Nem okozott meglepetést az alapkamat keddi emelése, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) további szigorításokat is bejelenthet a következő hónapokban – közölték az MTI-nek nyilatkozó szakértők a monetáris tanács kamatdöntő ülését követően.

Elemzők az alapkamat keddi emeléséről: tovább szigoríthat az MNB

Fotó: Pixabay

A Századvég makrogazdasági elemzője úgy véli, hogy az 5 százalék feletti infláció miatt számítani lehetett újabb kamatemelésre. Molnár Dániel hozzátette, hogy a további szigorítások mértéke és üteme a körülmények alakulásától függ, újabb módosítás szeptemberben várható.

A Takarékbank vezető elemzője szerint 2022 elejéig tartó szigorítási ciklus kezdődött, tehát újabb kamatemelések várhatók. Suppan Gergely az év végén 1,50 százalékos, jövőre 1,75 százalékos alapkamatot valószínűsít.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a harmadik negyedévben már gyengülhet az inflációs nyomás, jövőre pedig a jegybank is toleranciasávon belüli inflációval számol.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ennek az unortodox kóklernek a működése tökéletesen analóg a főnökéével. Mindkettő szélhámos gazember.A nemzeti bank a forint romlásából eredő többlet bevételt nem utalta át az állami költségvetésbe, hanem banki alapítványokba TETTE - EZ KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS BÜNTETTE, amivel kapcsolatos feljelentésre Polt Péter évek óta nem válaszol, holott ez Magyarország érdeke lenne. Megérettek a lámpavasra is, de szerintük nagyobb büntetés lesz nekik, ha ketrecbe zárjuk és egy állatkertben tartjuk őket! A forintot tudatosan rontja a hatalom! Az extraprofiton nyernek, így tönkreteszik a lakosságot és a gazdaság nagy részét. Az MNB hazudozik, a közgazdászok pedig cinkos módon hallgatnak.
Magyar alkimista csapat akiknek sikerült a forintból szart csinálnia
olkt.hu/wp-content/uploads/2020/02/86695261_2489684474617963_4312423546329497600_n.png

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.