A nyilvánosság teljes kizárásával a mezőhegyesi tangazdaságba látogatott múlt szombaton Orbán Viktor; a miniszterelnök Lázár János vendégeként érkezett a városba a Magyar Narancs szerint. A kormányfő inkognitóban érkezett, a feleségével. A titkos látogatásról a helyiek beszámolójából tudni. 

Orbán inkognitóban, a nyilvánosság teljes kizárásával meglátogatta Lázárt Mezőhegyesen, a helyiek azonban résen voltak

Fotó: Facebook/Lázár János hivatalos oldala

Több, egymástól független helyi forrás arról tájékoztatta a Narancs.hu-t, hogy szombaton – a nyilvánosság teljes kizárásával, inkognitóban – Lázár János vendégeként Mezőhegyesen, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságnál járt Orbán Viktor és felesége.

A Ménesbirtok központi épületében, amit mi csak 'nagyirodának' nevezünk, a franciáktól visszavásárolt vetőmagüzemben, a ménesnél, a tehenészetben és az új iskolában is járt szombaton Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó. Lázár Jánossal, a gazdaság kormánybiztosával és feleségével együtt érkeztek, s több helyütt még a terepjáróból sem szálltak ki

– mondta a lapnak az egyik mezőhegyesi informátor.

Az informátor azt is mondta, hogy

Orbánék a gazdaság kormánybiztosával, vagyis Lázárral együtt érkeztek.

A Magyar Narancs szerint az ügy gyorsan a közbeszéd tárgya lett: a helyi képviselő-testület egyik tagja, Kovács István a közösségi oldalán azt firtatta, hogy

Orbán miért nem értesítette a településvezetést a látogatásról.

Kovács a Facebookon azt írta:

Véleményem szerint egy miniszterelnöknek illene a választóit értesíteni, hogy villámlátogatást tesz a településen. Legalább városvezetési szinten, még akkor is ha esetleg a gyors látogatás nem tenne lehetővé egy gyors lakossági beszélgetést.

De, talán lennének "lelkes rajongók" akik megtisztelnék jelenlétükkel az érkezését, esetleg néhány baráti köszöntéssel lennének irányába.

Hozzátette:

Ha a szóbeszéd igaz és volt, akkor ez egy "fű alatti" találkozó volt "haveri körben", ami nem egy pozitív megítéléssel van az ország első emberére nézve.

A portál kérdésére a kormányfő sajtósa, Havasi Bertalan nem tagadta, hogy Orbán a tangazdaságban járt, de nem is erősítette meg. A válaszban azt kérte, hogy forduljanak Lázár Jánoshoz, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztoshoz. A volt miniszter viszont nem reagált.

A Magyar Narancs hozzáteszi, Lázár sem posztolt semmit az állítólagos látogatásról.

A közösségi oldalán több mint aktív hódmezővásárhelyi fideszes országgyűlési képviselő az elmúlt napokban nem tartotta fontosnak, hogy beszámoljon arról: kormánybiztosi működésének egyik helyszínén, Mezőhegyesen járt Orbán Viktor miniszterelnök és felesége

- írja a lap. Hozzáteszik: A fentiekhez tartozik, hogy a lap több forrása szerint

Lévai Anikó és a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság 2019 novemberében kinevezett vezérigazgatója, Kovács Norbert rokonai egymásnak.

Forrás: Magyar Narancs, HVG

Címlapkép: Facebook/Lázár János hivatalos oldala

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ami összenő az összetartozik!
.
Annál is inkább, mivel
.
""""A fentiekhez tartozik, hogy több forrásunk szerint Lévai Anikó és a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság 2019 novemberében kinevezett vezérigazgatója, Kovács Norbert rokonai egymásnak."""
.
!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@Sziszifusz: És ezután is oda fog! Így lesz ez, csak lehet, akik köpködik, azok nem lesznek már itt! :-)
Klubtag
Ennek a ménesbirtoknak még tavaszig rendezni kell a "tulajdoni lapját", ezért a látogatás...lázár sem más, mint mészáros, csak kisebb volumenben...viszont abból soha nem származik hazánk népének túl sok előnye, ha két igen velejéig romlott, jogvégzett polgári-keresztény-maffiózó titkos találkákat hoz össze...
Sziszifusz
@Shikari: 14:19
Semmi sem örök, ami emberi.
Minden elmúlik egyszer, így Orbán Viktor uralkodása is.
Ami utána következik, elkövetett bűneire figyelemmel, erősen kérdésessé teheti vezéred szabadmozgásának lehetőségét.
fideszes gyökér
Valami lóvéátmentés lesz a háttérben.
Szukákat már nem nagyon tudnak cserélni.

Ez a kettő mozgatta mindig is a történelmet.
FL4K
Akkora bajban van a kormány, hogy Orbán még arra is képes lenne, hogy visszahívja Lázárt - inkább vállalja a veszélyt (mert Orbán hatalmára nézve Lázár János veszélyes!), de szüksége van az értelmére, és hogy sok embernek szimpatikus és hitelesnek tűnik (most nem az ellenzéki emberekről van szó, hanem az elvesztett fideszes szavazók visszaszerzéséről !!!)
Szóval...
Lepényleső
Vélhetően ez a következő ma még állami tulajdon amit magánosítani fognak,
vissza nem térítendő állami támogatással,- ami a birtok piaci árának ötszöröse?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok