A hatóság mégsem adta ki az orosz és a kínai vakcina magyarországi engedélyezésének dokumentumait.

A gyógyszerészeti hatóság jól átverte a bíróság előtt a civil szervezetet az orosz és kínai vakcina dokumentációinak ügyében

Fotó: pixabay.com

Hiába ígérte meg a bíróság előtt, mégsem adta ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az orosz valamint a kínai koronavírus-vakcina magyarországi engedélyezésének dokumentumait – írja a Népszava.

A Transparency International (TI) Magyarország még februárban kérte a Szputnyik V és a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának engedélyezésével kapcsolatos iratokat.

Ligeti Miklós, a szervezet jogi ügyvezetője a lapnak elmondta: az OGYÉI előbb 90 napra kitolta a kérdésekre adandó válasz határidejét, majd gondolt egyet, és közölte, hogy ezek az adatok üzleti titkok.

„Szerintünk az OGYÉI jogsértést követett el, amikor indokolás nélkül kért magának 15 nap helyett 90 napot a válaszadáshoz, ezért úgy döntöttünk, várakozás helyett azonnal a bírósághoz fordulunk”

– mondta.

Az első tárgyaláson az OGYÉI képviselője egyezségi ajánlattal élt, mondván: kiadják a kért dokumentumokat, ha a pert szüneteltetik. Ezt a jogvédő szervezet képviselője elfogadta, ám az ígért dokumentumok helyett a múlt héten egy újabb levélben az OGYÉI azt közölte: a per folytatása mellett döntöttek.

Forrás: nepszava.hu

Címlapkép: pixabay.com

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Mit mutassanak be? A kinai gyártó leforditott dokumentációját- mert vizsgálat, az nem volt, elég volt az engedélyhez szijjártó véleménye.
Vagy az NNK labor 72 óra alatt elvégzett vizsgálati eredményeit a szputnyik esetében? Mit adjanak ki??Hogy levették a szagmintát?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
A híveknek elég a külügyminiszter és Orbán szakvéleménye, hiszen ők mindenhez értenek. Ez esetben oltassák be ezekkel saját magukat és a nagyrabecsűlt családtagjaikat, de a többség szeretné tudni mi akarnak nekik beadni. Tuti, hogy néhány nap alatt nem lehet egy ilyen vizsgálatot elvégezni, és az egész egy hatalmas átverés volt, majd elviszi a balhét az, akire rákényszerítették, hogy a nevét adja hozzá. Most aztán megy a ködösítés, a hazudozás, ahogy eddig is megszoktuk tőlük.
Levendula
Nemsokára jönnek hozzánk... a háziorvosunk... rábeszélni a vakcinára... Na, arra nehéz lesz!
Toller Béla
A bíróság előtt tett nyilatkozatok, ígéretek be nem tartása nem afféle csíny. hanem csalás bűntette !
ómió
A "veretes Unió" még az ár közlését se engedélyezte az általa beszerzetteknél!
Csizmás Kond
Na és tessenek mondani ennek a Transparency International-nak van-e magyarországi működési engedélye ?
Nessy
@Toller Béla: Viszont pártunknál és kormányunknál bevett szokás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.