Halálos baleset történt a 3-as metró felújítási munkálatai közben Budapesten, a Corvin-negyed megállónál pénteken.

Meghalt egy ember a 3-as metró felújítási munkálatai közben – Karácsony Gergely is reagált
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az Országos Mentőszolgálat az MTI-nek megerősítette, hogy a baleset következtében egy ember meghalt. Rajta kívül egy ember súlyosan, egy ember könnyebben megsérült.

A BRFK szakértők bevonásával a vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a történtek kivizsgálására.

A BKV Zrt. az MTI megkeresésére azt közölte, hogy a baleset a felújítást végző vállalkozó munkaterületén történt, a vállalkozó eszközeit használva, és a balesetben sérültek is a vállalkozó munkavállalói.

A cég együttérzését és részvétét fejezte ki az érintetteknek és hozzátartozóiknak.

Közleményük szerint a halálos áldozattal járó baleset körülményeinek kivizsgálása jelenleg is zajlik. A történtekről részletes tájékoztatást későbbre ígértek

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere Facebook-oldalán az alábbi közleményt jelentette meg:

Az imént kaptam tájékoztatást arról, hogy halálos baleset történt az M3-es metró felújításának munkálatai során. A BKV Zrt. és magam is őszinte részvétünket fejezzük ki a munkahelyi balesetben elhunyt munkatárs családjának és kollégáinak.

Annyit tudunk egyelőre, hogy a baleset a felújítást végző vállalkozó munkaterületén történt, az alvállalkozó eszközeit használva, és a balesetben elhunyt kolléga és sérülést szenvedett társa is a felújítást végző alvállalkozó munkavállalói. Az esetet a BKV a katasztrófavédelem bevonásával vizsgálja

- írta Karácsony.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Gondolom a temetést nem fizetik ki a családtagoknak és kártérítésre se számítsanak, mert kurvára nem kapnak semmit!Majd ráfognak valamit hogy az elhunyt a hibás!
percsi
Őszinte részvétem :-((
Sajnos előfordulnak halálos munkabalesetek, szegény ember, sajnálom a családját is.
jesz
@rokker33: pontosan látod mi lesz a történet vége. Ha figyel az, aki nem figyelt, ez nem következhetett volna be...
rokker33
@jesz: Ja csak tudod más országokban automatikusan jár a magas kártérítés.Itthon még a vörösiszapos károsultak ügye sem záródott le, pedig ott egyértelmű volt a hanyagság. Kari geri is sírhat,sok értelme nem volt ,csak figyelem felkeltés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.