A Nemzeti Népegészségügyi Központ az origo.hu-val közölte az adatokat most, hogy közel 10,7 millió koronavírus elleni oltást adtak be.

Hivatalos – Ennyi ember halt meg Magyarországon a koronavírus elleni oltás után
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Közel 10,7 millió beadott koronavírus elleni oltást követően csupán az esetek 0,039 százalékában fordultak elő nemkívánatos események – írja az origo.hu a Nemzeti Népegészségügyi Központ információi alapján. Azaz: a nemkívánatos események aránya elenyésző. Az NNK adatai a 2020. december 26. – 2021. július 14-i közötti időszakot fedik le.

A számszerűsített adatok szerint a 10 695 862 beadott oltásból 4212 főt érintettek a nemkívánatos események. A statisztikából az is kiderült, hogy az oltást követő 30 napon belül 441 személy halt meg. Kórházi kezelésre 284 személy szorult, 3149 személynél pedig enyhe oltási reakciókat dokumentáltak.

A nyilvántartásban megjelennek az oltási balesetek is. Ez vonatkozhat az oltóanyag szállítása, tárolása, illetve alkalmazása során bekövetkezett hibákra. 118 oltási balesetet jelentettek, ami 338 főt érintett. 

Az NNK ezek alapján megállapította, hogy a nemkívánatos események aránya elenyésző, azaz: az oltásoktól várható egészségnyereség lényegesen nagyobb, mint a nemkívánatos események jelentette kockázat.

Forrás: origo.hu
Fotó: MTI/Rosta Tibor

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Annak a 441 embernek és családjának nem "elenyésző" akik oltakoztak aztán meghaltak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.