A kutatásból az is kiderült, hogy a lakosság a saját pénzügyi helyzetét az előző hónapokhoz képest enyhén romlónak értékelte.

Az Európai Unió támogatásával végzett felmérést a GKI Gazdaságkutató, eszerint négy hónapos javulás után júniusban és júliusban is erősödött a lakosság félelme a munkahely esetleges elvesztése miatt – írta meg az atv.hu az MTI-re hivatkozva.

Egy felmérés szerint egyre jobban tart a magyar lakosság a munkanélküliségtől

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint a felmérésból az is kiderült, hogy az áremelési törekvések egy kivételével minden ágazatban erősödtek.

A kivételt a kereskedelem jelenti, itt az áremelési szándék nem nőtt az utóbbi hónapokban, ám még mindig itt a legerősebb a törekvés erre, a cégek többsége pedig áremelésre készül. Az építőiparban ugyanez figyelhető meg a felmérés szerint.

A magyar gazdaság jövőjének megítélése nem változott összességében az üzleti szférában, de ezen belül az iparban jelentősen romlott, a kereskedelemben viszont javult – olvasható a cikkben.

A GKI fogyasztói bizalmi index értéke júliusban négy hónap emelkedés után kissé csökkent, de még így is a válság előtti szintje közelében maradt. A cikk szerint a lakosság véleménye érezhetőbben kedvezőtlenebb lett, a saját pénzügyi helyzetének alakulását az előző hónapokhoz képest enyhén romlónak, ám a válság előttit elérőnek érezte, míg a megtakarítási képességét kissé javulónak ítélte a lakosság.

Forrás: atv.hu, mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
A mostani 4%-osban? A böszmei 12,5%-osban meg, ugye, "félelem egy szál se" volt?
Szevasztok
500 rongyértsem megyek dolgozni inkább kommentelek o1g.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.