A hvg.hu szerint május óta nem volt ennyire lesüllyedve a forint árfolyama.

Már 361 forint egy euró – durva mélyrepülésben a forintFotó: Pixabay

A múlt héten napokig 357-360 között mozgott a forint/euró árfolyam. Ehhez képest a hétfői kereskedés kezdésekor gyengülni kezdett, és azóta sem áll túl jól. Késő délelőtt már 361,78 forintot is kellett adni egy euróért – írja a hvg.hu.

A gyengülésnek vannak a magyar gazdaságtól független okai is. Az egyik, hogy hétfő délelőtt szinte egész Európában gyengén teljesítettek a tőzsdék. Logikus lenne, hogy emiatt az euró essen, de a kockázatkerülő befektetők a közép- és kelet-európai devizákat sem szívesen választják, inkább dollárba vagy aranyba viszik át a pénzüket, így ezek is gyengülnek. A másik, hogy a járvány és a gazdasági helyzet miatt az egész világon nagyobb a bizonytalanság, ez a mienkhez hasonló országok devizáitól is elriaszthat sokakat.

Mindezek mellett magyar okokat is érdemes a gyengülés mögött keresni. A piacon egyre feszültebben várják a Magyar Nemzeti Bank keddi kamatdöntését. 

Forrás: hvg.hu
Fotó: Pixabay

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Már nem is emlékszem, ki mondta akkoriban ellenzékiként, hogy ha a forint / euró árfolyam túllépi a 300 forintot, annak a kormánynak le kell mondani! Ja, az akkor volt. Ma a 360 feletti sem probléma!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
És azt üzeni a Vargamisinek, hogy ""csókotassa"".
Nessy
Már nem is emlékszem, ki mondta akkoriban ellenzékiként, hogy ha a forint / euró árfolyam túllépi a 300 forintot, annak a kormánynak le kell mondani! Ja, az akkor volt. Ma a 360 feletti sem probléma!
Namely
Vajon miért nem voltak ilyen cikkek addig, amikor az EUR/HUF 346-ig lement? :D

Mert a hvg azt hiszi, hogy a bőgőmajmok szokásukhoz hűen akkor nem tudtak volna visítani. Tévedett: ez a majomhad úgysem ért a pénzügyekhez, devizapiachoz, tehát nekik bármire ki lehet írni bármit, csak a megfelelő szavak ott legyenek: "durva, botrány, stb" és jól legyen tálalva.

:D :D:D:D:D:D:D:D:D:D

MAK-MAK-MAK-MAK-MAK BÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ
Nessy
@Namely:Én speciel a 300 Ft/euro árfolyamról szóló fidesz felhívásról írtam, immáron nem először. Amiért ellenzékben háborogtak, az most már nekik nem probléma! Tudod, ebben a "majomhadban" is akadnak akik egy hangyafülnyit tanultak a pénzügyekről, és talán konyítanak is hozzá! Igaz, manapság "szakértelem bolsevik huncutság" (by Csurka) amihez a kormánypárt tartja is magát! Különösen kinevezések esetén.
namihami
@Namely: Mert a fideszes trombitaszó a 300 forintos Eurora hangzott el és nem a 346-osra. Amikor ""lement"" az Euro 346-ra, akkor (még fideszmatek szerint is) éppen 46 forinttal lett több, mint a fideszlázadáskor kiadott érték szerint.
tudode
Bezzeg őszentsége ellenzékben 260-nál világvégét hírdetett, mindenféle bizalmi, kormány válsággal:
.
---- Orbán Viktor a Mokkában (2008. október 22.)
www.youtube.com/watch?v=7pb4D6bBtdc&t=217s
------------------------
.
Hogy dugja fel a tudományát, mert
.
Van egy kék tó a fák alatt
Ha beledugom lehűti a lábamat
SZÁJber gyerek kérjjél bocsánatot
Nem mutatom meg a kacsámat ott
,
Muzik:
,
----- Little Cow- Kistehén- Szájber gyerek
www.youtube.com/watch?v=S1jXMGUGFyw
------------------------
.
Akkor most mi újság a körletben!!!
Namely
@Nessy: @namihami: én pedig ezért írtam, hogy gőzötök sincsen a devizapiacról (akitől idéztetek, annak sincsen, de ez semmit nem magyaráz meg). Ha lenne egy cikk a veseátültetésekről és beírnék oda, hogy mekkora marha már ez vagy az, joggal kérdeznék meg, hogy mi a végzettségem, ami alapján beleugatok.
De a pénzügy az más: ahhoz "mindenki ért", mindenki okosnak képzeli magát a 2 idézet okán, amit politikai elfogultságból kívülről vág.
Nekem ez a szakmám, és már számtalanszor elmagyaráztam, hogy milyen folyamatok húzódnak meg a háttérben, de egyikőtök sem okult belőle, nem olvasott utána (különben nem írná be ugyanazt a marhaságot, aminek semmi köze a folyamatokhoz, ugyanis a Fidesznek tulajdonított idézet ugyanaz a marhaság, mint a hvg cikke: minden szakmaiságot nélkülöz).

Tehát ezúttal jogosan kaptátok meg a hozzá nem értő bőgőmajom titulust.

Hogy ez fáj, egyéni probléma, amit magatokkal kell elintézni, és mielőtt egy szakmai kérdéshez hozzászóltok, olvassatok utána, vagy legalább figyeljetek, hátha valaki meg tudja magyarázni a mögöttes folyamatokat.

Mert ha nem így tesztek, akkor nem velem toltok ki, hanem magatokkal: a szavazáskor megint átvernek titeket és arra voksoltok, aki a legjobban vezetett meg titeket.
Nessy
@Namely: Nos, lehet, hogy szakmailag a topon vagy, de emberileg ? Az idézet valóban a parlamentben hangzott el a fidesz részéről, amikor még ellenzékben volt. De azt hiszem nincs értelme a vitának, mert a sértegetés, goromba jelzők az színvonal amit részemről meghagyok azoknak, akiknél ez a természetes reakció bármilyen nekik nem tetsző véleményre! Legyen szép estéd!
Istenakinincsen
@Nessy: Viktor király mondta,csak ezt már elfelejtette(mindenki).
Ahogy arról sincs már "archívum"amikor a Bagolyfejű boross a taxisblokád idején bemenekült valamelyik TV szűk odujába és azt mondta:Közéjük kell lőni!
Érdekes hogy ezek mind eltűnnek...
Istenakinincsen
Egyébként lényegtelen,mert a sok hazugság között ez bőven elfér.
Lassan 40év távlatából azt látom amit Bródy János:www.youtube.com/watch?v=-T-ivj7lqk0
percsi
@Namely: Hááát, írtál veseműtétről, hazugságról, majomról, és még lehülyéztél egy-két embert, én semmivel sem lettem okosabb.
Továbbra sincs gőzöm az ov féle pénzügyekről, legalább szakmailag pár mondatot írhattál volna a devizapiacról, és hogy milyen folyamatok húzódnak meg a háttérben. Hátha megértjük, hogy OV miért háborodott fel a 300 Ft-s euró miatt, és hogy a forint miért van Európa legrosszabb devizája között.
Nagy kár, hogy OV pénzügyhöz nem értő szakembereket választott.
Én is kérem a hozzá nem értő bőgőmajom titulust!
kereső
@Namely:Kérlek szépen, ha már ennyi , buta pénzügyekhez nem értő , a deviza piaci folyamatokhoz nem konyitó beszélgetőtárs van itten- akkor légy szi magyarázd el nekünk, mi a jó büdös francért mélyrepül a forint immár másfél éve? Miért is 5(10)+ %-os az infláció, amikor az európai átlag csak 2.3+%?, valahogy nem áll össze a kép?
Miért 360+ Ft az euró?
Néro
@Namely: No hajrá okosodjunk ! Vezess ! Azt azért csendben megjegyzem , hogy az euró-forint árfolyam szakmai érvei nem kormányfüggőek. Úgyhogy Nagy Orr Bán-t idézni nem szakmai dolog. Szakmai dolog a részéről az lett volna ha nem pofázik marhaságokat megfelelve igényednek nem úgy mint az itten szólók. Nem mi ő.
justhpeter
Nem tudom mire vár a piac, hiszen a gyengülés nem egy kiugró folyamat, ahogy a kormányzat töketlenkedése sem. A gazdaság minden kormányzati blöf ellenére lefelé megy és a kormány továbbra is csak a harcra koncentrál.
Namely
@percsi: @Néro: @kereső: Az inflációt néhány napja kifejtettem, keressétek vissza.
De tessék, itt van:

"www.mnb.hu/statisztika/statisztikai-adatok-informaciok/adatok-idosorok/vi-arak
Ha itt lekérjük a "Maginfláció és változatlan adótartalmú árindex" excel-t, és a 12 havi árindexet összehasonlítjuk a maginflációval láthatjuk, hogy a március óta tartó növekedés a korábbi külföldi deflációs hatások megfordulása miatt következett be.
A hazai hatások pedig a "Fogyasztóiár-index" excelben érhető el. "

Szívesen.

