Szombaton, több ezer szakápoló és más egészségügyi szakdolgozó tüntetett a Hősök terén amiatt, hogy szerintük a kormány cserben hagyta őket, nem akarja megemelni a bérüket és javítani munkakörülményeiket. A demonstráción a miniszter lemondását is követelték, de ő a videóban nem reagált erre.

Kásler Miklós videón állt bele az oltatlanokba, meg az ellene tüntetőkbe
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az utóbbi egy hónapban 13 milliárd forint értékben adtak át egészségügyi beruházásokat; ezek a kormány törekvéseit és az ellátórendszer soha nem tapasztalt fejlesztésének kézzel fogható eredményeit mutatják

- mondta az emberi erőforrások minisztere a közösségi oldalán vasárnap közzétett videóban.

Arról viszont beszélt a miniszter, hogy Magyarországon is fel kell készülni a negyedik hullámra, s mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy minél többen megkapják az oltásukat.

A beoltatlanokat személyesen fogják megkeresni az orvosaik, és megpróbálják megérteni velük, hogy a saját érdekük érdekében adassák be a vakcinát, mert ez az egyetlen igazán hatékony védekezési forma.

Kásler Miklós az interjúban értetlenségét fejezte ki, hogy több százezer ember miért nem veszi fel még mindig az oltást.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy Angliában öt hét alatt megötszöröződött a fetőzöttek száma, Hollandiában pedig az utolsó 10 napban emelkedett meredeken a koronavírust elkapók tábora:

ott egységnyi lakosra már ugyanannyi fertőzött jut, mint Angliában.

Izraelben is aggasztó a helyzet, pedig a lakosság 80 százaléka kétszeresen átoltott Pfizer-vakcinával. Mindebből azt a tanulságot vonta le a miniszter, hogy nálunk is előre kell sorolni a harmadik oltást és el kell indítani a vakcinázás újabb körét.

A miniszter badarságnak nevezte azokat a politikai nyilatkozatokat, amelyek szerint a gyermekekre nézve veszélyes lenne az oltás.

Ilyen utalás nincs a szakmai irodalomban

- mondta.

Kérdésre válaszolva kitért az egyes vakcinák hatékonysági vizsgálatára. Mint mondta, a február 15. és június 10. közötti időszakban a statisztikai vizsgálatok arra jutottak, hogy az oltásoknak betudhatóan a lehetséges fertőzéseket 80 százalékában sikerült megelőzni. Az egyes vakcinákat vizsgálva a Pfizerrel oltottak 84 százalékánák mutatták ki ezt az eredményt, a Moderna esetében 88 százalékban, az AstraZeneca esetében 73 százalékról lehet beszélni, a kínai Sinopharm indexe 73 százalék, végül az orosz Szputnyiké 88 százalék.

Vagyis a miniszter szerint nem igaz, hogy a keleti vakcinák alkalmatlanok.

Hozzátette, hogy:

ugyanezen számítás szerint a lehetséges halálozások 90 százalékát sikerült megelőzni az oltásokkal, az esetek majdnem felében a keleti vakcinákkal sikerült elérni ezt az eredményt. Eközben Nyugatról nem érkezett elegendő vakcina.

Forrás:mfor 
Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Bátran videón üzenget, aztán haza megy a rendőrök által őrzött lakásába.
Betrottyant vénember!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
"ugyanezen számítás szerint a lehetséges halálozások 90 százalékát sikerült megelőzni az oltásokkal, az esetek majdnem felében a keleti vakcinákkal sikerült elérni ezt az eredményt. Eközben Nyugatról nem érkezett elegendő vakcina."
Mondja a többek között az egészségügyért is felelős illető. Akkor viszont el kellene magyarázni szépen, érthetően, hogy abból a nem elegendő nyugati vakcinából miért és hogyan adományoztunk, kölcsönöztünk például a cseheknek?
(meg még erre-arra)
jesz
Kásler az alázásban nagyon profi...
esperanza
" Hollandiában pedig az utolsó 10 napban emelkedett meredeken a koronavírust elkapók tábora"

Pontosan 10 napja, hogy csokken...
yazo64
@Pálinkás Pál: Sajnos annyi bünti járna ezért amennyi egy rendes emberért...
gina
Ez jellemző a fideszre, erre csak rá kell nézni, szégyen a sárga fogaival mocskos pasi -- kivül belül mocskos aljas proli gazember
istván irén
Izraelben 80% az át oltottság még óriási ütemben terjed a vírus akkor meg mi a fasznak az oltás

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.