Megszűnik a kedvezményes, 5 százalékos áfa augusztus 1-jével az elviteles vagy házhoz szállított ételek és italok esetében – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján kedden.

Vasárnaptól jelentősen drágul a házhozszállítás – megszűnik a kedvezményes, 5 százalékos ÁFA

Fotó: Pixabay

Augusztustól a vendéglátó üzletek csak szolgáltatásnyújtás esetén alkalmazhatják az 5 százalékos áfát. Az elviteles vagy házhoz szállított étel és ital értékesítése nem szolgáltatásnyújtásnak, hanem termékértékesítésnek minősül, így erre a továbbiakban nem vonatkozik a kedvezményes adómérték – írták.

A kedvezményes áfa lehetőségével 2020. november 14. óta élhettek a vendéglátó vállalkozások. Az áfakulcs a kormány döntése alapján 27 százalékról csökkent 5 százalékra, hogy enyhítse a járvány kedvezőtlen hatásait a vendéglátásban.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Csúcson az infláció, még egy kis adóemelés belefér!
tothjani
Hát igen most hogy legyőztük a Járványt és csak Nyunyoka néni hazudja hogy lesz 4. hullám, ezért nem is kell az embereket szétválasztani. Persze egy esetleges 4. hullám jót fog tenni a választási kampánynak is, amikor csak a központi Propaganda fog érvényesülni, az "ellenzéki" rendezvényeket pedig betiltják a járvány miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.