A g7.hu szerint a kormány ugyanazt a megoldást alkalmazza, mint a törökországi vezetés, így nem kell maguknak ellentmondva elismerni a Sinopharm gyenge hatékonyságát.

Még mindig nem ismeri el a kormány a Sinopharm gyenge hatékonyságát – Török mintára oldják meg a 3. oltás kérdését
Fotó: MTI/Varga György

Azzal, hogy kormányzati szinten engedélyezték a harmadik oltás felvételét azoknak, akiket itthon Sinopharmmal oltottak be, akár be is ismerhették volna, hogy a kínaiaktól kapott vakcina nem elég hatásos. Ezt viszont nem szívesen tették volna meg, éppen ezért egy olyan cselhez folyamodott a kormányunk, amit már Törökországban is láthattunk. 

Ott a szintén kínai – a legtöbb nemzetközi eredmény szerint a Sinopharmnál gyengébb hatékonyságú – Sinovac-kal oltottak körében merült fel, hogy a nem megfelelő védelem miatt szükség lenne más típusú oltásra – írja a g7.hu. Ezt ott úgy oldották meg, hogy azok számára tették lehetővé a 3. oltás felvételét, akik hat hónapnál régebben kapták meg a második dózist.

Érdekesség, hogy hivatalosan ott sem ismerték el a kínai oltóanyag kisebb hatékonyságát. Ehelyett teljesen összemosták azzal, hogy idővel más vakcinák védelmi ereje is gyengülni látszik.

A módszer nyilvánvaló hátránya, hogy erősen fogyasztja a vakcinakészletet, de úgy tűnik, ez itthon nem jeleMTI/Varga Györgynt problémát. Egyrészt azért, mert bőséges a készlet, másrészt pedig azért, mert a korábbinál fertőzőbb delta (indiai) mutáció ellen nem árt némi pluszvédelem.

