Újabb nemzeti konzultáció, újabb hackelési ügy.

NERbot 2.0: itt az algoritmus, ami egymás után töltögeti ki a nemzeti konzultációkat – videóFotó: Tomanovics Gergely/YouTube

Tomanovics Gergely a Youtube-csatornáján indította el azt az élő videót, melyben azt látni, hogy egy algoritmus ész nélkül töltögeti ki a nemzeti konzultációkat. Az élő közvetítés 12 órája megy, az oldalán sarkán futó ablak alapján ez idő alatt több mint 3100 konzultációt töltött ki az algoritmus – szúrta ki a 444.hu.

Az online nemzeti konzultációk korábbi verzióinál is felmerült már, hogy akárhányszor ki lehet őket tölteni, ami pedig visszaélésre adhat okot. A kormány eddig nem volt hajlandó elismerni ezt. 

Az algoritmus a leírás szerint teljesen véletlenszerűen válaszol a kérdésekre. A YouTube-oldalán Tomanovics linkel egy blogposztot is, melyben amellett érvelnek, hogy ez a fajta tevékenység nem számít bűncselekménynek, mert a konzultáció kitöltése nem meríti ki a jogszabályokban felsorolt tényezők egyikét sem.

Mindezek nyomán hétfő délelőtt Tomanovics azt írta ki az oldalára, hogy rájöttek a trükkre, amivel automatikusan generált minden egyes kamu kitöltőhöz működő e-mailcímet. Emiatt úgy tűnik, egyelőre véget vetettek a bulinak, de azt írja, próbálkozik majd még.

Forrás: 444.hu
Fotó: Tomanovics Gergely/YouTube

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Nahát!
.
--- Orbán már nem az innovációban látja a jövőt
444.hu/2016/04/26/orban-mar-nem-az-innovacioban-latja-a-jovot
-----------------------------
.
Cselszton! Ja nem pávatánc:
.
---- Kapitány Anni: Meg van magáról a véleményem
www.youtube.com/watch?v=qMz_t5b2Fgg
-------------------------
.
CSATA lóg a két vaskalapos csucsu, lassan vége a pávatáncnak!
justhpeter
Létezik valami a kormány működésében ami eredeti és igaz ?
Csal, lop, hazudik, hamisít, lehallgat, manipulál, hergel, gyűlöletet kelt és mindeközben itthon uszít, a külhoni magyarokat tömi pénzzel és nyalja a "bevett" egyházak seggét.
Egyetlen eredménye van az "elmúttízévnek", a birkái támogatásával levitte a társadalom morális szintjét a saját szintjére, a bányászbéka segge alá.
balos
Minden tiszteletem a megvédett 30 valahány ezer halott családjának!Azért a helyükben az Európai bírósághoz fordulnék jog orvoslatért!Miután úgy megvédték őket,hogy bele haltak!
namihami
Ezek után már csak a Fidesz által ellenőrzött és hiteles adatokat várjuk.
Néro
Birkáik is robotok csak lassabban töltögetik a Fityma konc-túrhát. Csak a konc megtartásáért küldözgetik túrhájukat százmilliókért szanaszét. Ja már kidobtam a pi-be.
Emmersson71
Eddig is így töltötték ki azt a pár százezret..csak most a 444 kiszúrta :P
ómió
Na, efftársak! Többet is tudtok a feljelentés hátteréről? Mármint magatokról!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.