„Az a legkevesebb, hogy az igazságügyi miniszternek le kell mondania” – mondta a Guardian tudósítójának Karácsony Gergely főpolgármester.

Karácsony szerint legalább Varga Juditnak mennie kellene a kormányból

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ahogyan korábban nyilvánosságra került, kiszivárgott adatok szerint a magyar kormány ellenzéki politikusok és újságírók megfigyelésére használhatta az NSO Pegasus nevű kémszoftverét – írja a 24.hu.

Az úgynevezett megfigyelési botrány múlt héten robbant ki, az Amnesty International által az érintett mobiltelefonokon végzett kriminalisztikai elemzések több – nem csak magyarországi illetőségű személy esetében – igazolták, hogy a készülékeket megfertőzték az izraeli NSO kémszoftverével.

A lap idézi a momentumos Donáth Annát is, aki a párt hétfői, a Pegasus-botrány miatt szervezett tüntetésen az AP hírügynökségnek úgy fogalmazott:

Ez a botrány azt mutatja, hogy Magyarországon már nem beszélhetünk jogállamiságról.

Donáth hozzátette: követelik, hogy a kormány mondjon le. A lap kiemeli, hogy a magyar törvények lehetővé teszik, hogy azokban az esetekben, amikor a nemzetbiztonság forog kockán, a hírszerző szolgálatok bírósági felügyelet nélkül, kizárólag az igazságügyminiszter aláírásával is elrendelhetnek megfigyelést.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: Facebook

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Már Dugógerinek is megártott a méhlegelői pollen? Vagy ez még a "zuglói forma"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.