Kiderült, hogy Magyarországon jogszerűen tartózkodó afgán menekült, aki egy kocsmában verekedésbe keveredett, a holmijai között pedig kábítószergyanús anyag lapult.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság udvarára mászott be egy megtépázott öltözetű férfi 2021. július 28-án 16 óra 30 perc körül – olvasható a BRFK közleményében.

Bekábszizva mászott be a rendőrség udvarára az afgán férfi a VII. kerületben – videó

Fotó: YouTube/police.hu/videórészlet

A zavartnak tűnő alakot a készenléti alosztály bűnügyi technikusa vette észre először. Az egyenruhást meglátva az ismeretlen kimászott a kerítésen – nyomában a rendőrrel. A férfi többszöri felszólításra sem állt meg, de a rendőr zászlós, és a közben szintén odaérő nyomozó néhány méteren belül feltartóztatta. A férfiról kiderült, hogy külföldi, magyarul nem tud, és iratok sem voltak nála.

Az erzsébetvárosi rendőrök adatgyűjtése során hamarosan a következő történet rajzolódott ki. A Magyarországon jogszerűen tartózkodó 25 éves afgán állampolgár a Keleti pályaudvar közelében egy kocsmában verekedésbe keveredett, táskáját és iratait hátrahagyva onnan menekült be a kapitányság udvarára. Holmija között a rendőrök néhány gramm kábítószergyanús anyagot találtak, ami magyarázatot adhat a férfi zavartságára. A VII. Kerületi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt indított eljárást, a lefoglalt anyagot szakértői vizsgálat alá vetik. A kocsmában történt verekedés ügyében garázdaság miatt külön eljárást indítottak – áll a közleményben.

Forrás: police.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
@TASzSz: Az összes ilyet kidobni az országból!
Namely
@TASzSz: @vacsi: Pazarlás.
5 év egy uránbányában, reggel 4 és este 10 között munka (gyakorlatilag halálos ítélet, de még haszna is van), plusz azok, akik csempészik az ilyen tetveket és harcolnak a nem létező jogaikért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.