mint Rákosinak! Nem kell senkit beszervezni, elég egy Pegazus program. És mennyivel többet megtudhatnak a célszemélyről, mint anno!
rokker33
@Aki Én: Semmi értelme! Az Orbán kormány a szép szóból úgysem ért!Felkell gyújtani az összes Fidesz irodát a székházat! Abból talán értenek!
rokker33
@namihami: még a békemenetnél is lightosabb lesz! Orbán és a Fidesz csak nevet rajtuk!Nincs elrettentő ereje a Fidesszel szemben!
nezelodo
@rokker33: Azért nem biztos, hogy nevet, inkább majd rángatózik. A Macedón barátja is menekülőre fogta a dolgot, amikor megelégelte a népe az aljasságát, és ő is hátra hagyta az új vezetésnek és a bíróságának a rokon titkosszolgálati végrehajtót.
Figyeld meg ha Orbán a "függöny mögé bújik" majd kilöki onnan a második emberét, hogy az vigye el a balhét. Futni fog mint a Blaháról 2006-ban.
rokker33
@nezelodo: Szerintem meg jövőre is megnyeri a választást!!Annyi disznóságot aljas dolgokat követett el az elmúlt 11 évben Orbánésbandája, hogy az megbocsáthatatlan!És mégis van stabil 2 millió + kb 3=500.000 szavazó,aki valószínűleg rájuk fog szavazni a krumpli és a nyugdij emelések miatt!Még csalni sem kell. Minden alkalommal ők nyernek 2/3 al ez vagy csalás vagy nagyon ostobák az emberek. Én a másodikra tippelek!
nezelodo
@rokker33: Bizony, hatásos a propaganda. A vidéki lakosság a közszolgálati híreket kapja, ami a hatalmas sikerekről szól. és még össze sem vetik, a gyerek minimálbérével, a férj lecsökkentett rokkant nyugdíjával, és a saját kicsike nyugdíjával. A templomban pedig megerősíti a pap, ha nem Orbán lesz a vezető, jönnek a migránsok, a buzik, meg a magas adók. Orbántól még a kútadót is elviselték volna, amit már korábban beígért. Tényleg nehéz lesz váltani, mert úgy átalakította a törvénykezést ez a lobogó demokrata, hogy betonba van öntve a hatalma.
Nessy
@rokker33: A magukra szabott választási törvényről nem is beszélve! 49% = 67% (2/3)
namihami
@nezelodo: 11.50: Azért én nagyon elégedetlen lennék egy ""elfutásos megoldással"". Többször céloztam már rá, hogy az igazságérzetemet egy, az Orbán rendszer lezárását csak a ""Causescu-szisztéma"" jellegű zárással lehetne kielégíteni.
Pedig pacifista lennék, és mégis...
rokker33
@Nessy: Megtehették hisz a nép 2010 ben hivatalosan is megadta a hatalmat nekik és onnan már egyszerűen átlehetett írni bármilyen választási törvényt!Meg is tette Orbán a javára fordította az MSZP és Gyurcsány bukását! Ezt nekik köszönhető hogy Orbán 12 éve egyedül teljes hatalommal vezeti az országot a mély gödörbe!!!És most szavazzak újra rájuk...??
nezelodo
@namihami: azért a Csau statáriális kivégzése éppen azoknak kedvezett, akik a legádázabb hívei, és az őrült ötleteinek végrehajtói voltak. Ilieszku hatalomra kerülése és regnálása is bizonyítja. Ha bíróság elé kerül, másokat is magával rántott volna. Nálunk is volt egy érdekes eset, a Veszprém megyei Papp János öngyilkossága is jól jött valakiknek, mert ha bíróság elé kerűl, (bőven rászolgált), akár átszabhatta volna a mostani hatalmi struktúrát is.
namihami
@nezelodo: Ez mindig egy kétoldalú dolog. Mert, ismerve a mára lecserélt hazai bírói és ügyészi állományt, megfejelve egy jólfizetett ügyvéddel, még azt sem látnám lehetetlennek, hogy a végén a vállukon vinnék ki a bíróságról. És akkor jönne el az a pillanat, amikor egy déltengeri kissziget homokos óceánpartjáról kapnánk a röhögő üzeneteket. Aminek árát, ugyebár, egy becsületes élet munkájával sikerült megszerezni.
Az orbáni gazdasági összefonódás mára annyira nyitott és követhető, hogy a Főnök nélkül egymást adnák fel, süllyedőhajó-patkány módon. Én (én) hiszem és remélem, hogy ez az építmény, az Orbán nélkül , van annyira ingatag, hogy a téglák egymást rúgdosnák ki a falból. És a Vezér legalább nem röhöghetne a pofánkba.
(Ne a Soros (Orbán) nevessen utoljára)
Nessy
@rokker33Nem hiszem. hogy a választók 49%, a választásra jogosultak 27 %-a egy tisztességtelen választási törvény nélkül a teljes hatalmat jelentené! De kis hazánkban minden lehetséges, és annak az ellenkezője is, a csillagfok konstellációja, és O.V. akarata szerint.
verőce21
Nem tudom, mi a szokás ilyenkor ügynököknél?

Videon viháncolt nerKatalin, ellenben nagyon komoly és fegyelmezett volt Berg.
Lebukott a mennyasszonya, aki egyben egy Magyarország elleni ügynök, akárcsak Ő.
verőce21
Nem volt óriási.
Még a közlekedési lámpát sem kellett kikapcsolni olyan mérhetetlen "nagy" volt a tömeg...

Tényleg azt hiszi a Lipshitt, hogy ezzel választást fognak nyerni?
Hogy Gipsz Jakab melóst falun érdekli, hogy állítólag lehallgattak ellenzéki újságírókat?
csak úgy....
@verőce21: te a veled született butaságodtól sosem fogsz szabadulni , neked csak orbán lehet a cézár mint a többi töketlen krumplisnak...
verőce21
Ezért nem hisz ezeknek már senki. 10 éve diktatúráznak, meg "el fogok menni, ha megint azóbán...", aztán mégis itt vannak, felveszik a csokot, zsebre vágják a rezsicsökit meg az adókedvezményeket és teli hassal diktatúráznak meg mélyszegénységeznek tovább.

Aztán elmondják a mantrát, Orbán lop, lehallgat. Ezt még az egy bitesek is megjegyzik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.