Halálozásban és drága benzinben már szinte világelsők vagyunk. Persze az infláció mértéke is Magyarországon volt a legnagyobb az Eu-ban. 

Jobban teljesít Magyarország: Halálozásban, benzinárban, inflációban szinte világelsők vagyunk

Ma ismét változtak az üzemanyagárak a hazai kutakon:

a benzin átlagára 454,0 forint lesz literenként, ami új történelmi csúcs.

A benzin eddigi legmagasabb árát 2012. áprilisában érte el: 453,8 forint volt egy liter. Az újabb drágulás nemcsak az olajár emelkedésének köszönhető, hiszen múlt évben, erős túlzással, csak fele ennyit kellett fizetni egy literért, hanem a gyenge forintnak, az olajfinomítói árrés növekedésének és a magas adóknak köszönhető a mostani helyzet.

Az energetikai szakértők szerint azonban a kormánynak több ponton is lenne mozgástere, de nem látható semmilyen lényegi intézkedés.

Júniusban az infláció 5,3%-ra ugrott, miközben az előzetes elemzői konszenzus 4,9%-ot vetített előre a májusi 5,1%-os adatot követően a KSH tegnapi közlése szerint, azonban ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen a bankszektor elemzői szerint egy lehetőség van:

az MNB-nek legalább 30 bázisponttal kell emelnie a kamatot.

Szomorú és egyben döbbenetes az a tény, hogy novemberben még magasabb lehet az infláció, mint most.

Pár napja mi is beszámoltunk arról, hogy akkora társadalmi hasadék tátong az országban, amekkorát még nem láttunk. A legszegényebb települések és járások elképesztően lecsúsztak annak ellenére is, hogy hiába emelkedik folyamatosan az átlagkereset.

A legszegényebb településeken hozzávetőlegesen 2,5-szer kisebb az egy lakosra jutó összes nettó jövedelem, mint a leggazdagabb járásokban.

Mindezt csak tetézi, hogy a járvány miatt sokan veszítették el a munkájukat, és az élelmiszerárak drasztikus emelkedésének ezeken a településeken élők még inkább ki vannak szolgáltatva.

A koronavírus halálozásokban pedig egyedül csak Peru előzi meg Magyarországot, a legfrissebb statisztikák szerint a több mint 30 ezer halálos áldozattal járó járvány 100 ezer főből több mint 307 halálos áldozattal járt. Ez a vártnál is sokkal magasabb és döbbenetesebb.

Jobban teljesít Magyarország: Halálozásban, benzinárban, inflációban szinte világelsők vagyunk

Ennek ellenére a halálozás a KSH szerint is magasabban tetőzött tavasszal, de sokkal rövidebb ideig állt extrém magas szinten, mint a télen. A két szervezet statisztikái ráadásul amellett, hogy sok helyen ellentmondásosak, egy ponton teljesen elszakadnak egymástól.

Ez arra utal, hogy az operatív törzs menet közben változtathatott a halálozási adatok rögzítésének gyakorlatán.

Orbán Viktort és a kormányt úgy néz ki, ezek nem érdeklik. A rekordinfláció és a történelmi benzinár, a leszakadó szegénységi szegregátumok, és az elképesztő halálozási statisztikák a feledés homályába vesznek.

Közben kiderült, hogy a lélegeztetőgép-biznisz sokkal durvább volt, mint az előzetesen gondolhattuk volna. Hiszen, ahogy arról beszámoltunk a 2018-ban még nulla, 2019-ben pedig 450 ezer forintos bevételt produkáló Pannon Cargo & Sped könyveiben viszont alighanem aranybetűkkel írják majd a 2020-as évet, amelyben

az előző időszak kilencezer-ötszázszorosára rúgó, 4,29 milliárdos árbevétel mellett a 2019-es profit négyezer-kilencszázszorosát kitevő, 2,64 milliárdos nyereséget könyvelhettek el.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
@Shikari: bizony, nem is annyi az üzemanyag..qrva Soros!
Gazella
Na tetvedék narancs seggesek... a ti zsirhájotok. Emeli a minden adót.. kell a lé a lölö valagába...(zsirháj zsebébe).. !!! EU leállitotta a pénzcsapot..
tudode
Azok számára akik csak háztartási kassza szintjén tudnak gondolkozni, számolni olyan magas ez az inflációval, coviddal járó csapás, miknt a Himalája!!!
.
De akit mégis érdekel, hogy mi újság a faliújságon, megtekintheti a hozzártők egyikét, mint pl.
.
---- Orbánék létrehoznának egy magyar helyreállítási alapot
www.atv.hu/videok/video-20210729-orbanek-letrehoznanak-egy-magyar-helyreallitasi-alapot

--- Petschnig Mária Zita
www.youtube.com/watch?v=Ygmw8MjUP6o
2018. júl. 16.
------------------------
.
Amelyből az a következtetés vonható le, hogy minden rendben van, és semmi nincs a helyén -- szinte minden szinten -!!!
Nessy
Amikor adóról, pénzről van szó, akkor fenemód alkalmazkodunk Brüsszelhez. Igaz, csak egyféle adóról rendelkeztek, a többi már pártunk és kormányunk "adócsökkentésének" az eredménye! Jöhet a hozsanna!
Macskaszem
@Shikari: Mi nem igaz a fentiekből birkucií?
rokker33
Ha a böszme lenne még hatalmon mennyi lenne a vizitdíj? Egy Mátyás király a belépő egy Széchenyi a kilépő igaz böszme király!?Az IMF tartozás is már 10.000 milliárdos nagyságrendű lenne.Mert ugye ez "ócsó" hitel a politikus számára, hisz nem nekik kell kifizetni,de 2002=2010 között hitelekből tartotta fenn magát az ország! Köszönjük szépen inkább legyen 450 a benzin azt még kilehet fizetni valahogy!
Sámannus
A matyarok a közszolgálatai hablaty handabandázásban kimagaslóan világelsők. Hála annak a sok moszkovita korifeusnak akik ráadásul hamarosan a tálibokkal egy tálból habzsolják a piláfot Kínában.
Bexarás milyen mélyre süllyed ezzel a retkes csürhével ez az ország...
Emmersson71
@rokker33: Ha nagyanyádnak áramszedője lett volna, akkor te trolibusz lennél :P
Macskaszem
@rokker33: Mért, most miből tartja fenn magát az ország, te bumburnyák? Soha nem látott magasságokban az államadósság, az infláció, a benzinár. És te a 12 évvel ezelőtti 300 Ft-os vizitdíjról pofázol? Menj a picsába! ( Budai Gyula idézet)
mágnes
Megszavaztátok ,pontosabban hagytátok hogy megszavazzák magukat ez a szélhámos aljas hazug tolvaj társaság . !
Nesztek bazdneg ,nesztek !!! Akkor most xopjatok faxt ,reggelig ! Tankoljatok 500 ért meg majd 2 hónap és 600 ért .-((((((nem sok és 450 es euró lesz .:(((((((((((((
Nem igaz hogy egész Magyarban ennél az idióta társaságnál nincsen jobb . Neeeem igaaaaaaaaaaaz !
10 éve fényezi magát ez a barom itt azt közben sehol semmi . Ugyan már , felcsúti papírtigris nagy pofával ,látványmagyar híveivel a szektásokkal .:-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( undorító
simmering73
@rokker33: Te rokkant vagy, ugye? Mármint szellemileg.
mágnes
Majd jön a részletes programjával megint : " Folytatjuk "
Ezt te nemfojtatod kicsirigó . Vége van.
Miért ? Mert elég volt belőle !!!
Namely
Ha valakinek drága a benzin, az ne járjon autóval. De az beépül a termékek, szolgáltatások árába is. Ekkor spórolni kell, odafigyelni, hogy az ember mire költ. Ha spórolt de magas az infláció, akkor olyan portfóliót kell kialakítani, amelyik fedezi azt. Ahhoz, hogy legyen pénze az embernek ilyen portfólióra, tanulni, vállalkozni, dolgozni kell. Akkor pedig lesz pénze, amit nem elherdálni kell, hanem befektetni, pl a saját egészségébe (torna, hogy ne legyen elhízva, hogy rendben legyen a koleszterin, vérnyomás, ne legyen cukros, stb), nyugdíjra, tanulásra, a gyermeke taníttatására, és csak úgy, hogy gyarapodjon, ha esetleg lesz valami gond.

Ha ezt nem minden ember, csak kb 70% megcsinálná, már elég magabiztossággal kijelenthető lenne, hogy minden rendben.