"Miért is 5(10)+ %-os az infláció,"
10% ugye? de ez persze nem politikai elfogultság, ugye nem. Szánalmas.

kulcsdevizák/HUF: ezt is többször kifejtettem. Tehát: a heti charton belüli mozgás, a rövid távú spekuláció, hírek és az MNB döntései mozgatják. Amint a chart átvisz egy szintet, és sávon belül mozog, akkor nagyobb mozgás lesz. Ha hírek vannak, akkor támadható (mivel hírek vannak, ezért igen, hírekre mozdul a spekulációs tőke is). Az MNB lebegtette a híreket, ezért mozgott jobban.

"Nagy kár, hogy OV pénzügyhöz nem értő szakembereket választott."
Az MNB tele van kiváló szakemberekkel.
"Én is kérem a hozzá nem értő bőgőmajom titulust! "
Meg is kapod a politikai elfogultság miatt.
Szívesen.
ómió
@Eladott Ország: Ennyire hiányzik nektek, bolsiknak, a "centrális irányítás"? Hadd mondja már meg az EKB pénzügyileg, hogy a magyarokhoz még működőtőkét vinni se érdemes? Ez a bolsi seggnyaló-effektusotok kinőhetetlen?
istván irén
Lehet itt minden faszságot előadni a tény az tény a forint úgy szar ahogy van nem véletlen hogy még mindég nem tudták bevezetni az eurót a többi csak trükközés a számokkal
kereső
@Namely: 07:27 18:55 Magyarul nem lehetne? Nem mindenki képzett pénzügyes. azaz leforditva köznapi nyelvre.
kereső
@Namely: Még arra találok gondolni- én a kis paraszti eszemmel, hogy a magyar kormány+mnb "játszik"- azaz mesterségesen gerjeszti az inflációt, hogy inflálja a belső államadósságot-és ezzel a magyar emberek állampapirba fektetett megtakaritásait.
Az árfolyamnak meg én nagyon egyszerű magyarázatát látok. szintén jóna paraszti ésszel- az unió támogatásai euróban érkeznek, igy a kormány és az mnb brutális árfolyamnyereségre tesz szert- amely ugye szintén befolyásolhatja a bttó államadósság abszolút összegét, másrészt nagy mozgásteret biztosit az mnb számára, a magánalapitványiba kisibolt közpénzt illetően. Ez természetesen az exportra termelők számára is jó- (jobbára multik), viszont a multi beszállitói(sokszor imporőrök) na azok, meg a lakosság sziv.

Ehhez mit szólsz?
percsi
@Namely: Több tényezők befolyásolják a pénzünk romlását.
Az EU-val való rossz kapcsolatunk is. Ez a dübörgő gazdaság a befektetőknek sem tetszik.
Csak azt ne mond, hogy a pénzügyekhez nem értő Oviki nem befolyásolja, beleszól az MNB dolgaiba, és ez is befolyásolja a forint romlását. Nem hiába mondta annak idején, hogy a 300 Ft miatt a kormány mondjon le.
Én a hibát még mindig bennük látom, a hibás döntéseket ők hozzák. A forintnak nem lenne szabad a világ egyik leggyengébb devizájának lennie. A szaki megbukott.
Az ő kezében van a pénz és hatalom, senki nem áll az útjába, mégsem tud (akar) előre haladni, csak süllyedünk. Vele és bandájával nem fogunk az EU-hoz felzárkózni, már jelezte, ki akarja vezetni az országot. No Kína, orosz, no kelet!
„Az MNB tele van kiváló szakemberekkel.” - Akkor még nagyobb a baj, mert ezek a kiváló szakemberek eladták a lelküket, nem a munkájukat végzik becsülettel, hanem hozzá nem értő ember utasításai alapján töltik ki az excelt.
Köszönöm a bőgőmajom titulust!
Sajnos van okom bőgni, és a majom is jó jelző. Mert azok közé tartozom, akik hagyták tönkre tenni az országot.
A politikai elfogultság a te fejed felett is lebeg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.