Forrás: g7.hu
Fotó: MTI/Varga György

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Miért kell ezen csodálkozni! Van olyan, ami elismertek??? Tények (szakemberek) bizonyítják, hogy a sinofarm egy kalap sz...t nem ér!!!
Ja, hog most a törököket utánozzuk??? Ez tényleg hatalmas csel!!!:DDD
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
Miért kell ezen csodálkozni! Van olyan, ami elismertek??? Tények (szakemberek) bizonyítják, hogy a sinofarm egy kalap sz...t nem ér!!!
Ja, hog most a törököket utánozzuk??? Ez tényleg hatalmas csel!!!:DDD
namihami
Lehet, hogy gyenge a hatásfoka, alacsony a védettségi képessége, lehet! Nade a pénz, amit a haveroknak hoz és hozott!! Azt se felejtsük el. És a lényeg azon volt.
És ahányszor újra kell vele oltani, mindig ketyeg a taxaméter...
tudode
Az üzlet, az üzlet azzal a felkiáltással, hogy
.
---Koncz Zsuzsa - Ahogy lesz, úgy lesz
www.youtube.com/watch?v=hNey8T6Df1k
--------------------------
.
A feneketlen hokizsebet nemlehet üresen trögerolni!
Ábel
Ha a kormány beismerné a Shinopharm alkamatlanságát, ezzel a saját alkalmatlanságát is bizonyítaná.
Ábel
@ágimami: Egymástól lesik el a dolgokat a diktátortársak.
ágimami
@Ábel: Ez egyértelmű, csak az a baj, hogy emberek életével játszadoznak!!!Az alkalmatlanságuk NEM KÉRDŐJELEZHETŐ MEG!!!
ómió
Sebaj! Az efftársak majd meghazudják nekünk!
Aki Én
@ómió: Épp mondani akartam, hogy ezt csak az ómió féle félkegyelműek nem értik. Erre, tessék...
ómió
@Aki Én: Te onnét az elmeosztályról mindenkit "falkabélinek" nézel, bolsiék elmeroggyantja!? Agydonorod meg még mindig sehol?
Csizmás Kond
...és hányan haltak meg mert sinopharmot kaptak és nem volt elég hatásos ?
Aki Én
@ómió: Úgy látod mindenkit, te suttyó fasz? Ehhez is ostoba bolsi vagy? Van bármi, amit te megértesz?
lusta
Amir[l a papagájkommandó nem beszél. A kínaiak elismerték, hogy az oltóanyaguk alacsony hatékonyságú és a hatékony is csak rövid ideig véd, ezért odahaza a harmadik oltásra hívják fel a figyelmet.
csak úgy....
@Csizmás Kond: kérdezd káslert,szerinted elárulja!?
Málna
@ágimami: Egyetlen szakember sem mondott olyat, hogy a Sinopharm egy kalap szart sem ér.
lusta
@Málna: Én nem vagyok szakember, de a Sinopharm ezért a pénzért, és a Soros-bérenc föld trafik tolvaj ártunk és qurmányunk által 60 év feletti oltására használt 75%-os, a 80 év fölöttieknél 50%-os hatékonysággal szart sem ért.
human
Gondolom a fideszesek is elismerik, hogy a szemkilövető gyurcsánynál azért aljasabb húzás volt az embereket meglopni azzal a kínai vakcinával ami ráadásul a leggyengébb védelmet is nyújtja egyben. 2006-ban sajnos súlyos maradandó sérülést szerzett két ember a tömegoszlatások közben (Gergényit felelősségre kellett volna vonni, nem kitüntetni), de amit Orbán művelt az százszor túltesz azon a két 2006-os áldozaton. Egész biztos, hogy több áldozata van annak, hogy a túlárazás fontosabb volt Orbánnak, mint a lakosság védelme.
ómió
@Aki Én: Mid fáj megint, bolsiék elmebetege!? Túl szorosan vagy leszíjazva, bolsi fajbarom!? Kérd az újraszedálásodat!
RonaGyuri
"itthon nem jelent problémát" ??? Pontosabban nekik nem jelent problémát, mert nem érdekli őket! =))
Ami pedig a beismerést illeti: az nem szokásuk!
Aki Én
@ómió: Elmebeteg vagy, itt az idő, hogy ezt komolyan vedd!
Málna
@lusta: Én meg azt gondolom, hogy a 0 %-os hatékonyság az, ami szart sem ér.
lusta
@Málna: A 80 év fölöttieknél minden második beoltottnál 0%-os hatékonyságú, míg a Phizer, Moderna esetében ez 100%.
Málna
@lusta: És minden második beoltottnál pedig hatékony. Ez pont 50%-kal több a semminél. És a 0 % sem feltétlenül nulla, csak nem elégséges a teljes védelemhez.
Egyébként nincs olyan vakcina, ami 100%-os. Nézz utána!
NKF
Ennyi virológus van nálunk,jaj de jó! Bunkókáim,miért nem a Szlávik vagy a Rusvai professzorokat kérdezitek?A kinai vakcinával hány embert oltottak be?Kevesen vagytok bolsikáim
majd jövőre észreveszitek magatokat!Utána készülhettek a 2026-os választásokra!Hiszen ez
folyik már 2010 óta!Gyúrjatok keményen,ámbár nyáltépésben egész jók vagytok!
Peller Anikó
@golyós: Csak nincs már előkészítve a parlamenti patkó? Neked azt mondták, hogy már le van vajazva a választás eredménye?
Aki Én
@Málna: Szép lenne, ha a 0 % védettségű örülne az átlagos 50 %-nak. Azért érzed mekkora baromságot mondtál, ugye? Én igen.
Peller Anikó
@Malína: "Ez pont 50%-kal több a semminél."

