A nyilvánosság teljes kizárásával a mezőhegyesi tangazdaságba látogatott múlt szombaton Orbán Viktor; a miniszterelnök Lázár János vendégeként érkezett a városba a Magyar Narancs szerint. A kormányfő inkognitóban érkezett, a feleségével. A titkos látogatásról a helyiek beszámolójából tudni. 

Orbán inkognitóban, a nyilvánosság teljes kizárásával meglátogatta Lázárt Mezőhegyesen, a helyiek azonban résen voltak

Fotó: Facebook/Lázár János hivatalos oldala

Több, egymástól független helyi forrás arról tájékoztatta a Narancs.hu-t, hogy szombaton – a nyilvánosság teljes kizárásával, inkognitóban – Lázár János vendégeként Mezőhegyesen, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságnál járt Orbán Viktor és felesége.

A Ménesbirtok központi épületében, amit mi csak 'nagyirodának' nevezünk, a franciáktól visszavásárolt vetőmagüzemben, a ménesnél, a tehenészetben és az új iskolában is járt szombaton Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó. Lázár Jánossal, a gazdaság kormánybiztosával és feleségével együtt érkeztek, s több helyütt még a terepjáróból sem szálltak ki

– mondta a lapnak az egyik mezőhegyesi informátor.

Az informátor azt is mondta, hogy

Orbánék a gazdaság kormánybiztosával, vagyis Lázárral együtt érkeztek.

A Magyar Narancs szerint az ügy gyorsan a közbeszéd tárgya lett: a helyi képviselő-testület egyik tagja, Kovács István a közösségi oldalán azt firtatta, hogy

Orbán miért nem értesítette a településvezetést a látogatásról.

Kovács a Facebookon azt írta:

Véleményem szerint egy miniszterelnöknek illene a választóit értesíteni, hogy villámlátogatást tesz a településen. Legalább városvezetési szinten, még akkor is ha esetleg a gyors látogatás nem tenne lehetővé egy gyors lakossági beszélgetést.

De, talán lennének "lelkes rajongók" akik megtisztelnék jelenlétükkel az érkezését, esetleg néhány baráti köszöntéssel lennének irányába.

Hozzátette:

Ha a szóbeszéd igaz és volt, akkor ez egy "fű alatti" találkozó volt "haveri körben", ami nem egy pozitív megítéléssel van az ország első emberére nézve.

A portál kérdésére a kormányfő sajtósa, Havasi Bertalan nem tagadta, hogy Orbán a tangazdaságban járt, de nem is erősítette meg. A válaszban azt kérte, hogy forduljanak Lázár Jánoshoz, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztoshoz. A volt miniszter viszont nem reagált.

A Magyar Narancs hozzáteszi, Lázár sem posztolt semmit az állítólagos látogatásról.

A közösségi oldalán több mint aktív hódmezővásárhelyi fideszes országgyűlési képviselő az elmúlt napokban nem tartotta fontosnak, hogy beszámoljon arról: kormánybiztosi működésének egyik helyszínén, Mezőhegyesen járt Orbán Viktor miniszterelnök és felesége

- írja a lap. Hozzáteszik: A fentiekhez tartozik, hogy a lap több forrása szerint

Lévai Anikó és a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság 2019 novemberében kinevezett vezérigazgatója, Kovács Norbert rokonai egymásnak.

Forrás: Magyar Narancs, HVG

Címlapkép: Facebook/Lázár János hivatalos oldala

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ami összenő az összetartozik!
.
Annál is inkább, mivel
.
""""A fentiekhez tartozik, hogy több forrásunk szerint Lévai Anikó és a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság 2019 novemberében kinevezett vezérigazgatója, Kovács Norbert rokonai egymásnak."""
.
!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Miért? Efftársilag csak csinnadrattával lehet látogatni?
jesz
Lázár bizalmas feladatot kapott...jutalmul hasíthat majd a tortából egy jó nagy szeletet (a sikeres választások után)

