A kormánypárti képviselők nem jelentek meg az ülésen, de az ATV szerint ezt a fideszes politikusok előre jelezték, így Stummer számíthatott volna erre. 

Semmi sem változik – a Fidesz ellehetetlenítette a Pegasus miatt összehívott bizottsági ülést
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Pintér Sándor belügyminiszter megjelent, a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt azonban határozatképtelen volt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának hétfői zárt ülése, amelyen a Pegasus nevű izraeli kémszoftverről tájékozódtak volna a képviselők – írja az MTI.

Az ülés után a testület ellenzéki tagjai – Stummer János (Jobbik) elnök, Molnár Zsolt (MSZP) és Ungár Péter (LMP) – tartott közös sajtótájékoztatót a Parlamentben. Stummer János elmondta: a határozatképtelenség megállapítása után nyolcszemközti beszélgetést folytattak a belügyminiszterrel.

A jobbikos elnök azt is bejelentette: a parlament őszi ülésszakának első napján 8 órára összehívja a bizottság ülését, amelyen meghallgatják a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat éves beszámolóját, és ténymegállapító vizsgálatot kezdeményeznek a kémszoftver ügyében.

Az üggyel kapcsolatban az atv.hu is lehozott egy hírt. Eszerint Pintér Sándor belügyminiszter megjelent az ülésen, de mivel a bizottság határozatképtelen volt, és napirendet nem fogadhatott el a kormánypárti képviselők nélkül, így nem kellett a lehallgatási botrányról beszélnie. Azt is hozzátették, hogy Stummer János, a testület elnöke hívta össze a zárt ülést, amiről a fideszes képviselők már jelezték, hogy nem vesznek rajta részt.

Forrás: MTI, atv.hu
Fotó: MTI/Illyés Tibor

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Erre lehetett számítani - a fideSS menekül és menetel a bukás felé.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Erre lehetett számítani - a fideSS menekül és menetel a bukás felé.
jesz
csodálkoztam volna, ha összejön a vita... Ezt tudhatták volna a többiek is.
tudode
Szerencsétlenek eljátsszák még kormányon is a saját ellenzéküket, mint egy durcás kisgyerek, megjátszva a maszatos úgy, hogy hadicseleikkel még a sajátjaikat sem kímélik, mint pl. Simicskát, az aranytoját tojó kakasKÁJUKAT, pedig rövid az élet, hozzú a lyuk:
.
Húzd el cigány a nótájukat:
.
---- Solti Károly - A Vén Cigány (The Old Gipsy)
www.youtube.com/watch?v=JedVRpFh3Fs
------------------------
.
Többszőr fent, majd eljön az idő, amikor minden halandóval az lesz a sorsúk!
.
Mi a bánatnak kell ennyit cicózni, ahelyett ha már beválalták SZOLGÁLNÁK azokat akik beléjük helyezte a bizALMÁJUKAT!
.
Ejnye fijug/jányok!
kereső
A fideSS nem a téma miatt nem ment el. Azért nem, mert telibe lex@rja a parlamenti demokráciát- csakis a diszlet szerepét szánja neki. Eztetet(sic'!) hogy nem veszik észre a T. ellenzéki képviselők? Hiszen évek óta ez megy, mindegy milyen témában kezdeményez az ellenzék.Meddig óhajtják még a diszlet szerepét játszani? Már régen ott kellett volna hagyni az egész cirkuszt.
Nessy
Pártunk és kormányunk nem adhat mást, csak mi lényege!
csipetke
Ezzel csak elodázzák a dolgot.Ha a kormány/ orbán benne volt a "buliban",és tényleg újságírókat,ügyvédeket hallgattak le,akkor bizony el kéne hogy takarodjanak. Vagy ezt a végső búcsút akarják elhúzni?Egyelőre mindegyik a másikra mutogat,vargajuci engedélyezi a megfigyeléseket elvileg, de azt nyilatkozta,hogy az aláírást kiszervezték volnerjánosnak.
Ezek normálisak?Kiszervezik az aláírnivalót? Kiszervezhetnék orbánt is,mondjuk Szibériába néhány évre. Egyedül pintér nem tagadta,de nem is erősítette meg a dolgot.
solidedge
Ez a Fidesz beismerő vallomása. Ha tiszták lennének ők hívták volna össze a kétségek eloszlatására.
ómió
Nem csatlakozott a ráhazudósdihoz? Na, ne má'!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.