A semminek az 50%-a az nulla egész nulla nulla, nem baj?
ómió
@Aki Én: Ez az "innovációd", bolsiék fajkreténje!? Már nemcsak a tetves bolsiságodat, de már az elmeroggyant önmagadat is másra hazudnád? Önmagad számára is ennyire elfogadhatatlan vagy? Békélj már meg legalább önmagaddal!
Aki Én
@ómió: Elmebeteg vagy, itt az idő, hogy ezt komolyan vedd!
lusta
@Málna: A vizsgálatokat tízezres nagyságrendben végezték el. Lefordítva, bár leegyszerűsítve. .
Tíz ezernél azt jelenti, hogy Mao könnye csak 5 ezernél indított el védemi reakciót, míg 5 ezernél nuku. Míg a Phizer és Moderna esetében ez kb. 9700 idősnél elindította a védelmi mechanizmust, míg 300 esetében nem.
Ugyanakkor Mao könnyét aranyáron vette meg az állam, hatalmas pénzhez juttatván a gagyiért a bennfenkteseket.
Természetesen ez Ön szerint nagyon jó. Csak gratulálni tudok az önértékeléséhez.
simmering73
@NKF: Ezt honnan izented? Az elmeosztályról?
kereső
Emberekről van szó- ne százalékoljunk.Ember életekben fejezzük már ki ennek a löttynek a hatékonyságát. Beoltottak 200 ezer 80+ éveset. Ebből 100+ ezer ember nem védett!!!- 100 + ezer nagyi, anyu, apu, testvér , szomszéd.-a delta variáns megérkezésekor. Beoltottak továbbá 450-500 ezer 60+ éveset, és krónikus beteget. Alacsony hangon számolva 125 ezer ember egyáltalán nem védett!!!, a többi alacsony hatékonysággal. Ezek alapján van 225 ezer potenciális halottunk, intenziv ápolásra és lélegeztető gépre szorulónk.
Lehet ezt bagatellizálni, és százalékokkal - /átlagokkal méricskélni- de az a kérdés, van-e Magyarországnak ennyi kőre "igénye", vagy el kell zavarni a beszerzőket a halál hót faxára, mindazokkal együtt, akik ezt relativizálják.
csak úgy....
@Aki Én: -és mi pénzbe kerülhet a butulása a magyar adófizetöknek!
Málna
@lusta: 80 év felett véd kb. 50%-ban. 60 év felett 76% körül van. Ha nincs választási lehetőség, csak ez vagy a semmi, akkor szerintem egyértelműen jó ez az arány. És ennek semmi köze az "önértékelésemhez"(?).:-)
Málna
@Aki Én: Rosszul érzed. Gondolkodj rajta még egy kicsit.
Málna
@Peller Anikó: Én nem a semmi 50%-áról beszéltem. Nem baj?:-)
Béla333
Mit ismert el eddig a maffia?
Semmit!
Majd elismerik, amikor vádalkut ajánlanak nekik...
Peller Anikó
@Malína: "Ha nincs választási lehetőség.."

Mert az asszonyság vakcináját meg a modernát lemondta a nedves vezetőd, hátha így jobban fogy a kínai lé. De nem, így se kell. Vélhetően ki kell dobni, mert lejár a szavatossága. Mert egy putris gondolkodású gazember egyedül akar eldönteni mindent.

"ha még egyszer hatalomra jutok tönkre fogom tenni ezt az országot."
Peller Anikó
@kereső: "Beoltottak 200 ezer 80+ éveset. Ebből 100+ ezer ember nem védett!!!- 100 + ezer nagyi, anyu, apu, testvér , szomszéd.-a delta variáns megérkezésekor. Beoltottak továbbá 450-500 ezer 60+ éveset, és krónikus beteget. Alacsony hangon számolva 125 ezer ember egyáltalán nem védett!!!, a többi alacsony hatékonysággal. Ezek alapján van 225 ezer potenciális halottunk, intenziv ápolásra és lélegeztető gépre szorulónk."