Orbán nem bíz semmit a véletlenre.
tudode
Ami összenő az összetartozik!
.
Annál is inkább, mivel
.
""""A fentiekhez tartozik, hogy több forrásunk szerint Lévai Anikó és a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság 2019 novemberében kinevezett vezérigazgatója, Kovács Norbert rokonai egymásnak."""
.
!!!
NKF
Utálom a komcsikat a"bájgúnárt"még jobban!
Eladott Ország
Nocsak fedeztetési tanácsokért ment? Vagy kér egy lovat szenátornak? Az igazság felszabadít! Az igazság élni hagy! Nem a kormánykereket kell apróra vágni, hanem a kormányt!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/136339615_1834940193354287_6546044597635319097_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=vratKkUb3UkAX-dCWHC&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=a775fc0df1cfb8a05d404d30e37dcf05&oe=612849CE
Ne játssz vele vigyük be! Tehát azt képzeli hogy ön Mátyás király és álruhában járkál?!
www.facebook.com/M%C3%A9mes-Felcs%C3%BAti-r%C3%A9m-103030001689451/photos/a.108695484456236/137632011562583
Eladott Ország
@Horizont: ma, 11:37 ♦ Lévai Anikó a Firts Lady most jött haza utókezelésen volt, előkezelés után.
olkt.net/wp-content/uploads/2019/07/K%c3%a9pkiv%c3%a1g%c3%a1s-103.png
Orbán: Látod drágám, szeretett népem küldtek ajándékot. Tedd a szádba és húzd ki belőle azt a kis pöcköt a karikával. Használati utasítást mellékeltek. Remélem, hogy a kis karikát letépi, utána odatartja a füléhez egy ideig...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/153248160_3647532388648547_5585381254585645139_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=EFsCaCWmAaAAX_srnGH&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=c9e57ea9f323cacefbb60b09e59ad4b5&oe=61268523
Eladott Ország
@sgl: A lovak felettébb nagy megbecsülésnek örvendenek hazánkban, a ménesbirtok környékén lakók némelyike biztosan megállapította már, hogy egy átlagembernek nincs olyan jó dolga, mint arrafelé a lovaknak. Bár lószolárium még nincs vagy legalábbis arról nem hallani, az máshol van, de minden egyéb extrát megkapnak az állatok, ráadásul egy ilyen lógazdaság egy csomó munkahelyet is teremt, hiszen szükség van lovászokra, meg más dolgozókra is, főzni ugyan nem kell a lovakra, de nagyon sok egyéb feladat van körülöttük, kellenek a szorgos kezek, így sokak számára jelent megélhetést egy ilyen ménes. Büszkék lehetünk az itteni tiszta vérvonalú jószágokra, ők is a mi nemzeti kincsünk. Elmondhatjuk, hogy ma Magyarországon ha embernek nem is, de lónak lenni jó. Sajnos (egyes)lovakra több pénz jut mint az emberekre. Nem tőlük sajnálom, csak az utóbbiakat még “lószámba” se veszik.
gina
Ugyan mikor ment ez az elmebeteg cigány az emberek közé? nagyon félti a tyúkszaros életét. persze annyira nem hülye .tudja nem élné túl az a szemét
simmering73
Talán a nép már nem olyan lelkes, ha a Kedves Vezető megjelenik. Ezért ment titokba a gyíkember.
justhpeter
Feleslegesen ment oda Orbán, mert amit egy lótól megkaphat azt úgyis magkapja tavasszal.
justhpeter
Arról nem beszélve, hogy a ló egy intelligens állat és ennél fogva az 1 bites miniszterelnökkel nemigen tud mit kezdeni.
Nessy
Eddig is oda utazott szerte a nagyvilágba, ahova úri kedve tartotta! A fenét sem érdekli, hova megy, hol, mit mond, mert máshol úgyis mást fog mondani. Titokban hány testőr kísérte?
Sziszifusz
@Shikari: 12:14
Igazad van.
Orbán oda utazhat ahová akar, ... most még !!!
Klubtag
Ennek a ménesbirtoknak még tavaszig rendezni kell a "tulajdoni lapját", ezért a látogatás...lázár sem más, mint mészáros, csak kisebb volumenben...viszont abból soha nem származik hazánk népének túl sok előnye, ha két igen velejéig romlott, jogvégzett polgári-keresztény-maffiózó titkos találkákat hoz össze...
Sziszifusz
@Shikari: 14:19
Semmi sem örök, ami emberi.
Minden elmúlik egyszer, így Orbán Viktor uralkodása is.
Ami utána következik, elkövetett bűneire figyelemmel, erősen kérdésessé teheti vezéred szabadmozgásának lehetőségét.
FL4K
Akkora bajban van a kormány, hogy Orbán még arra is képes lenne, hogy visszahívja Lázárt - inkább vállalja a veszélyt (mert Orbán hatalmára nézve Lázár János veszélyes!), de szüksége van az értelmére, és hogy sok embernek szimpatikus és hitelesnek tűnik (most nem az ellenzéki emberekről van szó, hanem az elvesztett fideszes szavazók visszaszerzéséről !!!)
Szóval...
Lepényleső
Vélhetően ez a következő ma még állami tulajdon amit magánosítani fognak,
vissza nem térítendő állami támogatással,- ami a birtok piaci árának ötszöröse?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.