Napközben viszont már újra lehet 30 fok is, de az északkeleti és délnyugati területeken záporok-zivatarok is jöhetnek. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn napos, gomolyfelhős idő várható az ország legnagyobb részén csapadék nélkül. Elsősorban az északkeleti megyékben, másodsorban pedig a nyugati, délnyugati határ környékén fordulhat elő zápor, északkeleten kis eséllyel zivatar is. Az északnyugati szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű. Késő estére 16 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

A korábbi napoknál hűvösebb idővel indul augusztus első hete

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A meteorológiai szolgálat zivatar veszélye miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre, a figyelmezretés szerint a zivatarok kialakulása mellett elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Hétfő éjjel derült és gomolyfelhős területek egyaránt lesznek, és elszórtan – nagyobb eséllyel a Dunántúlon – pattanhatnak ki záporok, néhol zivatarok. Szélerősödés csak zivatar körül lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul.

Kedden nagyrészt napos idő várható gomolyfelhőkkel. Helyenként – nagyobb eséllyel nyugaton és északon – alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legmelegebb délutáni órákban 26, 31 fok várható.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.