Komoly vállalás most ez, Dobrev Klára részéről. Rengeteg szavazót nyerhet ezzel a lépéssel.

Dobrev Klára ledobta az atombombát – önerő nélkül felújítják a panelházakat
Kép:Facebook

A DK miniszterelnök-jelöltje Pécsen járt, és az ott készült videóját fel is töltötte Facebook-oldalára.

Ebben Dobrev Klára kifejti, hogy

ha kormányváltás lesz, akkor önerő nélkül felújítják a panelházakat

Ugyanis szerinte a klímaváltozást a magyarok a hetekig tartó hőség mellett a szélsőséges viharok, és az azok okozta károkban fogják érzékelni.

Az utóbbiak miatt tartja fontosnak a panelházak korszerűsítését is.

Forrás: Facebook
Címlapkép: Facebook

131 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
Hazudtunk reggel, délben meg este! Pécsett is...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Sok adóforintunkba fog ez nekünk kerülni...
justhpeter
Így kell a leggyorsabban elherdálni a vidéki szavazatokat. Orbán hátradől és kér egy kávét.
Gyurka80
Remélem senki nem hisz már ennek a bolgár tehénnek! Ígéreteivel tele a padlás! " A szocialistákkal az a baj, hogy mindig kifogynak MÁS pénzéből."
Béla333
A családi házban lakók meg kapnak lakásonként 1-2-5 millió Forintot, hogy ők is korszerűsítsék a házukat?!
Vagy csak a panel lakások tulajdonosai kapnak támogatást?
Ez így nem OK!
verőce21
Ezt még a tehetségtelen panelprolik sem hiszik el...!
jesz
Dobrev most darázsfészekbe nyúlt...az a pár tízezer lakástulajdonos, mely nagy nehezen összeszedte az önerőt, igencsak morogni fog...a többi lakással mi lesz? Példul a családi házakkal?

Ja, ez még csak ígéret? aha...
lusta
Nagyon jó ígéret. Sokan elfelejtik, hogy az EU egy rahedli pénzt adott és ad a lakóépületek hőszigetelásére, energetikai korszerűsítésére. Az egy más kérdés, hogy ez gőzerővel működik más országokban, tehát nagyot még csak nem is kellett ígérnie, miután a lakosságnak szánt uniós pénzt a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk nemes egyszerűséggel ellopta.
verőce21
Bojlertestűnek nagyon képzetlenek a tanácsadói...
Nagyon betévedt a faszerdőbe a moslék!
tudode
Nem amiatt ahogy eltelt az a 11 év, amelyben a kedves vezető megosztja örömét, bánatát ha a kedvenc csapata veszít, vagy nyer, miközben a szociális hálót elvitte egy szarkabőrbe bújt csúszómászó a narancsködbe, ahonnan na nem GDP arányosan, hanem sógor, koma alapján osztogat, nem felejtkezve el népes családja boldogulásáról sem!
.
Ráférne már az országra egy olyan női veető, aki tudja az otthonában hol van a porszívó annak érdekében, hogy felszippantsa mindazokat akik a hatalom birtokában visszaél/tek szirénhangjukkal a laikus nép jóhiszeműségével/tudatlanságával!
.
----- Most női képességek kellenek és a nők jobban is teljesítenek vezetőként
forbes.hu/legyel-jobb/most-noi-kepessegek-kellenek-es-a-nok-jobban-is-teljesitenek-vezetokent/
---------------------------
.
Nem csak amiatt, mert a férfiak legtöbbje makróban cselekszik, hanem amiatt, amilyan zűrzavaros lett az ország, azt már csak egy rátermett, mikróban cselekvő, gondolkozó, szociális érzékkel megáldott nő lenne képes, évek alatt, a XXI. század útjára állítani!
.
Hajrá Dobrev Klára (nem Gyurcsányné!!!
Emmersson71
@bakcsubakka: Nem kötelező vidéki házban sem lakni :P
Emmersson71
@justhpeter: Ja..Magyarországon! Mert itt alapjárat az irigység :(
Ha az egyik kap, a másik mindjárt nyavalyog, hogy ő miért nem. Ha a nyugdíjasok kapnának plusz pénzt, akkor én nem szavazok arra, aki azt nekik ígérte?! Ha az ápolónők végre emelésben részesülnének, akkor inkább a másik oldalra voksolok, mert én nem kaptam 10 éve?!
Miért volna ez elherdálása bármilyen szavazatoknak?!
Persze, ha Mari néni, Laci bácsi és te EZÉRT nem szavazol Dobrevre, akkor akár rá is ülhetsz meztelen seggel egy vöröshangya fészekre :P
Emmersson71
@verőce21: Mi van, érdekelt vagy..panelproliként szavazol a törpe ducéra :D
vacsi
@Béla333: Ne aggódj, senki nem kap semmit! Miből?
vacsi
@tudode: Igen, nem ártana, ha női képesség is jönne, de nem Gyurcsánynéé! Mindegy is, milyen nevet használ, de Gyurcsánnyal egy pár - és ők már lejáratták magukat, holott a lehetőség a kezükben volt!
Csizmás Kond
...háááát...a zeus bérek, a zeus nyugdajak...most meg ingyen lakásfelújítás...ki lesz az a hülye aki ennek az egyesülteurópafóbiásnak elhiszi minden hazugságát ?
vacsi
@Emmersson71: A szavazók átlagemberek: vannak nyugdíjasok a családjukban, a gyerekeik esetleg panelban laknak, az egészségügyben, az oktatásban dolgoznak, a szülők vidéki házban élnek - bárkinek bármit ígérnek, az növeli a szavaztok számát - már, HA ELHISZIK! Mert ugye, azt ki is kellene majd fizetni - de miből?! És bizony, ígéretből van a kerítés...
verőce21
@Emmersson71: Valamikor 35 évvel ezelőtt - felújítás miatt -, néhány hónapig laktam panelben összesen életemben...

De te nagyon kiabálsz, mintha "égne a házad"...
tudode
@vacsi: .
Remélhetőleg több nő jelentkezik minisztereeljök-jellöltnek, de eddig csak egy nő van az öt férfi között. 49 évig dolgoztam, és mindössze két olyan főnököm volt, aki a részletekre is oda tudott figyelni, pl. arra is ha sápadtabb a beosztottja!
..
hvg.hu/itthon/20210725_Miniszterelnokjeloltek_kampany_elovalasztas
NKF
Van még valaki aki elhiszi a sok baromságot?
justhpeter
@bakcsubakka: Pontosan erről beszéltem.
vacsi
@tudode: Megnéztem mind a 6 jelöltet - hát, én bizony egyikben sem bízom - akkor már inkább Orbán...
justhpeter
@Emmersson71: Nem vagyok gazdag ember, de...
Családi házban lakom, a panelprogramok tartalmával kapcsolatban én csináltattam mindent saját pénzből több év alatt (2017-2019). Lásd:
A ház 100nm. Nyílászáró csere: 680 000.-Ft. Fűtéskorszerűsítés (kazán- és radiátorcsere): 840 000.-Ft.Szigetelés: 1,6 millió. Nyilván én is a rezsim csökkentése érdekében tettem mindezt. Így lett a havi 25 000 fűtés átalánydíjból havi 18 000.
A rosszabb anyagi körülmények között élő vidéki emberke miből teheti meg ezt ? Az eddigi városi panelprogramoknál 33% állami, 33% önkormányzati és 33% önrész volt az arány.
istván irén
erre a viktorék már felvették a unitól lóvét maguknak ingyen a lakosságnak kölcsön, kamatra adják ügyes
tudode
@vacsi:
.
Ugyan az átlagemberek, velem együtt csak részben látnak bele abba, hogy merre viszik azok a politikusok az államot, az a határozott meglátásom,,hogy a kornak megfelelően az ország szekerét egy szakértői kormány lenne képes, ahol a politikusoknak semmi helyük nem lenne a oértérdekeiket összekeverve az állam működését!
,
Azzal együtt, hogy még középszinten is elvárás a jogi-, közgazdasági-, államigazgatásban az államháztartási ismeretek, a szakerületüknek megfelelő szamárlétra végigjárása, , mert akik nincsenek a szükséges mértékü ismeretek birtokában, úgy átverik egymást, rajtuk keresztük az ország, amelynek tanui vagyunk amiatt is, mert még a kedves vezető is belátta, mert
.
----- Egyetemre küldi Orbán a minisztériumi vezetőket és nagyköveteket
eduline.hu/felsooktatas/kozszolgalati_egyetem_allamtudomanyi_kepzes_CCS5VR
------------------
.
Mert vannak a jogÁSZOK, és a hozzáértő vezetők, amelynek ennyire híján még nem volt a magyar államnak nevezett valami!
T-Boly
@jesz: Ha fikarcnyi esze van ezt azonnal visszavonja !
T-Boly
@tudode: Jó édes nénikéjét ! Hát azt hiszi ez a csüngőhasú,hogy majd ezeket is Soros taníttatja ?
T-Boly
Megyek má'...Hozzák a gyóccert !
Kérsz belőle tetűfészek @shikari: ?
Egyél szart ! Vagy edd meg az apád faszát ,te görény !
Eladott Ország
@Pegero: = @NKF: ma, 16:52 ♦ Nagyot majd az fog szólni, ha fidesz bűnözőket bíróság elé állítják, vagyonelkobzással! Orbán és bandája még azt az Uniós támogatást ( vissza nem térítendő) is ellopta, amit lakóházak energetikai felújítására adtak! A pénzt átcsoportosították állami és önkormányzati épületek felújítására, elsősorban azért, mert még abból is tovább lehetett lopni! A lakosság meg kapott kölcsönt természetesen kamattal, had fizessen, vakuljon a parasztja. Mint tudjuk a forintból szart csinált a maffiaállam és csak a Jóisten tudja, hogy mennyire fog elszállni majd a kamat! A magyar vásárlóerő az Unión belül Bulgáriát kivéve a legalacsonyabb! Európa Bangladese lettünk!
tudode
@T-Boly: .
Valőjában a kedves vezető is ugatja mint a holdat úgy az államháztartást, mint népegészségügyet, szemérmesen engedélyezve a harmadik oltást, a reform helyett centralizálva a jó eget is, csupán forrásmegtakarítás céljából, mint a 250 éves, független ÁNTSZ-t, annyit ért vehhez a szakmához, hogy
.
----- Orbán: Az a biztos, amikor bedugják a falba és jön a levegő
24.hu/kozelet/2020/04/10/koronavirus-lelegeztetogep-orban-viktor-kulugyminiszterium/#
-----------------------
.
Nem sorolom, a harmadik oltásról nemis szólva, senki nem semmit játszva a járvánnyal is. stb., stb.
Emmersson71
@verőce21: Panelben éltem majd' 30 évet. Tudom, milyen szar télen és nyáron. Egy forintot nem sajnálok az ott élőktől!
Szerencsémre költözhettem jobb körülmények közé.

A panelnak több gazdája van, sokkal nehezebb felújít(tat)ni, mint egy saját házat! Ha a saját házát nem hanyagolja el az ember, azzal mindig van egy kis munka, de komoly felújítása is megoldható önerőből.

A panelek felújítása megelőzhet sokkal komolyabb állagromlást, ami aztán sokkal többe kerülne. Tudod, mint a stadionok..azok is tulajdonképpen egészségügyi intézmények, hiszen aki sportol, egészségesebb :P
Emmersson71
@vacsi: Lévai Anikó férje 12. éve szipolyozza ki a népet, lopja szét az országot!
verőce21
A paneles épületeket már lebontani kellene, nem felújítani...!
Eredetileg 30 évre épültek, ideiglenes megoldásnak, a tömeges lakásínség enyhítésére. Bízva abban, hogy azidő alatt mindenki emberhez méltó lakáskörülményekre lel...

De nem úgy lett! Ezért kaptak a panelek még 20 évet a fennmaradásra... most a statikai szakvélemény tartja az épületek állékonyságát...

Ezeket "felújítani", a nyomorúság konzerválása! Ezt kínálja nektek a kígyó házaspár! A szocialista humanista rendszer és embertípus újraélését, vagyis az ismétlést..., mint a bukott diákoknak!
Gyurka80
@justhpeter: A szocik mindig a panelprolikat támogatták, az a szavazóbázisuk.
Gyurka80
Csak jelzem úgy látszik nem tudjátok, hogy most a kormány 50%-al max 3MFT-al támogatja a lakásfelújítást akinek 25 év alatti gyereke van.(tudjátok abból amit ellopnak!)
verőce21
Vagyis nem a kígyó házaspár bukott meg - akik kiűzettek a paradicsomból és lopott zsidó villában laknak -, hanem a nép! A nép bukott meg és kénytelen ismétlésre kényszerülni, ha szeretnének megfelelni a kígyó elvárásainak...!
vacsi
De Lévai Anikó legalább nem ígérget fűt-fát... Nagyságrendekkel szimpatikusabbak - és a vezetésre alkalmasabbak is - legalábbis szerintem.
lusta
@Csizmás Kond: DRága sztrovacsek, nem lakásfelújítás. Panelfelújítás. Ez még nagyon messze van a lakásfelújítástól. Tudom, most festettem ki a konyhát, WC-t, előszobát és a föürdőszobát, ahol új 7x140 fregolit is felszereltem.
Csizmás Kond
@lusta: ...akár igazad is lehet...panelből lehet istállót is építeni...de itt szerintem a panel tömbházlakásokat jelent aminek a külső burkolatának az újjátételét felújítását jelenti, ugyanis a tömbháztulajdonos egymaga nem szigetelhet vagy festhet külön csak az ő lakrészén, ezért egy panelt egyben egységesen kell felújítani, aminek a költsége a lakót terheli, és amit megpályázva a zuniós forrásokat sokkal kevesebbe kerül.
Toller Béla
Több évig tartó, hatalmas program lehetne, egyben gépészeti korszerűsítéssel egybekötve...felmerülhet, hogy a nem panel társasházak miért maradnának ki ebből a nagyszabású programból ? És persze, a teljes önerőtlenségtől a full önerőig terjedhetne a skála is ...
Dr. Proktor
@Toller Béla: "a teljes önerőtlenségtől a full önerőig"
Ezzel sokan nem értenének egyet! Ha az én pénzemből, mint adózó állampolgár, felújítják a szomszéd házát, akkor nekem miért nem jut?
Yoda69
3-mal kevesebb stadion es mar meg is van ra keret.
csak úgy....
@verőce21:" A paneles épületeket már lebontani kellene, nem felújítani...! "
hány millió ember él panelban ? velük mi legyen te zseni?
ómió
Azt meg csak-csak "kifelejtette", hogy a rávalót kitől lopnák el!
magyar1
Ebben a témában Lázár Jánossal értek egyet aki szerint 3.emelettől lefelé lehetne lakni, ill. családi házakban.
Csizmás Kond
@Shikari: A külső szigetelésben az ablakcsere is benne van...amúgy itt a déklárika hadováján vitázunk , mert megígérté hogy ha őt választják mittudomhol a tömbházakat kívül szigetelteti...mintha az az ő hatásköre lenne...mert ingyen azért mégsincs csak bizonyos kedvezményes felújítás ahol a lakók is a saját részüket fizetniük kelll stb. stb...szemébe hazudik az embereknek...és nem először.
namihami
Azért én feltenném a kérdést, hogy miért csak a panelek ingyenesek? Ha megnézünk egy statisztikát, abból kiderül, hogy a hazai lakosság jelentős része lakik olyan 30-40-50 éve épült családi házakban, amelyikre éppúgy ráfér egy komoly fűtési és szigetelési korszerűsítés. (csak a fűtés--- /kazán, kémény,kivitel/---felette a 2 milliónak) És amire, az ottlakók anyagi helyzete és/vagy életkora alapján, már esély sincs. Vajon a panelosok mennyivel jobb vagy rosszabb helyzetben lehetnek ezeknél?
Menjen végig a szemlélődő egy lakótelep parkolójában és sorra láthatja ott a 5-8-10 milliós autókat. Biztos a vendégeké, ugye?!?! Több lakótelepi ismerőssel beszélve hallom, hogy kicsi, panel, zsúfolt. ""Akkor miért vettél 8 milláért autót, nagyobb lakás helyett?"" És erre ritka a jó válasz.
Szerintem a DK, ezzel a panelingyenesítéssel inkább az öngól fele hajt...
FLETÓ
Hazudtunk reggel, délben meg este! Pécsett is...
Yoda69
@sgl: igy is lehet ertelmezni, de inkabb 3-mal kevesebbet epitunk, vagy 1el kevesebb belgrad vasutat, vagy fundan egyetemet :)
percsi
@namihami: Igényeld meg, jelenleg is lehet 3 millió támogatást kérni, és meg is adják!
percsi
A családi házban élők jelenleg is kapnak 3 mill. felújítási támogatást.
Ha Klára stadionra fektetne pénzt, azt elfogadnátok? Inkább panel felújítás, mint stadion, külföldre küldött támogatások,...
Ezekre is mindig volt pénz, csak pár ember piszkosul meggazdagodott belőle.
A panelfelújítási támogatás olyan támogatás, ami több millió emberhez elér.

Panelház felújítási programot a fidesz 2010-11-ben leállította, mert stadionra kellett a pénz.

Egy panelház felújítása kb. 2-3 millióba kerül lakásonként.
Szerintem Klára biztos megszerzi rá az EU támogatást.

Én is panelproli vagyok és nem szégyellem, erre futotta. Ezért is kellett fizetni, csak nem annyit, mint egy kertes házra. Meg van az előnye és a hátránya is.
percsi
@Béla333: A családi házban lakó tulajdonosok két éve kapnak 3 millió forintot felújításra. Nézz utána!
percsi
@justhpeter: Miért is? Jelenleg is adnak támogatást, a vidékiek is igényeljék meg, ha felújítani akarnak!
Béla333
@percsi: 17.54
Közel a hatvanhoz, vállalnunk kell még újabb gyereket a 3 milláért? Mert ugye a gyermekeink már 20 felett vannak és az már nem is gyerek az állam szerint...???
percsi
@bakcsubakka: 3 milliót ad az állam, kezdjél neki és igényeld meg! A Facebookon csoport is van, aki segít hogyan kell igényelni, milyen papírokat, számlát kell beadni. Ha meg vagy, egy hónapon belül megkapod a 3 milliót.
magyar1
A panelházak szigetelése szerintem egészségre káros, a beton nem szellőzik, illetve a lakás felé szellőzik és büdös.
percsi
@vacsi: L.A-nak nincs rá ideje, és kedve sem, hogy támogassa a magyar népet. A Felcsút környéki birtokok, földek, illetve a tokaj-hegyaljai szőlők megszerzése kevésnek bizonyult, ezért jelenleg is kapirgál, mit lehetne még megszerezni.
percsi
@vacsi: Jaj de kár, hogy a szemüvegedet nem vetted fel! Ez a baj az országban, sokan képről szemelik ki a választottjaikat.
Én is megnéztem a képet, és bizony az alacsony, köpcös nem jön be.
percsi
@Béla333: Ez nem a Klára hibája, csak viktort lehet okolni. Mindig olyan támogatást ír ki, amit minél kevesebben tudnak igénybe venni. Persze a banda tagjai mindig jól járnak.
Egyszer én is úgy gondoltam, hogy támogatási kedvezménnyel kicserélem a mosógépemet.
Megnéztem milyen kikötések vannak, az igen drága gépet kínálták fel, csak azt lehetett választani. A támogatási összeghez majdnem dupla annyit kellett volna hozzá tenni, mint egy átlagos, de a célnak megfelelő, jó gépet vennék. Ezért támogatás nélkül vásároltam.
Panelben lakom, és mint egy átlagos magyar proli, nagyon örülök a panelprogramnak és bízom abban is, hogy Klára megfogja szerezni rá a pénzt, és végre meg lesz oldva a ház szigetelése.
A házunk már benevezett 2008-9 környékén, az előttünk lévő házat akkor rendbe tették, jött volna a mi házunk, de a viktor leállíttatta.
Végre, már nagyon elesettnek éreztem magam. És több millió embernek nagy boldogság lesz!
Remélem a családi házak felújítási szabályozásán is állítani fog!
namihami
@percsi: 17.44: Csak marhára nem mindegy, hogy ahhoz a 3 millióhoz a családi házasoknak, arányosan ugyanannyit hozzá kell önerőból tenni. A panelosnak viszont szimplán bedobják az ablakon---önerő nulla. Tehát, a házasnak kell saját fedezettel rendelkezni, míg a panelos ugyanazt a pénzt elnyaralhatja. Kezdjék a panelok felújítását hasonló kondíciók mellett és egy szót se fogok szólni.
Magyarán, ez alapján ugyanis a családi házas állja a panelos pénzköltési passzióját.
Ismét leírom: Klárika, ezzel hihetetlen nagy baromságot találtál beigérni egy ostoba mondattal. Az én eddigi kommentjeimből (talán) kitűnt, hogy az orbánizmus egy világra van tőlem. De ezzel a DK is lépne néhányat hátrább. És abban is biztos vagyok, hogy ez más, hasonló érzelmű emberekből is ugyanezt váltja ki.
namihami
@percsi: 19.03:. És arról az apróságról se feledkezz meg, hogy mindezt UTÓfinanszírozással adják. Tehát, neked a teljes összeggel kell indulásnál rendelkezned. Ha nincs annyi (általában nincs), akkor kapsz máshonnan ugyan erre bankhitelt, de az már kamatos. Az pedig már nem ingyenes. És a visszaadott pénz a teljes költségnek a fele, mínusz a fenti kamat. És így már más a gyerek fekvése...
percsi
@namihami: Nem értek veled egyet.
Az Oviki támogatása: az önerő pl. 6 milliót költesz a ház felújítására, abból 1 hónap múlva visszakapod az 50%-t, vagy is 3 millió forintot. Ha 5 milliót költesz, akkor 2,5 milliót, ha 7 milliót költesz, akkor is 3 milliót adnak. Legalább 1 tanuló gyereknek kell lenni.

A panel felújítás: 1 lakásra a kiadás max. 2-3 millió forint lesz, ennyi támogatást kapnak a tulajdonosok. Nem kell megelőlegezni, és nem kell hozzá iskolás gyerek sem.
Tehát semmivel sem jut több támogatás egy családra, ill. egy lakásra, ugyan annyi támogatást kapnak, mint a családi házasok.
A panel támogatás összegét nem a családi ház tulajdonosai fogják kifizetni, és nem is tőlük veszik el!

Az Oviki támogatási program miatt nem a Klárára kell haragudni, ezt a viktoron kellene számon kérni, és rá kellene haragudni.

Na most, akkor ne szavazzunk Klárára, mert a panelosoknak kedvezőbb feltételekkel fognak segíteni, mint jelenleg viki?
Jobb lenne, ha úgy tenne mint oviktor, adunk is meg nem is. Akinek vannak milliói az kap, akinek nincs az nem kap?
Ne szavazzunk Klárára, mert több millió emberen kedvezőbb feltételekkel segítene?
vacsi
@percsi: Mindenféle "támogatás" igénybe vétele csak annak kedvez, akinek amúgy nincs rá szüksége!
Ami vita meg a panelházak körül kialakult: tökre felesleges - itt ugyanis Gyurcsányné bedobott egy olyan ígéretet, ami csak ígéret marad! Egyedüli célja a választás megnyerése volt. A csóró nép meg (és mindegy is, hogy panelban, vagy egy lepusztult saját házban lakik) azonnal összeveszett rajta - azaz a nagy semmin! Holott senki ezek közül egyetlen fillért sem fog látni belőle!
percsi
@bakcsubakka: Miért is?
A panelházak felújítása 2001-ben indult, miért ne folytatódhatna.
A remény hal meg utoljára! :)
percsi
@vacsi: Ha megválasztják Gyurcsánynét és nem fogja az ígéretét betartani, akkor nagy balhé lesz.
Megedződtünk az elmúlt évek alatt.

"A csóró nép meg (és mindegy is, hogy panelban, vagy egy lepusztult saját házban lakik) azonnal összeveszett rajta ...".
Ezen kiakadtam, és egy picit csalódtam is. Nem az volt az első reakció, hogy na végre, talán valami elkezdődne, hanem, Bözsi miért kapna kedvezőbb feltétellel, mint amit a jelenlegi kormány ad. Háború lenne, ha a panelos proli kedvezőbb feltétel mellé netán 100e ft-tal több támogatást kapna.
Lehet, hogy @bakcsubakka: -nak igaza van
verőce21
A panelházakra fölösleges egyetlen fillért is rákölteni, főleg állami forrásokból...! Csak a nyomorúság konzerválása...

Ha a lakóközösség költeni akar rá a saját erőből, felújítási alapjából..., tegye.
De ez hibás állami program! Ezért halt el már Bajnainál is.

Helyette állami bérlakás építési programot kellene forszírozni, annak van plusz értékteremtő hatása! Ezzel kampányoltak a szocik korábban is...!
verőce21
Ráadásul egyre több fiatal fog rászorulni majd ezekre a bérlakásokra. Mert hiába ad az állam a bármekkora "gyerekcsinálási segélyt" ugyanannyival lesznek drágábbak a lakásárak. Egy 10 éve 9 milliós ugyanaz a lakás, ma ~29 millió... Ez az orbáni támogatás semmit nem ad a fiataloknak.
Gyurka80
@percsi: Te még (vagy már újra?) hiszel a mesékben?
magyar1
@verőce21: Így van, a csok meg a segítségek felverték a lakásárakat de a fizetések nem követték, ergo csak rontottak minden ember helyzetén.
verőce21
Néhány év alatt háromszorosára
növekedett meg a családi ház tulajdonosoknak a ház renoválási, fenntartási költsége, a párhuzamosan emelkedő építőanyagárak és díjak miatt.
Többek között ezt is okozta a számolatlanul öntött "gyerekszületési támogatás."

Az eredménye gyerekszám növekedésben alig mérhető, de a családi házban lakók, főleg idősebb korosztály számára, elviselhetetlen terheket ró. Az állagromlás emiatt felmérhetetlen károkat fog okozni.
verőce21
(21:58) Nem csodálkoznék, ha Fidesz éppen emiatt veszítené el a családiház tulajdonosok szavazatait.

Ugyanakkor a vállalkozók szavazatait pedig a minimálbér 200 eFt-ra való emelése miatt veszítik el.
Akiket a vállalkozók emiatt kirúgnak - mert nem tudják kitermelni a megemelkedett bérüket, plusz a járadékait és valami hasznot a vállalkozásnak -, azoknak a szavazatait pedig azért...

Veszélyes dolog könnyű pénzt adni a népeknek...!
csak úgy....
@verőce21: "Veszélyes dolog könnyű pénzt adni a népeknek...! "
adenauer minden németnek adott 50 DM et,ingyen és ezzel indította be a szarrá bombázott németországot! egy csóró, dühöngö,nélkülözö prolik orzágából soha nem lesz semmi.
-talán a bünügyi statisztika növekszik..
verőce21
@csak úgy...: Tekered a rohadt lelked imamalmát...?
csak úgy....
@verőce21: a lelkünk között az a különbség,hogy a tiéd szurok fekete ,mert eladtad a volt komcsi tetveknek!
verőce21
@csak úgy...: Ugyan már, a szabadságnak nem lehetnek korlátai!
csak úgy....
@verőce21: tehát nem is tagadod,hogy ..., te egy nagyon korlátolt de ugyan annyira nagyravágyó és fellengzös fazon! ez lesz a veszted ,- ha öseid mesélnének neked,talán hihetöbbnek tünne számodra,mint az én mondókám,hogy hogyan lehet elveszíteni pár napon belül egy egzisztenciát..
karma1
@Toller Béla: Egyszeru a valasz: mert a panelhazakra 50 ev garancia volt, de az mar nagyon sok evvel ezelott lejart, es amig a teglabol epult tarsashazaknal nem lenyegbevago kerdes, hogy a fal meddig fog allni? (Nagyon soka, mert teglabol vannak), mig a panelhazban az egyes elemeket oriasi vaskapcsok tartjak ossze, amik rozsdasodnak erosen. Ha ezeket - meg a muanyagbol keszult ablakokat - nem kezdik el kicserelni gyorsan, akkor a panelek 10-15 even belul atomjaikra hullanak szet a korrodacio miatt. Amikor ezek a hazak keszultek, a celoknak nagyon jol megfeleltek, a kozmuvesitesuk joval olcsobb volt, mint egy kiterjedt varosreszt behalozni viz-, gaz- es lefolyocsovekkel, elektromos es telefonvezetekekkel, szoval ezekben a hazakban most is rengeteg ember lakik, mert praktikusak - akarki akarmit mond is. Ha megfelelo szigetelest kapnak ezek a hazak, akkor a fenntartasuk is olcsobb lesz a bentlakoknak, es nem mellekesen a kornyezet is kevesbbe fog karosodni. Klara vissza fogja szerezni a penzt a mara szaros gumicsizmas lovaszlegennye vedlett lezerjankotol, - mert o lopta el nemes egyszeruseggel ezt a penzt IS az Uniotol, aki lakohazak kornyezetbaratta tetelere adta ezt a penzt, es nem arra, amire luzerjanko hasznalta fel: nehany kormanyzati epulet teljes felujitasara, korszeruseitesere. Minden penznek megvan az utja, hogy mikor, milyen celra jott az orszagba - mar csak valakinek le kell kovetni a VALOS utjat - es megvan a penz! Ha meglesz az elszamoltatas - es az Klara altal biztosan meglesz! - akkor abbol a penzbol BARMILYEN valasztasi igeretet vegre lehet hajtani - csak egy nem korrupt kormany kene hozza! Pampoghatnak a trollok - lehet visitozni a trollkodasert kapott penz elvesztese miatt
percsi
@bakcsubakka: "Vannak panellakók akik hosszú évek, évtizedek óta egy petákot se költöttek a paneljukra ! "
Valóban létezik ilyen, ez a saját házaknál is előfordul, csak lelakják.
Vannak akik nem tudnak rá költeni és vannak akik szarnak rá.
Én is rengeteget költöttem az otthonomra, többszöri parketta csere, kövezések, ajtók és ablakcsere, radiátor, fürdőszoba-wc felújítás: kád-mosdó-wc kagyló- csere, elektromos vezetékek stb...
Ezek is több millióba kerültek.
A külső szigetelés miatt örülnék ha újra indulnának a támogatások, ugyan is azt csak közösen tudjuk megejteni. És mint a családi házaknál, segítség nélkül nem lehetséges, sokan nem tudnának 2-3 milliót beleadni. Bevallom én sem!
Annak idején, amikor megpályáztuk, akkor hozzá kellett volna nekünk is járulni, kb. 500e ft/lakás, részletfizetést engedélyeztek, csak hát a kormány lefújása miatt nem jött össze. Most is benne lennénk ebbe!
Azóta a ház 3/4-e kicserélte már az ablakokat és nagyon sokan az erkélyeket is felújították. Tehát a panelproli is költ az otthonára. Nem kell lenézni őket!!! Azért mert panelba laknak, nem igénytelenek.
Az emberek irigyek -egymásra-, páran azonnal felháborodtak, szomorú.
A kormi tagjainak-családtagjainak-baráti körének fizetjük az adót, ez nem csapja ki a biztosítékot!!! Pedig már rég ki kellett volna!!!
Maradjon viktor, így továbbra is béke lesz a pórnépe között :)
verőce21
@csak úgy...: Nedves szénát ettél, talán, hogy felfújódva tekered az imamalmodat továbbra is...?
verőce21
@karma1: Ugyanazt írod bevezetőben, mint én - "a panelhazakra 50 ev garancia volt..." -

De a megoldás nem az, amire jutsz...
Mert ott előírták, hogy a letelte után szét kell szedni őket, mert a kapcsolatok korróziója összeomlással fenyeget.
Az megoldás lenne, hogy F+3 szintig visszabontsák, mint felmerült korábban.

De az nem megoldás, hogy a rohadt belsejű épületeket szépen becsomagoljuk, mert az csak kidobott pénz!
magyar1
@verőce21: tegnap 22.20-: Legalábbis egy-egy réteget kiemelve. Mert az mindig a többi terhére jár jól.
verőce21
@Shikari: Azt még elképzelhetőnek tartanám, ami Lázár alatt felmerült, hogy visszabontani mindet F+2 szintig... A biztonság mindenek előtt!
A rohadt almát is, hiába csomagoljuk be akármilyen színes alufóliába...
T-Boly
@Shikari: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX@Shikari: ANYÁD???
Dugva tartod???
percsi
@verőce21: Ezek a panelházak még 50 év múlva is állni fognak, az állapot vizsgálatok szerint felrobbantani is nehéz őket. Természetesen ettől függetlenül halaszthatatlan a felújításuk. Meg van rá az EUS keret, eddig is meg volt, csak hát ... a többit tudjuk. Egy nagyobb viharnál a panel nem sérül, viszont rengeteg családi ház igen, sok szinte oly annyira, hogy már le kellene bontani. A földrengést is jobban bírja a panel, mint a legtöbb családi ház. Mégis adnak rá támogatást. Adjanak, és jó lenne, ha a családi házak támogatásánál is törölnék az önrész. Sőt, ha elemi kár éri, abban is támogatni kellene a tulajdonosokat.
Ha nem hiszed, nézz utána.
Mikor kipattan agyacskádban az, hogy "jól megírom nekik", előtte nézz utána, ne égesd már magad.
verőce21
@percsi: "Száz év múlva" egyikünk sem éri meg, hogy fogadjunk...!
De a pécsi "magasházról" sem hitte el senki előbb, hogy le kell bontani...! :)
kereső
2010 előtt volt egy "panelprogram". Ezt teljes egészében az unió finanszirozta. Orbánék megszüntették. Ezt a támogatást fel lehet "éleszteni"- Dobrev Klára az EP alelnökeként bizonyára tudja , hogy hogyan.
Inditott az Unió, már orbán ideján egy kimondottan családi házakra szabott támogatást- energia hatékonyság és korszerúsités cimen. Mi lett belőle? A "kozépületek" felújitása- polgármesteri, és kormányhivatalok felújitása- a pógár meg járulhatott kamatmentes hitelért ezen a jogcimen. Pályázott a kormányhivatalnál, hogy jogosult a hitelre, utána meg a nbanknál, hogy hitelképes.Mindez törtélnt Lázár János kancellária miniszter idején, ő volt a kevezénylője a pénz ellopásának. Akkor most , az itt csicskázó fideSS majmok miről is hadoválnak? Támadják Dobrevet- a külsejét? Hülyék.
Eladott Ország
@HAN SOLO: A családvédelmi tervről pedig annyit: ha valamivel több, mint 2,7 millió család van Magyarországon, akkor az az 5000 család csak töredéke a nagy reklámmal futó hitel- és autó program élvezőinek.
„Ha kaphatnak a fiatal házasok tízmillió forintot, vagy ha két és fél millióval olcsóbban vehet autót a család, esetleg ha az otthonteremtésre jut további támogatás, vagy a lakáshitel-tartozásból engednek el egy jelentős összeget, az nyilván jelentős vonzerővel bír.” – így Novák államtitkár.
Vonzerőnek egész Magyarországra kellene hatnia: minden korosztályra. Mert, ami a fiataloknak még jó is lehet, az másnak szívatás. Tessék megnézni a rohamosan növekvő lakásárakat: egy városi tízemeletes panelben lévő lakásért elkérnek majd több tízmillió forintot, a budapesti lakásárak négyzetmétere hétszámjegű. A csillagászati összegekért kínált albérletekről nem is beszélve. Ez nem lakáspolitika, ez a kiváltságosok programja.
HAN SOLO
@Eladott Ország: Szerinted állja a szavát?!
Eladott Ország
@HAN SOLO: ma, 10:19 ♦ Biztos lehetsz benne. És még abban is, hogy a gyalázatos nyugdíjminimumot is megemeli, mert már Romániban is több mint kétszer akkora. Ha nem lesznek változások, csak 1,5-2 millió magyar élhet szociális biztonságban/jólétben, akkor kiürül az ország hamarosan, és nem lesz aki a fidesz parazitákat, csókosokat eltartsa, és az ország tovább szakad le még a volt "keleti blokkhoz" viszonyítva is! Amennyi milliárdot a fidesz ellop és elb@sz túlárazott látványberuházásra a panelek felújítási programja megvalósítható! Az EU egyébként adott a lakások utólagos hőszigetelésére, korszerűsítésére VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ PÉNZT , de a fidesz azt is ellopta átcsoportosította állami és önkormányzati épületekre, egy keveset meghagyott utólagos finanszírozású lakás HITELRE!
Pipás
Jó ötletnek tartom. Ennek legalább van értelme, nem olyan hülyeség, mint a rengeteg stadion építése.
Pipás
@bakcsubakka: Én nem beszéltem arról, hogy a kertes házakra nem. Szerintem minden jogos lakóingatlanra ki lehetne ezt terjeszteni. Önerőnek ott lesz a bejegyzett jelzálog.
percsi
@bakcsubakka: Nagyon sajnállak, tetszett volna városi panelba költözni! :-)
Tudtad, hogy mivel jár a családi ház, sok munka van vele, ha azt akarod, hogy szép és gondozott legyen, ha nem akarsz drága zöldségre, gyümölcsre pénzt kiadni.
Mi a fenének vettél 2000m2-s portált, ha utálod a kerti munkát? Sok ismerősöm imádja!
Míg te a finom-friss zöldséget-gyümölcsöt leszeded, addig a panelban lakó ember a negyed fizetését szar-ízetlen zöldségre, gyümölcsre költi, ő is megdolgozik érte, nem ingyen kapja. A fehérrépát itt a piacon sem adják olcsóbban, 1600-1800 Ft egy leveszöldség: 4 kisebb db sárga+2db fehérrépa, egy kis karalábé és zeller. Az ehető kenyeret 480 Ft-t veszem. Tehát, ne panaszkodj, hanem örülj, hogy megtudod termelni magadnak!
Én meg azt árulom el, hogy sok esetben éjszaka fekszem le, és nem azért, mert moziba járok, és azért sem, mert a szökőkútban gyönyörködöm (a szökőkút álltalában a városháza előtt van, nincs minden panelház előtt), és sajnos hűsölni sem tudok, mert nincs park sem a ház előtt, hanem akkor végzek a munkámmal. Ha nyugdíjam mellett nem dolgozom, akkor nem tudom megvenni a zöldséget-gyümölcsöt-húst, mert a 43 év folyamatos munka után nem sokkal több a nyugdíjam, mint a rezsi.
Én szeretek a panelban lakni, honnan veszed, hogy nem? Nem fényeztem magam, és eszem ágában sem volt senkit sem bántani. Ez idáig csak védekeztem, mert páran felháborodtatok, hozzá teszem feleslegesen, hogy a panel épületet kívülről esetleg fel fogják újítani. Nincs kivételezés, támogatást mindenki kap, hogy milyen feltételekkel, az már nem a mi hibánk, vezetőnket kell hibáztatni. Nem tartanánk itt, ha ...
Nem is értem a kirohanásodat! Nyugodj le, gyönyörködj, örülj és a kis birtokodnak.
percsi
@bakcsubakka: A megkülönböztetés nem a panelprolik és nem az átlag családiház tulajok között zajlik. Fentre kell háborogni, azokra, akik milliárdokat raknak zsebbe, olyan milliárdokat, amit tőlünk vesznek el. És azokra, akik asszisztálnák nekik. A gazdagságuk ára az ország elszegényedése.

Az én 3 év szakmunkásképző sulimat sem vették figyelembe. Pedig egy héten két nap volt suli és 3 nap gyakorlat, 10-18 óráig dolgoztam a kereskedelemben. A 43 év ledolgozott munkaviszony. Jelenleg is dolgozom, mint nyugdíjas ev.
Mind a kettőnknek igaza van, ne vitatkozzunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.