De egyszerűbb azt mondani, hogy "búúúúúúúúúúú a kómány a hibás, meg a soros, meg a fődönkívülijek, a zsdókról nem is beszélve".
Namely
@mágnes: "Majd jön a részletes programjával megint : " Folytatjuk "
Ezt te nemfojtatod kicsirigó ."
Nem is tudtam, hogy ha a "folytatni" igét tagadjuk, akkor egybe kell írni és j-vel: "nemfojtatod".

Köszi. :)
mágnes
@Namely: Azért érthető volt remélem .
mágnes
@Namely: Na perxe ,spórolj aztán használd minden hasznos jóra fel , a semmiből . kb 60-70 % hónapról hónapra él .
Te melyik országban élsz ? Mert hogy nem itt az hótbiztos. :-((((((((((((((((((((
mágnes
@Namely: Idejössz osztani a nemlétező észt ? Kioktatod az embereket ? Mennyé kérdezzél körül hogyan élnek ,aztán nyomás a Kossuth térre, ott szeretném látni ahogy kioktatod a stadionos szélhámost .
mágnes
@mágnes: Ott lapúl a kormányfő Gizi !
mágnes
@Namely: Ott lapúl a kormányfő Gizi !
division
@mágnes: Az emberek jelentős része azért él úgy ahogy mert nem képes többre. Aki ma is azt hajtogatja, hogy 2010 óta mélyszegény, az nagy eséllyel az volt világ életében, de kell mindig okolni valakit. Fura, én már megéltem pár évtizedet, kormányt, de mindig meg volt mindenem, a családomnak is, hitelem sem volt soha. Pusztán munkából. Mindig könnyebb sírni meg másokra fogni ha valami nem megy.
mágnes
@division: Nincsen két egyforma élettörténet ,tied is 1 a sok közül .
Sokkal többre lennének képesek akkor ha ezek hagynák . Tönkrevágtak mindent 10 év alatt ami előtte működött még azt is . Itt voltam ,láttam.
Szét van brutál szabályozva minden ,el van lehetetlenítve , veseny nincs . Fideszes cimbora van , Akalmazzák zsíros pénzért ha szekttárs ,teljesen mind1 mennyire hülye az adott feladathoz . Ez az igazság .
Innentől mond6stz bármit .
rokker33
@Macskaszem: Legalább a családok kapnak támogatási lehetőséget. 2010 előtt csak a cigányok jártak jól a szociális segéllyel meg a fészek rakó programmal.A magyar családok semmit se kaptak ingyen!
division
@mágnes: Amiket leírtál az mindig is volt, van, lesz. Túl kell rajtuk lépni, és nem ezekkel foglalkozni.
mágnes
@division: magyar úgy hívja uram -bátyám módszer .egyébként kontraszelekció amiről folyik nagyüzemi szinten .
ezt jelenti pontosan :
kontraszelekció jelentése. az a rendszer, melyben inkább a tehetségtelenek érvényesülhetnek, a tehetséges embereket nem engedik kiemelkedn.
division
@mágnes: Amit te most leírtál jól ismerem, csak ez pont a Kádár rendszer jellemzője volt. Az igazi tehetségek elnyomva, a tehetségtelenek meg rivaldafényben.
mágnes
@division: Maga a rendszer ezt nem idokolná mert épp ellenkezőleg működik , a tisztessséges verseny gátja a kormány , a fidesz és Orbán szektás követői .
Peller Anikó
"4,29 milliárdos árbevétel mellett a 2019-es profit négyezer-kilencszázszorosát kitevő, 2,64 milliárdos nyereséget könyvelhettek el."

Ez minimum azt jelenti, hogy a közbeiktatott közbeszerző mutyival a dupláját számolták el a beszerzési árnak.
division
@mágnes: A rendszerváltás óta nem függök egyetlen kormánytól sem szerencsére, de nyilván ezzel nem lehet mindenki így.
mágnes
@division: Bingó .Ráhibáztál Ezt látom most is tömegével .Nem akarom sorolni ..
jesz
@134.bátor: 11.08

