A csok támogatás akár 25 millió forinttal is segítheti a gyermekvállaláshoz szükséges otthon kialakítását, ha azonban a program kezdetén bevállalt gyermekek végül mégsem születnek meg, tetemes büntetéssel nézhet szembe a csok-ot felvevő házaspár. Az emelkedő kamatok ráadásul még növelhetik is a visszafizetendő összeget, a Bank360 elemzői azt számolták ki, mekkora teherrel néz szembe tíz év után egy gyermektelen pár, ha három gyereket vállaltak a támogatás és a kedvezményes hitel érdekében, de végül egy gyermekük sem született.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Aláírta, nem? Bevállalta? Akkor, adós---fizess!
vacsi
@namihami: Ez a 7-10 millió csak a bírság! E mellett ki kell fizetni a tartozást - kamatostul -, az elmaradt illetékeket, meg még ki tudja, mi mindent. Nem is értem, hogy lehet ilyesmit bevállalni, hiszen bármi jöhet közbe, ami miatt nem születnek meg a gyerekek.
Nekünk 4 gyerekünk volt, amikor fel lehetett volna venni a szoc. pol. támogatást új, nagyobb ház építésére - de mivel addig is megéltünk egy öreg házban, végül nem vállaltuk be. Ma is ebben a házban élünk, de már csak kettesben - és ez így van jól. Igaz, a nyugdíj kevés, de nincs tartozásunk, nyugodtan élünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.