A pénzügyminiszter a Facebook-oldalára posztolt egy képet és némi magyarázatot arról, milyen pozitívan alakulnak a legfrissebb gazdasági adatok. 

Varga Mihály a rekord infláció ellenére is nagyon örül a sikeres gazdasági újraindításnak
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A koronavírus nyomán nehéz helyzetbe került gazdaság úgy tűnik, hogy kezd talpra állni. Varga Mihály posztja – amelyet a KSH, a NAV, a a MAVIR, a NÚSZ és a Google trends alapján készített grafikon kísér – legalábbis mindenképpen. 

A következő szöveggel tette közé az ábrákat:

Friss adatok a gazdaságról: a Heti Gazdasági Index értéke már 18 hete pozitív, +8,8 százalékot mutatott július 11. és 18. között. Ez 1,6 százalékponttal magasabb az előző heti adatnál. 

A HGI az első negyedévben -2,6% volt, ugyanakkor az április 1. és június 30. közötti időszakra már +13,7%-ra javult.

Az emelkedés a fogyasztás bővülését, a szolgáltatások iránti kereslet növekedését jelzi.

Folytatjuk a gazdaság újraindítását, a cél az 5,5% feletti gazdasági növekedés elérése 

– írja. 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Segény Vargának megülte a hőség az agyát és matolcsyvá vált.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Segény Vargának megülte a hőség az agyát és matolcsyvá vált.
namihami
""Az emelkedés a fogyasztás bővülését, a szolgáltatások iránti kereslet növekedését jelzi.""
Ez szimplán azért van, mert az emberek, az infláció és az ingadozó jövő reményéban, már akinek még van, szabadulnak a rohamosan romló forintjuktól. És olyan vásárlásokat is előrehoznak vagy csak vásárolnak, amire később vagy egyáltalán nem is lenne szükségük. Elég a rohamosan szaporodó hitelautókat nézni. Ez nem gazdaságpolitika csupán szabadulás a romló pénztől.
A nép (legalábbis egyrésze) nem hülye, csupán gondolkodik és figyeli a gazdasági kilátásaitokat. A Vezéred azt hiszi, hogy a világgal való huzakodás a végtelenségig mehet---büntetlenül. Hát, lassan, de ráuntak. Maradt a kínai meg az orosz. A két ""jószivű adakozó"". Mint azt, az eddigi ügyletekből tisztán kideríthette, aki nem narancsfüggönyön át nézi. Persze, a szerződések megkötői, ahogy eddig se, ezzel se jártak rosszul. Csupán mi.
tudode
Ne mondja:
.
Azt hiszi magáról, hogy a perzsa sah, á dehogy főkönyVELŐ annak, aki aszongya magárúl, hogy
.
----- Koós János - Nem vagyok teljesen őrült
www.youtube.com/watch?v=SL6-Y0QWx6k
------------------------------
.
Szolgálni csak szépen, ahogy a ürül a BUKsza a nemzet KÖLtőjét!
Nessy
@justhpeter:Mínusz alaphoz képest nem nagy kunszt jobb eredményt elérni. A rekord infláció az ő jövedelmével nem is érezhető. Dajkamese!
134.bátor
Mièrt ne örülne? Neki van állása,milliós fizetèse,meg sem èrzi egy átlagember keserveit. " Közepes kèpessègű könyvelő" îrták róla. Vagy mèg annyi sem.
simmering73
Hát még a nyugdíjasoknak, bérből élőknek micsoda öröm. Dübörög a gazdaság, száguld az infláció.
justhpeter
@Horizont: Sosem volt stratéga. Viszont szorgalmas végrehajtóként Orbánnak megfelelő.
ómió
Pedig az efftársak az ő államcsődjük ismétléséért "szorítottak"!
Aki Én
@ómió: Téged szorít a munkásőr zubbony, te fajankó bolsi
human
@Horizont: Én is így voltam Vargával. Azt hittem a fideszen belül egy a szakmájához hű szakembert sikerült találni a posztra, de hamar becsicskult. Egyszer volt, hogy ellentétes véleményt fogalmazott meg egy gazdasági témában Orbánhoz képest, de másnapra már ugyanazt a nótát fújta, mint Orbán. Internet adó vagy tranzakciós adó vagy valami hasonló volt, mindenesetre Varga újságírók előtt mondta el, hogy miért nem támogatja. Aztán fentről közölték vele az álláspontját és innentől azt mondja amit a központ elvár tőle.
Legyen kormányváltás és napvilágot fog látni, hogy Orbánék nem hogy trükkök százait, de ezreit vetették be, hogy "úgy alakuljanak a számok".
ómió
@Aki Én: A te szindrómád, amivel a tetves bolsiságodat másra hazudni igyekszel, már életveszélyes! Szólj az ápolóidnak, bolsi fajkretén! Ne lazsáld el!
Aki Én
@ómió: Elmebeteg vagy, itt az idő, hogy ezt komolyan vedd!
kereső
Mihály ismered a spirált? Gyenge forint- magas infláció- kamat emelés(mnb)- lassuló gazdaság- gyenge forint- infláció- kamat nyomás- gazdaság negativban...hitel, hitel hátán- a belső finanszirozás csökken- külső finanszirozás- államadósság növekedés.
A fogyasztás felpörgetése maga is inflációs tényező, bár növeli a forintban számolt gdp-t.
Azért jó lenne tudni, hogy a fogyasztás növekedése a volumen növekedésével is járt, vagy kimondottan csak a romló forint árfolyamnak, és a hatalmas inflációnak köszönhető-e, mert ha igy van, abban nem lesz köszönet.
ómió
@Aki Én: Már nemcsak a tetves bolsiságodat, hanem "pőre önmagadat" is rám hazudnád, efftársék elmebetege!? Békélj már meg legalább saját magaddal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.