Hivatalból a rendőrségnek is megküldte a siófoki Galerius fürdő üzemeltetésével kapcsolatos belső vizsgálat eredményét Lengyel Róbert, a város polgármestere, aki szerint jelentés alapján több bűncselekmény gyanúja is felmerült.

A fideszes sufnituning meghozta az eredményét: szétrohadt a siófoki fürdő

Fotó: Facebook

Siófok korábbi fideszes vezetése turistacsalogató látványosságként avatta fel 2006-ban a Galeriust, ám az 1,2 milliárd forintért megépített fürdő másfél évtized alatt teljesen tönkrement – írja a Népszava.

A jelenlegi, ellenzéki városvezetés által felkért szakértő jelentésében megállapította, az épület szellőzési rendszerének terve és kivitelezése sem felett meg az előírásoknak.

A megfelelő szellőzés híján a gépészeti berendezéseket a vegyi anyagokkal terhelt, páradús levegő kikezdte, vagy már teljesen tönkre is tette.

A tető és álmennyezet közötti szigetelés, mely egy családi háznak lett volna csak megfelelő, teljesen szétrohadt, és kizárólag a tetőszerkezet megbontásával javítható.

Az elkészült jelentés alapján a vélelmezett jogsértések egy része viszonylag friss, mindenképp elévülései időn belüli, s mivel nem zárható ki bűncselekmény gyanúja, ezért hivatalból elküldtem a rendőrségnek a teljes dokumentációt. Innentől a nyomozó hatóság jogköre, hogy eldöntse, indít-e nyomozást az ügyben

- nyilatkozták a városházán a napilapnak.

Forrás: nepszava.hu

Címlapkép (illusztráció): Pixabay coo

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
@namihami: IGEN!
És mindent rendben talál! A szétrohadást nem kell majd megmagyarázni, mivel bevett szokás, nem magyarázunk, hanem mutogatunk..
Dr. Proktor
Mi is öregszünk, az anyag is...
Mondja majd Polt Péter!
namihami
@percsi: @Dr. Proktor: A dologban az a fájó, hogy talán még igazatok is van.
A felcsüti stadion (fatető) is, az egri uszoda (szintén--és még pára, gőz is) is ezek után készült. És mégis elkészülhetett.
Ebben a kivitelezői körben nem lehet más hibás, mint az anyatermészet.. Rosszul alkotja meg a fideszes tervezők és kivitelezők által felhasznált anyagokat.
percsi
@namihami: Ebben a kivitelezői körben nem lehet más hibás, mint az anyatermészet

Nekem az a sejtésem, hogy a tervezőkben és kivitelezőkben kell keresni a hibát.
Ezek az extra nagy összegű beruházások általában idő előtt használhatatlanná válnak. Sokszor halljuk, hogy már átadáskor előbújik a kivitelezési hiba. Selejtes anyagból gyorsan összedobják, minél kevesebb ráfordítással épül meg, annál nagyobb összeg marad a zsebben. A megfelelő karbantartások már nem lényegesek, ha tönkre megy, majd építünk másikat. Abban igazad van, hogy a trehány felelőtlen kivitelezést megbosszulja az anyatermészet.
namihami
@percsi: Bocs, nem gondoltam, hogy a gúny ennyire nem jön át. Legközelebb...
ómió
És Lengyel efftárs "belső vizsgálata" az ő karbantartási kötelezettségüket "totál kifelejtette"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.