Stummer János szerint az, hogy a kormánypárti tagok hétfőn bojkottálták a bizottsági ülést, felér egy beismerő vallomással. A jobbikos politikus a 24.hu-nak nyilatkozott.

A Fidesz beismerte bűnösségét a Pegasus-botrányban?
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ez egy beismerő vallomás volt a Fidesz részéről

– nyilatkozta a 24.hu-nak a nemzetbiztonsági bizottságot vezető jobbikos Stummer János azt követően, hogy határozatképtelen lett a Pegasus-botrány miatt hétfőre összehívott bizottsági ülés, ahol a belügyminisztert hallgatták volna meg, de a kormánypárti tagok nem vettek részt azon.

Stummer emellett az ügy kifejlődését is kommentálta. Szerinte a Fidesz elmúlt egy hetet annak bizonygatásával töltötte, hogy nincs semmilyen ügy. Emellett pedig minden lehetőséget megragadtak, hogy a politikai felelősségrevonást elkerüljék. Stummer szerint szerint ebbe a sorba illik a nemzetbiztonsági ülés szabotálása is.

Arról is beszélt, hogy a bizottság két másik ellenzéki tagjával, az MSZP-s Molnár Zsolttal és az LMP-s Ungár Péterrel úgy döntöttek, hogy nemcsak ennek a ciklusnak, de az előzőnek is minden olyan iratanyagát áttekintik, ami a Pegasus-ügyhöz kapcsolódhat. Arra keresik a választ, hogy történt-e ilyen kémszoftver-beszerzés Magyaroroszágon, és ha igen, akkor a következő rendes bizottsági ülésen egy ténymegállapító vizsgálatot kezdeményeznének. Erre a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat is meghívót kap majd, melynek az éves beszámolóját elő kell adnia. Erre valamikor a szeptember első harmadában kerülhet sor.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Fitymák soha semmit se be se el nem ismernek , magukon kívűl. Rohadt tróger tolvaj alja lények.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@Gyurka80: Jól van, nyugodj le, vedd be a gyógyszered...
Nessy
@Dr. Proktor:Fidesz hívek szerint mindenki "hazudik", akinek más a véleménye!
Aki Én
@Gyurka80: Buta vagy, hiába hazudsz nickedbe 80 IQ-t.
ómió
@Nessy: Ha te valamit nem veszel észre, mindig szavakba szoktál belekötni? Szánalmas!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.