...azért, mert a hírolvasó pógár homokba dugja a fejét, illetve ama hír mögé bújik, hogy van tőlünk szarabb hely minden tekintetben...
Csak egy példa, ott vannak a venézek..ott sem fenékig tejfel...van akit ez vigasztal, engem nem...
mágnes
@division: Szerencsés vagy hogy most nem ,előtte ,90 óta nem is kellett mert lexarták a párthovatartozásodat ,ez az Orbáni 2010 óta van igy
division
@mágnes: Most sincs jelentősége számomra a párthovatartozásnak.
mágnes
@division: 1 a tábor 1 a zászló 1 ütt buknak ez a zárszó .
mágnes
@division: kiléptem . + untam a témát
rokker33
@simmering73: Nálad nagyobb bolond nincs e földön te ostoba xD
Macskaszem
@rokker33: Dehogy nincs, itt van mindjárt példának okádék a @rokker33: nevű gyökér.
rokker33
@Macskaszem: ostoba vagy fiam ülj le oszt játsz a faszoddal xD
Macskaszem
@rokker33: Ezt ajánlom neked is, te fideszpincsi.
verőce21
Isten áldja a magyarok jótevőjét, dr. Miniszterelnök Urat és Kormányát!
Jövőre is fojtatjuk!
rokker33
@Macskaszem: esetleg te vagy az fiam! Cigányokra soha nem szavazok tökfejű xD
Nessy
@verőce21: Isten nevét hiába szádra ne vedd!
division
@mágnes: Jól tetted, tapadtál már mint a mágnes:-))
ómió
Pedig, bizony, még "világelsőbbek" is lehetnénk! Ehhez "csak" egy "jó efftársi kormányzás" kéne, abból az "elkúrtuk" fajtából!
balos
@ómió: Mert a családod bennfettes az úri székben?Olyan jó,hogy vannak még hozzád hasonló nemzethülyék,mert legalább lesz a gecinek futtatója!
ómió
@balos: Ha éppen kong az üresbolsi fejed, mindig a proli idiotizmusodat visszhangozza?
istván irén
@rokker33: ha öreg anyámnak pöcse lett volna ő lett volna a nagy apám fikció ha de nem mert fidesz van tizen éve
kissé felnőttem
@ómió: akár a bajer parasztoska zsólti proli szót csak örökölte
balos
@ómió: Mert a te telked a szaron kívűl csak a geci dumáját érti!
Dr. Proktor
Erdemben - tudja valaki cáfolni a leírtakat?
Yoda69
Viszont a fideSS NER lovagok degeszre keresik magukat a magyarok kárán. Meg az ide hazudozó a mocsok roman trollok is tobb fizetest kapnak a fideSS propaganda osztalyol, mint a magyar atlag.
csak úgy....
rohamosan csúszik le mindenben az ország,ezt csak a fidesztöl elvakítottak nem látják,vagy nekik anyagilag így éri meg!?
Dr. Proktor
@csak úgy...: Ez náluk nem anyagi juttatás, maximum borravaló, de leginkább hit kérdése!
Vakhit...
csak úgy....
@Dr. Proktor: döngetve kokárdás mellüket, a nemzet buta sírásói...
ómió
@balos: A tiéd eszerint még annyit se, mint a kijáró disznó!
ómió
@kissé felnőttem: Megint mondtál volna valamit, de most se sikerült? Ez bizony az "efftársi felnőttség"!
kissé felnőttem
@ómió: elvtársad az anyád lába köze, koszos troll kussolj el mert rossz lesz a vége.nyald a segget és ne másokkal foglalkozz pénzért anyátokat is eladnátok? jellemző hazug ocsmány selejt kerülj el ha kérhetem mert ilyenekkel nem érdemes vitázni pénzért akár Judás is lehetsz!
ómió
@kissé felnőttem: Olvasni nem tudsz, vagy értelmezni? Csak azt ne mondd, hogy egyiket se! Hol olvastál olyat, hogy "elvtársam"? Hazudd már ide, baromarc! Elvtársad neked legfeljebb a saját anyád lábaköze lehet! Ha meg kussolnál, fogd be a böszmeszaros pofád és ne az én nyakamba akaszkodj az idióta semmitmondó kommentjeiddel! Azokkal a "hazug, ocsmány selejt" magadfajtákat keresd, akár pénzért, akár grátisz!
Dr. Proktor
@ómió: "Szép öcsém, be nagy kár, Hogy apád paraszt volt s te is az maradtál.”
ómió
@Dr. Proktor: Nálad ez - láthatóan - az idiotizmus vonatkozásában igaz! Ezért szoktad "moderáltan" másokra hazudni?
kissé felnőttem
@ómió: böszmeszar vagy ne osztogfasd a jellemzésedet selejt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.