Pontos. De a fidesz fán nem terem tisztesség, nyalni kell azért a pici pénzért ha tetszik hanem.
INRI
A világon 2 milliárd Sinopharm (vagy Sinovac, ugyanaz) oltást adtak be. Az oltottak között nincs mellékhatás, nem kerülnek kórházba.
A Pfizer oltottak viszont nem védettek a delta variáns ellen. Izraelben elindult a 4. hullám.
kereső
@INRI: Mióta igazolás az egy vakcina hatékonyságára, - amelynek az a feladata, hogy aktivizálja az emberi immunitást(T-sejtek, B-sejtek)- hogy nincs mellékhatása? Könyörgöm, mi köze ennek a védettség kialakulásához? A fő immunológustól- toporzéktól kaptátok a választ?
kereső
@Peller Anikó: Hogy mennyire pici az a pénz, majd jövőre kiderül, amikor a cég közzé teszi az éves beszámolóját, amiben szerepel , hogy mennyi osztalék üti a tulajdonos/ok markát.
A lélegeztető gépek biznisze csuda jól fialt- rögtön felmarkolt az egy szem tulaj, 15,6 milliárd osztalékot. Kőccse gyógyszerre!
Málna
@Peller Anikó: Már elmagyaráztam neked, hogy a jövő évi adagokat mondták le. Kicsit lassú a felfogásod. Az év első felében nem volt választási lehetőség, amikor még nem tudtak elég nyugati vakcinát gyártani.
Clavigo
@Málna: .." jövő évi adagokat mondták le.."... (???) Inkabb " nem hívták le " a nekünk járó mennyiséget,,hanem megvették a koszos Kinai Lábvizet,,meg a Putyin Verítékét...Nálad nagyon nagy baj van az " emeleten "...
Málna
@Clavigo: Szerintem az életben nem fogjátok ezt már megérteni...
csak úgy....
@Málna: hasonló jókat viktorral kapcsolatban... :) ti még fogtok orbán miatt hisztizni,-addigra már az eu. is szarik rátok...
lusta
@Málna: Megsúgom, volt és van választási lehetőség. Csak a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk nem adta meg a választási lehetőséget, sőt a Mao könnye gyártója még csak nem is ajánlotta a 60+ embereknekaz oltást, de akkor a milliárdos haszon nem jött vpéna össze. Hogy ez emberek életébe kerül? Mikor érdekelte mindez a Sorsos-bérenc felcsúti kis tolvaj zsebcézárt? Egy millió lakosra vetítve nalunk haltak meg a legtöbben, 30 ezer fölötti a szám, mégis sikerként trombiltálja a lakájmédia.
Málna
@lusta: Megadták a választási lehetőséget. Mindenki eldönthette, hogy kéri a kínai oltást vagy vár a nyugatira. Nyilván sokakat megmentett a Sinopharm, és voltak, akik meghaltak, mert nem kérték.
lusta
@Málna: Tényleg? Uram, Hölgyem itt a választási lehetőség. Melyiket kéri?
Ön melyik bolygón él? A Pataki féle Szíriuszon?
Málna
@lusta: Tényleg. Így történt. Mi nem érthető ezen?
ómió
@Aki Én: Már megint elmebeteget láttál a tükörben, bolsiék zakkantja!? És még mindig nem ismered fel magadat?
Aki Én
@Málna: Te nem érted, már megint. Vagy már érted, csak fáj beismerni, ezért belemész egy érdemtelen, ostoba magyarázkodásba. Ahogy sokszor.
Nem a jövőévi nyugati vakcinát mondták le, hanem az év vége felé érkezőt, mondván, az késő lesz.
Mihez? Akkor már nem lesz vírus? Ugyan.
Így volt könnyebb elpattintani a kétes kínait, amin mint kiderült, súlyos milliárdokat kerestek.
Ez nem a te értelmi képességeiden múlik ugyan, de fel ne add, toljad a butaságot.
Választás??? A kínait személyesen fogadta a gazdád. miközben arról hazudoztak, hogy nyugati nem, vagy lassan jön. Ezt azokon a heteken is elmondták, mikor százezrével jött a Pfizer, de azt meg sem említették.
Akkor is így volt, mikor a nyugatiból többször annyi jött, mint a kínai. Gondolom nem érted, hogy miért.
Sírva kérlek, gondolkozz, nem olyan komplikált ez, hiszen már a látszatra sem adnak.
És tudod miért? Miattatok, mert ti így is mindent beszoptok.
Aki Én
@ómió: Elmebeteg vagy, itt az idő, hogy ezt komolyan vedd!
Málna
@Aki Én: Nem mindegy, hogy mikor jött volna az a mennyiség, amit nem kértek? Talán nincs elég vakcinánk? Nem lehet válogatni közülük? Vagy mi a gond? És jött elég nyugati vakcina az első félévben? Mindenkit be tudtak oltani vele? Tényleg nem olyan komplikált ez, nem tudom, miért fogjátok fel ennyire nehezen. Vagyis tudom...:-)
lusta
@Málna: ˝Sötétséget látok, sötétséget látok.˝ (Szexmisszió)
