Magyarországon már körülbelül két hete növekszik, és 15 naponként duplázódik az új esetek száma – mondta Vattay Gábor járványelemző.

Az augusztus 20-ai hétvégén lobbanhat be a negyedik hullám Magyarországon

Fotó: pixabay.com

Már látszanak a járvány negyedik hullámának törvényszerűségei – mondta a Népszavának Vattay Gábor járványelemző, az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszékének vezetője. Hozzáfűzte, hogy éppúgy mint tavaly, az augusztus 20-ai hosszú hétvégével várható az esetszámok megugrása.

Egyre jobban közelít a delta-vírus Magyarországhoz. Az esetszámok világszerte emelkedőben vannak, sok országban indult el egy újabb járványhullám. Magyarországon is – bár még csak mérsékelten, de ismét emelkedik az új koronavírusos fertőzöttek száma.

Vattay Gábor lapunkat arra emlékeztette: Magyarországon már körülbelül két hete növekszik, és 15 naponként duplázódik az új esetek száma. Két hete az esetszám napi 40 körül ingadozott, most pedig 80 körül. Hozzátette: a napi új fertőzöttek és az összes esetek száma egymással arányosan nő, ami az exponenciális növekedés egyik jele.

A pillanatnyi adatokból kiindulva, augusztus 20. körül már napi 250 eset várható, ha addig nem növeli meg az esetszámot valamilyen "szuperterjesztési esemény".

Mint mondta: Európába kitekintve most már felismerhető a negyedik hullám két szabályossága. Az egyik az éjszakai tömeges szórakozó helyekhez kapcsolódik: ez figyelhető meg például Hollandiában, Görögországban, Cipruson, Spanyolországban és Portugáliában. 

A másik szabályosság az iskolához kapcsolódik. Nagy-Britanniában a hullám akkor indult be, amikor május 19-én a kormány eltörölte az iskolákban a kötelező maszkhasználatot és a járvány az elmúlt napokban gyors csillapodásba váltott, ami az ottani tanév végével (július 23.) hozható kapcsolatba.

Forrás: MTI

Címlapkép: pixabay.com

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Ekkora érik el a Mészáros szállodalánc által célul kitűzött bevételt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@Aki Én: Ti egymás között, együgyűekre gondoltam...!
csak úgy....
@verőce21: dicsö öseid forognak töled sírjaikban...
Gazella
@rokker33: kisérleteznek az emberiségen.. most a vakcinákban lévő különböző anyagok m!s aranyban lesznek..
tudode
Valójában a laikus társadalom magára lett hagyva járvány idején azzal, hogy azok a politikusok is belekotyogtak/nak, akik még az államigazgatásban, ---- hasonlóan bármely járványhoz --- minden mindenne, mindenkivel l összefügg!
.
Ekladáns példa volt az, hogy amikor beleszúrták az 5 milliomodik kliensbe a vak chinát, a szakbarbár operaív pk. azon nyomban megjelent,, letépve a be nem állójáról a szájmaszkot
.
----- Megvan az ötmillió beoltott
www.youtube.com/watch?v=HaK-sXqdBW0
.-----------------------------
.
Mint mindenben, letépbe a maszkot elköszönve tőle good bye!
.
Miközben Galgóczi Ágnes is megerősítette

----- .Kimondta a járványügyi szakember: A negyedik hullám küszöbén vagyunk
www.portfolio.hu/uzlet/20210729/kimondta-a-jarvanyugyi-szakember-a-negyedik-hullam-kuszoben-vagyunk-494478
----------------------------
.
%övid az élet, hosszú a sír, tehát vigyázzon mindenki magára a gyilkos kortól, belátása, lehetősége szerint!
.

.
istván irén
ez csak akkor tuti ha a viktor azt mondja

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok