Mi is beszámoltunk Németh Szilárd meglehetősen érdekes lecsójáról. Szerinte ez a  kialakult FB-csata kezd olyanná válni, mint az 1976-ban Bertha Bulcsú által az ÉS-ben kirobbantott kesudió (ál)vita. 

"A maradékokat, felhasználjuk, átalakítjuk" – Németh Szilárd megvédte a "fullos" becsületét

Azonban, mielőtt kitért volna az ételre, elmesélte a kaviárral kapcsolatos történetét is.

Metaforaként eszembe jut erről az egészről, hogy '77-ben váratlanul (8. osztályos voltam) a csepeli Árpád utcai lakótelep ABC-jébe szállítottak öt doboz kaviárt. Persze, hogy senki se vette, kivéve, engem. Két hétig könyörögtem anyámnak, hogy a húszforintos csemegére adjon nekem pénzt. Nagy nehezen megkaptam, de cserébe le kellett mondanom a hétvégi moziról, a tízórait kiegészítő Sportszeletről és az edzés utáni forró csokis automatázásról is. Megvettem, boldogan lóbálva vittem haza, büszke voltam, hogy végre én is azokhoz fogok tartozni, akik kaviárt falhatnak, bármi legyen is az. A mannát tartalmazó üvegtégely aztán kirepült a papírdobozból, s a folyosóajtó vaskeretén landolva széttört… Két évvel később az Operában (Mozart: Idomeneo) ettem életem első kaviáros szendvicsét, baromira ízlett, de a Vasmunkás téri Ifipark zsíros kenyere lilahagymával már akkor is inkább az én gyomromnak való volt.

- írta, mint egy felkészülésként a fő fogásra.

Tisztel Németh Szilárd, a gyerekei is malacok? Gondolom ez is csak nevelés kérdése, mint a szexuális irányultság.

- írta ahhoz a képhez tegnap egy kommentelő!

A tegnapi fullos a következőképpen született: a gyermekeim úgy döntöttek, hogy lecsót ennének, úgyis megmaradt sok paradicsom, paprika, meg öt baromfivirsli. Mondtam oké, de libazsírral csinálom, meg kolozsvári szalonnával, és a fűrészporos virsli mellé tegyünk bele egy kis cserkészkolbászt is, abból is megmaradt még két szál, használjuk fel azt is. Kérdeztem, kenyér, rizs vagy a milánóiból maradt csőtészta (makaróni)? A tészta győzött. Bendegúz imádja a lágytojást, akár főzve, akár sütve, így került rá a tükörtojás. Ennyi! Ja, és baromi finom lett, amiből csak a két fiú evett, a lányok ennek a lájtos (light, de nem vega) változatát kérték.

- szóval igen. Így készült a lecsó, mármint a fullos-lecsó.

Szilárd szerint nem kell mindig kaviár, főleg nem a Vasi Hegyháton, egy erdészházban.

Ételt, ha lehet, nem dobunk ki, ezért a maradékokat, ameddig biztonságos, felhasználjuk, átalakítjuk. Próbáljátok ki Ti is!

- tette hozzá, mint egy baráti tanácsként.

Forrás: Facebook

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A szerencsétlen nem tudta,hogy a "moslékot" tilos feletetni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
Szánalmas magyarázkodás! A korábbi bejegyzésében az volt, hogy a "gyermekei kérésére" készült! Olyan simán hazudik, mint egy átlagos NER féreg!!!

"Tojásos lecsó cserkész kolbásszal, virslivel és makarónival gyermekeim kérésére"

propeller.hu/itthon/3694455-valaki-azonnal-hivja-gyamugyet-nemeth-szilard-gyermekeinek-fozott

Ha pedig valóban maradékokból készült - nem, de ő ezt hazudja, hogy takarékos magyarként tetszelegjen, mert az mégis csak jobban mutat, mint a gyökér, aki minden ételt összekever, hogy gourmand-nak látszódjon disznó helyett -, akkor ez kérem valóban moslék!
Emmersson71
@istván irén: Legfeljebb Utasellátó automata :)
ómió
Pedig az efftársak láthatóan "ettől élveznek"!
T-Boly
Efftársak ! Amit írok az nem megy el!
Efftársak fáj az igazság,hogy büdös komcsik vagytok??
T-Boly
Büdös komcsi efftársk,kisztitkárok,népfrontosok aljas köpedék köpönyegforgatók ! A szocialista magyarországért érdemérem kitüntetettjei,posztkomcsik,pártkönyvesek !
Ma már kik vagytok ?
Megmondom : TETVEK !!!
T-Boly
@ómió: Kussolj te büdös komcsi !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.