Ezerszer el lett mondva, le lett írva, de vannak akikhez a valóság az istennek sem akar eljutni.
Az uniós oltóanyag beszerzésben az uniós hivatalok a keretekben, az árakban állapodtak meg. Az egyes oltóanyagok mennyiségében, szállítási idejében már a tagállamok külön-külön állapodtak meg. A Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk pontosan tudta mikor mennyi nyugati oltóanyag érkezik.
Mégis miért erőltették Mao könnyét? Mert a nyugati oltóanyagok alkotmányos költsége nulla.
ómió
@Aki Én: Agyhiányod, tetübolsija, csak ezt engedi ismételgetni? Szedáltasd már magad végre!
Málna
@lusta: Nem lehetett ezerszer elmondva, mert hülyeséget írsz. Az oltóanyagok mennyiségében és szállítási idejében a tagállamok nem külön állapodtak meg, hanem központilag lett elosztva, a lakosságszám alapján, egységesen. Természetesen lehetett kevesebbet kérni, mint ami járt. De ennyi. A nyugati vakcinákért is fizettünk. A kínait pedig azért erőltették, mert a többiből nem volt elég mennyiség. Komolyan nem tudom, hogy írhatnám már le ennél érthetőbben...
lusta
@Málna: Menthetetlen eset.
A tagállamoknak járó összmennyiséget osztották le az uniós hivatalok. Azon belül ki melyikből, mikor és mennyit fog beszerzni már egyéni megállapodás része volt. Remélem Ön is megérti, mindezt nem az Unió intézte, hanem a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk.Nem januárban, hanem már tavaly ősszel.
Aki Én
@Málna: ...basszus, te tényleg nem értesz semmit. Kizárt, hogy pusztán orbán védelmében ennyire hülyét csinálj magadból. Hogy merre akarod vinni a szálat, azt értem.
Málna
@lusta: Az Európai Bizottság a tagállamok nevében rendeli a vakcinákat. Ezt a mennyiséget oszttották/osztják szét lakosságarányosan. Ez teljes mértékben kizárja az egyéni megállapodásokat. Most, hogy már van elég vakcina, nyilvánvalóan válogathatunk, hogy miből mennyit rendelünk a jövőre nézve. Amit meg nem kérünk - de járna nekünk - azt felhasználhatja egy másik ország. Hova ragozzam még?
Málna
@Aki Én: Te nem mondasz soha semmit. Nincs tartalom az irományodban, teljesen feleslegesen koptatod a billentyűzetet. Olyan megrögzött kis kötekedő vagy. Egy kis görcs...
lusta
@Málna: Ön helyből ilyen, vagy még külön gyúr is rá?
Az Európai Bizottság a tagállamok nevében nem rendel semmit.
A tagállamok az oltóanyag-beszállítóktól közvetlenül rendelnek, jelezve többek között az oltóanyagok szállításának időzítését és helyét, valamint a logisztikai szempontokat.
ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/questions-and-answers-covid-19-vaccination-eu_hu
Málna
@lusta: Helyből okos vagyok, de igyekszem képezni is magam.:-)
Ott van a linkedben, hogy a Bizottság folytatja le az előzetes tárgyalásokat és arányosan kapják meg a tagországok a vakcinákat.
lusta
@Málna: Olvasni már megtanult, de szövegértelmezési gondjai vannak.
Feladom.
Aki Én
@Málna: Mondja az ostoba és tájékozatlan propagandista, ez vicces. Basszus, te tényleg nem értesz semmit.
Egyrészt látom, hogy sikerült felidegesíteni magad a tehetetlen vergődéseddel, ez jó.
Másrészt azt is látom, hogy rendesen megtámogatott a propaganda :)
Ti valahogy így akartok felülkerekedni, ,,győzni", mert másképp nem megy.
Ez mindent elmond rólatok, és mocskos, hazug, hazaáruló rendszeretekről.
Málna
@Aki Én: Már megint egy nagy semmit nyomtál ide. És nem idegesítettem fel magam. Most komolyan, ezt honnan veszed? Mi utal arra, hogy ideges lennék és hogy "megtámogatt a propaganda"? Egyszer írjál már valami értelmeset...ha már állandó szófosásod van. Csak úgy...-re emlékeztetsz. Szegény...:-)
Aki Én
@Málna: ...már feljebb elmondtam, de nem meglepő, hogy nem érted. Az sem, ha érted, de jobb fikázni, mint érdemben válaszolni.
Szófosás??? Mondod te, aki forró hétvégéken napi 20-30 semmitmondó butaságot hozol ide? Ez több mint parádés :)
Málna
@Aki Én: És már megint...:-) A forró hétvégének mi is a jelentősége?
Aki Én
@Málna: A jelek szerint, neked semmi :)
Málna
@Aki Én: Ez így van. De mivel te említetted, így téged kérdeztelek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.