A pénzügyminiszter a Facebook-oldalára posztolt egy képet és némi magyarázatot arról, milyen pozitívan alakulnak a legfrissebb gazdasági adatok. 

Varga Mihály a rekord infláció ellenére is nagyon örül a sikeres gazdasági újraindításnak
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A koronavírus nyomán nehéz helyzetbe került gazdaság úgy tűnik, hogy kezd talpra állni. Varga Mihály posztja – amelyet a KSH, a NAV, a a MAVIR, a NÚSZ és a Google trends alapján készített grafikon kísér – legalábbis mindenképpen. 

A következő szöveggel tette közé az ábrákat:

Friss adatok a gazdaságról: a Heti Gazdasági Index értéke már 18 hete pozitív, +8,8 százalékot mutatott július 11. és 18. között. Ez 1,6 százalékponttal magasabb az előző heti adatnál. 

A HGI az első negyedévben -2,6% volt, ugyanakkor az április 1. és június 30. közötti időszakra már +13,7%-ra javult.

Az emelkedés a fogyasztás bővülését, a szolgáltatások iránti kereslet növekedését jelzi.

Folytatjuk a gazdaság újraindítását, a cél az 5,5% feletti gazdasági növekedés elérése 

– írja. 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Először emberben csalódtam újabban mint szakemberben is.
Ennek sincs lila fingja se a való élethez.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sgl
@sgl: SD-ben ... USD-ben számolva...
human
@Horizont: Én is így voltam Vargával. Azt hittem a fideszen belül egy a szakmájához hű szakembert sikerült találni a posztra, de hamar becsicskult. Egyszer volt, hogy ellentétes véleményt fogalmazott meg egy gazdasági témában Orbánhoz képest, de másnapra már ugyanazt a nótát fújta, mint Orbán. Internet adó vagy tranzakciós adó vagy valami hasonló volt, mindenesetre Varga újságírók előtt mondta el, hogy miért nem támogatja. Aztán fentről közölték vele az álláspontját és innentől azt mondja amit a központ elvár tőle.
Legyen kormányváltás és napvilágot fog látni, hogy Orbánék nem hogy trükkök százait, de ezreit vetették be, hogy "úgy alakuljanak a számok".
ómió
@Aki Én: A te szindrómád, amivel a tetves bolsiságodat másra hazudni igyekszel, már életveszélyes! Szólj az ápolóidnak, bolsi fajkretén! Ne lazsáld el!
Aki Én
@ómió: Elmebeteg vagy, itt az idő, hogy ezt komolyan vedd!
kereső
Mihály ismered a spirált? Gyenge forint- magas infláció- kamat emelés(mnb)- lassuló gazdaság- gyenge forint- infláció- kamat nyomás- gazdaság negativban...hitel, hitel hátán- a belső finanszirozás csökken- külső finanszirozás- államadósság növekedés.
A fogyasztás felpörgetése maga is inflációs tényező, bár növeli a forintban számolt gdp-t.
Azért jó lenne tudni, hogy a fogyasztás növekedése a volumen növekedésével is járt, vagy kimondottan csak a romló forint árfolyamnak, és a hatalmas inflációnak köszönhető-e, mert ha igy van, abban nem lesz köszönet.
ómió
@Aki Én: Már nemcsak a tetves bolsiságodat, hanem "pőre önmagadat" is rám hazudnád, efftársék elmebetege!? Békélj már meg legalább saját magaddal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.